Is Christian Bale echt zo moeilijk om mee te werken?

Inhoudsopgave:

Is Christian Bale echt zo moeilijk om mee te werken?
Is Christian Bale echt zo moeilijk om mee te werken?
Anonim

Acting-superster Christian Bale heeft miljoenen fans over de hele wereld gemaakt met zijn intensiteit, veelzijdigheid, lichamelijkheid en krachtpatsers. Sinds zijn doorbraak in Steven Spielbergs Empire of the Sun (toen hij nog maar 13 jaar oud was!) heeft de Britse acteur, nu 48, naam gemaakt in meerdere genres. Bale is erin geslaagd om drie en een half decennium relevant te blijven en heeft ondertussen meer dan $ 5,5 miljard aan kassabonnen verzameld.

En terwijl de viervoudig genomineerde voor een Academy Award het publiek voor zich weet te winnen met zijn intensiteit en toewijding aan zijn vak, kan hetzelfde gezegd worden over zijn relaties met zijn medespelers en crew? Geruchten over problemen op de set volgen de toegewijde acteur al jaren, en net toen de audio van Tom Cruise die schreeuwde tegen bemanningsleden op de set van Mission: Impossible 7 nadat hij de rekening had betaald om te filmen door middel van pandemische voorschriften aan het licht kwam, een gelekte clip van Christian Bale die op de set van Terminator Salvation in 2009 met een cameraman te maken kreeg, deed niet veel om twijfelaars over zijn reputatie op de set te doen wankelen.

6 Christian Bale schreeuwde tegen de Director of Photography op 'Terminator Salvation'

Tijdens het filmen van de vierde inzending in de Terminator-serie, Terminator Salvation, in 2008 raakte Bale gefrustreerd toen de regisseur van fotografie Shane Hurlbut op de set liep tijdens een scène. In een expletieve tirade tegen de DoP berispte Bale Hurlbut en dreigde de film te stoppen. Uitgelekte audio van de tirade ging viraal en werd later geremixt als satirisch dansnummer "Bale Out: RevoLuciean's Christian Bale Remix". Bale verontschuldigde zich bij Hurlbut en de twee bleven samenwerken. Ondanks het feit dat hij $ 371 miljoen verdiende aan de kassa, zorgden de productieproblemen voor de film ervoor dat rechthebbenden The Halcyon Company faillissement aanvroeg, en alle toekomstige sequels met Bale als John Connor werden geannuleerd.

5 Christian Bale was intens in 'American Psycho'

13 jaar in zijn acteercarrière, maakte Bale de sprong naar leidende man met zijn rol als beursinvesteerder, slash seriemoordenaar Patrick Bateman in de zwarte komedie horror American Psycho uit 2000. Regisseur Mary Harron vocht om Bale te casten tegen de studio die Leonardo DiCaprio wenste, en toen het tijd was om te filmen, begreep de ondersteunende cast niet waarom.

"[Josh Lucas] vertelde me dat alle andere acteurs dachten dat ik de slechtste acteur was die ze ooit hadden gezien", zei Bale jaren later terwijl hij vertelde over het filmen van American Psycho. "Ze bleven naar me kijken en over me praten en zeiden: 'Waarom vocht Mary voor deze man? Hij is verschrikkelijk.'"

4 Christian Bale's 'American Psycho' co-sterren wisten niet hoe ze met hem moesten omgaan op de set

Bale's intense gedrag op de set is nu misschien algemeen bekend in de filmindustrie, maar in 2000 zonder hoofdrollen op zijn naam, liet Bale zijn co-sterren in de war over zijn acteermethoden. En hun twijfels over de toekomstige ster breidden zich ook uit tot zijn gedrag op de set. Co-star Chloe Sevigny worstelde om in het reine te komen met haar ervaringen met Bale op de set. "Werken met Christian was best moeilijk omdat ik dit hele Method-gedoe niet kende," zei ze."Ik was behoorlijk fris. Ik had nog niet zoveel films gedaan, en dat een acteur zichzelf zo zou verliezen en zo opgeslokt werd door de rol, dat ik het een beetje moeilijk had … ik wilde gewoon met hem socializen, maar het gevoel hebben dat hij dat niet deed, en toen mijn ego zei: 'Vindt hij me niet leuk? Vindt hij me een vreselijke actrice?'"

3 Christian Bale past geen methode toe

Christian Bale heeft carrière gemaakt door zijn uiterste best te doen om het publiek zijn karakter te laten geloven, vaak geprezen om de inspanningen die hij zal leveren voor zijn vak. Hij viel beroemd 64 pond af om de uitgemergelde slapeloze Trevor Reznik te spelen in The Machinist (2004), om slechts een jaar later nog eens 70 pond aan te vullen, inclusief 30 pond spieren, om Batman te spelen. Maar Bale houdt vol dat hij geen methode-acteur is. "Ik denk altijd: 'Oh man, ik kan dit niet. Ik weet niet wat ik aan het doen ben'", vertelde de acteur aan Good Morning America. "Iedereen zegt altijd dat ik een methode-acteur ben; dat ben ik niet - je moet Stanislavski studeren om een methode-acteur te zijn. Ik vleugel het gewoon. Ik heb niet echt een bepaalde techniek, ik zeg gewoon: 'Oké, laten we eens kijken wat er nu gebeurt.'"

En hoewel Bale's techniek, of het gebrek daaraan, zijn co-sterren heeft vervreemd, en zijn opmerkingen over de industrie hem misschien geen fans opleveren terwijl hij aan het werk is, blijft hij het publiek voor zich winnen met zijn toewijding aan elk personage, en zijn terughoudendheid in het tonen van de wereld een deel van zijn ware zelf. Bale gelooft dat iets weten over het persoonlijke leven van een acteur alleen maar afleidt van hun uitvoering, en als zodanig gebruikt hij een nogal ongebruikelijke techniek om het publiek te overtuigen van zijn uitvoering.

2 Christian Bale zal het accent van een personage gebruiken om een film te promoten

Bale's onkenbare persoonlijkheid komt voort uit zijn overtuiging dat "als je iets over iemand weet, het je in de weg staat om de man gewoon als het personage te zien." Bale heeft ook gezegd dat het bewonen van "een personage zonder iets van mezelf te laten zien" zijn "ultieme doel" is, en hij doet er alles aan om het publiek te overtuigen van zijn toewijding. Terwijl hij een film promoot, zal Bale het accent blijven gebruiken dat hij in de film gebruikte, om een gevoel van continuïteit voor het publiek te creëren. Maar achter de schermen was dat problematisch. "Hij was gewoon zo 100 procent toegewijd als acteur om dit personage te zijn, tot een verontrustend punt", zei zijn American Psycho-collega Guinevere Turner. "Hij sprak nooit met zijn echte accent en hij had nooit contact met iemand terwijl we aan het filmen waren."

1 Christian Bale weet niet of zijn reputatie hem voorafgaat

In een interview in 2018 met The Guardian werd de vice-acteur gevraagd of zijn nu tien jaar oude tirade op de set van Terminator Salvation hem achtervolgde, maar de acteur haalde zijn schouders op als antwoord. "Mensen noemen het me niet, maar dat betekent niet dat het me niet volgt. Ik ben me er niet van bewust als het dat wel doet." In plaats daarvan voelt hij een gevoel van bezorgdheid dat dit allemaal zou kunnen eindigen, misschien aangespoord door onzekerheid. "Het feit dat iemand mij inhuurt is verrassend", zegt hij, maar van het weinige dat hij heeft verteld over zijn leven thuis, is dat misschien niet zo moeilijk te begrijpen: zijn kinderen bespotten hem onophoudelijk vanwege zijn acteerkunsten."Ze denken dat ik de slechtste acteur ooit ben. Mijn dochter kan niet geloven dat iemand me beta alt."

Aanbevolen: