De waarheid over het casten van de originele 'Queer Eye For The Straight Guy

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van de originele 'Queer Eye For The Straight Guy
De waarheid over het casten van de originele 'Queer Eye For The Straight Guy
Anonim

Queer Eye heeft de cast een hoop geld opgeleverd. Terwijl de meeste fans van de langlopende realityshow meteen denken aan de huidige cast op de Netflix-revival, is de waarheid dat de originele cast het financieel waanzinnig goed heeft gedaan. Om eerlijk te zijn, de originele Fab Five, Ted Allen, Kyan Douglas, Thom Filicia, Carson Kressley en Jai Rodriguez, hadden vijf hele seizoenen, terwijl Bobby Berk, Karamo Brown, Tan France, Antoni Porowski en Jonathan Van Ness er maar een paar hebben gehad. seizoenen om zich de show eigen te maken door fans tegelijkertijd aan het lachen en zelfs aan het huilen te maken.

In 2003 was Queer Eye For The Straight Guy slechts een glimp in de ogen van David Collins, Michael Williams en Scout Productions. Het idee was echter absoluut vuur in de industrie. Ondanks dat MTV de realityshow in de maak wilde hebben, was Bravo degene die het op zich nam. Maar zoals bij elke serie, zou het concept zinken of zwemmen, afhankelijk van hoe het werd gegoten …

Carson Kressley werd gecast als 'het anker' van Queer Eye voor de heteroman

Volgens een mondelinge geschiedenis van Queer Eye For The Straight Guy door HuffPost, werden Michael Williams en David Collins geïnspireerd door The Fab Four (The Beatles) bij het creëren van wat uiteindelijk The Fab Five werd. Omdat de show niet geïnteresseerd was in het inhuren van beroemdheden voor de hoofdrollen, moesten de co-creators door de Esquire-verticals graven om de individuen te vinden die ze beschreven als van gewone homomannen tot superhelden wanneer ze een heteroman opknappen.

Honderden mannen deden auditie tijdens een driedaagse casting bij Bravo. Ze deden een testpiloot met mannen die eigenlijk stand-ins waren. Dit leverde de makers een paar extra maanden op om de juiste mensen te vinden. Hun zoektocht bracht hen bij verschillende tijdschriften waar ze de redactie vroegen of ze homomannen hadden die geschikt waren voor de vijf rollen die ze moesten vervullen. Michael en David lieten zelfs mensen in een make-over komen David Metzler, de uitvoerend producent bij Scout Productions, die een van de weinige heteromannen in de productie was.

"We hebben gewoon geprobeerd om chemie op te bouwen - kijk wie het klikte, of wie er samen zin in had. Carson [Kressley] was een van de eerste mensen die auditie deed, en het was meteen duidelijk dat we hem nodig hadden, " David Metzler legde het uit.

"Ik werkte bij Ralph Lauren en had daar een geweldige baan als stylist en creatief directeur", zegt Carson Kressley, de mode-expert in de originele Fab Five van Queer Eye. "[Op een dag] zei een van mijn collega's: 'Hé, ik was vandaag op weg naar mijn werk in een taxi, en ik hoorde over deze show op de radio genaamd 'Queer Eye for the Straight Guy'. voor echte homomannen die expertise hebben op het gebied van mode en eten en design, ' en ik dacht: 'Oh mijn god, daar zou ik perfect voor zijn, ik zou het moeten proberen.'"

Carson slaagde erin de contactgegevens van Scout Productions op te sporen via Bravo en belde en vroeg om een auditie.

"Carson sleepte een Louis Vuitton-stoombootkoffer naar binnen. Nee, geen koffer - een stoombootkoffer vol spullen die hij tijdens zijn auditie presenteerde", zei Michael Williams tegen HuffPost. "Hij had voor Ralph Lauren gewerkt en het was gevuld met elke preppy outfit die je maar kon samenstellen. Hij wist precies waar we naar op zoek waren."

Casting Jai Rodriguez, Ted Allen, Kyan Douglas en Thom Filicia

Nadat hij Carson Kressley had ingehuurd om in wezen het anker van de show te worden, lieten de co-creators hem samen met de andere potentiële sterren door een reeks chemie-lezingen gaan. De volgende persoon die ze vonden was Ted Allen. Daarna richtten ze hun aandacht op cultuurexpert Jai Rodriguez, een vaste waarde in de New Yorkse scene, en een vervanger van Blair Boone-Migura, die slechts in twee afleveringen verscheen. Hij werd al snel binnengehaald om Carson en Ted te ontmoeten.

"Ik ging eigenlijk tussen hen zitten –– ik was daar om de scheikunde te controleren. Het was hun taak om met me te neuken, om te proberen me van de koers te halen en te kijken of ik onmiddellijk terug kon stuiteren, " Jai Rodriguez legde het uit. "Niemand heeft me dat echter verteld. Toen het bestuur me een vraag zou stellen en deze jongens me geen woord lieten horen, begon ik grappig terug te doen omdat ik dacht: 'Nou, ik krijg geen deze baan, maar ik zal memorabel zijn en er zal iets zijn in de toekomst.' Een uur later zeiden ze: 'Je begint maandag.'"

Designexpert Thom Filicia had de meest ongewone castingervaring op Queer Eye. Hij ging in detail over zijn reis naar Queer Eye in het interview met HuffPost…

"Ik ontmoette een vrouw [die voor een talentmanager werkte] die letterlijk een paniekaanval kreeg in de lift. Mijn hond was tot vijf uur op kantoor [en] moest naar het toilet. Ik stapte eindelijk in de lift in mijn kantoorgebouw in SoHo, en de lift komt vast te zitten tussen de verdiepingen. En ze zegt: 'Oh mijn god, ik heb slecht nieuws. Ik ben als een totale claustrofobisch, ' en ik zei: 'Als je slecht nieuws hebt, heb ik echt, echt slecht nieuws. Mijn hond laat over ongeveer twee seconden een bom vallen.' We waren daar ongeveer twee uur […] we waren aan het telefoneren en ik zei: 'O, de brandweerlieden zien er echt goed uit.' Er was veel binding.

Voor ik het weet, belt ze me op om te vragen of ik op televisie wil komen. Er kwamen dingen op haar bureau die […] waren als: 'We zijn op zoek naar een homoseksuele man die binnenhuisarchitect is en televisie-ervaring heeft.' Ze belde me en zei: 'Heb je tv-ervaring?' Ik zei tegen haar: 'Als je overweegt dat ik die dag de lift in mijn podium verander, dan zou dat het zijn.'"

Hoewel de originele Fab Five niet dacht dat de show ergens heen zou gaan, was Bravo absoluut dol op het product dat Scout Productions inleverde. En hoewel Bravo op dat moment niet zo'n succesvol netwerk was, bracht er een uit, Queer Eye For The Straight Guy was een enorme hit.

Aanbevolen: