Waarmee Selena Quintanilla echt graag mee werkte

Inhoudsopgave:

Waarmee Selena Quintanilla echt graag mee werkte
Waarmee Selena Quintanilla echt graag mee werkte
Anonim

Meer dan 26 jaar na haar tragische overlijden herinneren fans zich Selena Quintanilla nog steeds. De in Texas geboren superster stond bekend als de "Queen of Tejano"-muziek en probeerde door te breken in de reguliere popmuziek toen haar leven op brute wijze werd afgebroken door toedoen van haar voormalige vriend, Yolanda Saldivar. Terwijl Selena in het begin van de jaren negentig talloze fans had, blijft haar fanbase groeien dankzij de Netflix-miniserie gebaseerd op haar leven.

De show, waarin Jennifer Lopez de hoofdrol had kunnen spelen als ze niet door een andere acteur was verslagen, heeft meer inzicht gegeven in het type persoon dat Selena Quintanilla was. Maar volgens degenen die met Selena werkten aan haar laatste album, dat kort na haar dood werd uitgebracht, was de zangeres een gecompliceerd persoon.

Selena Quintanilla was extreem nerveus over het werken met mensen buiten haar familie

Selena Quintanilla werkte nauw samen met veel leden van haar eigen familie om haar muziek te produceren, vooral in de begindagen van haar carrière toen ze voornamelijk Tejano deed. Natuurlijk was ze ook de voormalige frontvrouw van haar familieband, Selena y Los Dinos. Maar voor haar laatste album, "Dreaming Of You", verbreedde Selena haar horizon en werkte ze samen met enkele van de meest opmerkelijke songwriters en producers. Ze deed tenslotte haar best om door te breken in de mainstream en te laten zien dat haar talenten het genre van Tejano overtroffen. Selena heeft natuurlijk nooit het succes van "Dreaming Of You" te zien gekregen, de grote hit "I Could Fall In Love", die helemaal bovenaan de Billboard 200 debuteerde.

Naast de tragedie rond haar dood, willen fans weten wie deze vrouw achter de schermen was. In een artikel van eOnline werd Selena liefdevol herinnerd door degenen die haar hielpen bij het maken van haar laatste album en haar laatste hit. Onder hen was Keith Thomas, de schrijver en producer van "I Could Fall In Love".

Toen Keith voor het eerst een band van Selena kreeg, wist hij dat hij met haar moest samenwerken. Tegen die tijd had hij al samengewerkt met mensen als Vanessa Williams en Amy Grant. Ondanks zijn hectische schema zorgde Keith ervoor dat hij aan boord van de Selena-trein stapte. Volgens Selena's toenmalige echtgenoot, Chris Pérez, hadden de twee een zeer positieve werkrelatie, maar ze zat boordevol zenuwen. Op dat moment had ze nog nooit zo nauw samengewerkt met iemand die niet in haar familie was.

"Het was het eerste album in een hele lange tijd dat de familie niet produceerde of waar ze niet bij betrokken was, en daar was ze nerveus over", zei Chris tegen eOnline. "En daarbovenop, vooruitdenkend om erop uit te gaan om het te promoten en erachter te touren, weet je wat ik bedoel? Haar angst was dat er verschillende soorten muzikanten voor nodig zouden zijn om alle van de muziek die we hadden gehoord, dat ze naar binnen zou gaan en zou beginnen met opnemen. En het was zo'n grote sprong voor haar om te denken 'wauw', misschien dat als ze het podium op gaat om deze liedjes uit te voeren, haar familie niet meer achter haar zou staan. Dus daar was ze zenuwachtig voor. Maar tegelijkertijd opgewonden omdat ze zich realiseerde dat dit haar moment was, de droom die ze altijd had."

"Ze was zo, zo lief en aardig en gracieus", zei Keith Thomas. "De familie, A. B. [Quintanilla, haar broer] ging met haar mee en haar man kwam met haar mee… Ze kwam binnen en het klikte eigenlijk. Ik had gewoon het gevoel dat ik een nieuwe vriend had gekregen. Het was heel comfortabel."

Selena Quintanilla luisterde zelden naar haar eigen werk en leek afgeleid

Het zou niet helemaal eerlijk zijn om te beweren dat Selena werd afgeleid tijdens het opnemen van haar laatste album. Sterker nog, ze was erg aanwezig. Het leek er gewoon niet altijd op.

"Zoals ik het me herinner is dat wanneer we aan nummers werkten voordat we de studio in gingen tijdens het opnemen, ze in en uit zou springen. Het was zeldzaam dat ze in de kamer bleef en naar ons luisterde terwijl we eraan werkten, "zei haar man, die ook muzikant was op haar albums.

Ze luisterde echter keer op keer naar haar werk in haar vrije tijd.

"Specifiek "I Could Fall in Love" met Keith Thomas die het produceerde. Toen ze de demo van dat nummer kreeg, had ze dat ding gewoon in haar koptelefoon in bed en viel ermee in slaap, "vervolgde Chris.

"In de studio was ze nogal bezig met fotosessies, outfit- en merch-ontwerpen, aanbevelingen van artiesten en fanclub", zei Guy Roche, de producer van haar laatste album. "Het voelde alsof ze er middenin zat en onze opnamesessie was gewoon een ander evenement dat ze moest bijwonen om deze drukke dag door te komen; maar nadat ze had geluisterd naar het nummer waarop ze haar zang wilde neerleggen, stapte ze meteen over naar de microfoon en was in een mum van tijd gefocust op datgene waar ze het beste in was. Ze zong prachtig en deed het lied recht, onaangetast door haar afkomst van een andere taal of het werken met mensen die ze niet kende, het was geweldig."

Aanbevolen: