Deze muzikanten maakten deel uit van een sekte

Inhoudsopgave:

Deze muzikanten maakten deel uit van een sekte
Deze muzikanten maakten deel uit van een sekte
Anonim

De mensen in Hollywood worden voortdurend nauwlettend in de gaten gehouden door het publiek. Hoewel het leven van beroemdheden van buiten glamoureus lijkt, is hun leven niet zo eenvoudig en glanzend als het lijkt. Dit kan ertoe leiden dat ze vatbaar zijn voor rekrutering voor een sekte. Sommige sektes richten zich zelfs op acteurs, zodat ze een grotere invloed op het publiek hebben. Interessant is dat veel bekende acteurs zelfs hun jeugd doorbrachten als onderdeel van een sekte. In de loop der jaren zijn veel muzikanten opgegroeid in of vastgebonden in cultgemeenschappen. Ondanks hun hoge status zijn ze niet zo onoverwinnelijk als ze lijken. Hier zijn enkele van de muzikanten die het slachtoffer zijn geworden van de overtuigingstactieken van verschillende sektes, en het zal je misschien verbazen.

8 Neil Young

Deze muzikant heeft sterke banden met de cultus van Charles Manson, ook wel bekend als de Manson Family. De familie Manson leefde een ongewone levensstijl die bestond uit zwaar drugsgebruik en andere criminele activiteiten. Interessant is dat Neil Young een centrale rol speelde bij het helpen van Charles Manson om een platencontract te krijgen. Young hield van Manson omdat ze allebei van dezelfde muziek hielden. Deze connecties en overeenkomsten hebben hem waarschijnlijk in de familiecultus gebracht.

7 Christopher Owens

Deze muzikant heeft een ongelukkige opvoeding gehad in een sekte genaamd The Children of God. Terwijl hij met zijn gezin de wereld rond kon reizen, werd hij zijn hele jeugd blootgesteld aan problematische idealen en radicaal christendom. Terwijl hij in deze sekte was, was het alsof hij volledig was afgesneden van de wereld. Zijn vrienden zouden populaire films bespreken die hij nooit zou kunnen zien. Het isolement en het verdriet hebben hem ertoe gebracht zichzelf af te sluiten van de sekte en zijn familie. Met zijn muziek reflecteert hij met nostalgie op die tijd.

6 Dennis Wilson

dennis-wilson-cover-pacific-ocean-blue
dennis-wilson-cover-pacific-ocean-blue

Dit Beach Boys-lid was goede vrienden met Charles Manson. Charles Manson had meer dan 100 volgelingen in zijn sekte, de Manson Family, en Wilson was een van hen. Deze muzikant gaf feesten voor de leden en was een aanhanger van Manson. Hij maakte kennis met de sekte nadat hij twee lifters had opgepikt, en dat begon zijn bizarre relatie met Charles Manson. Wilson's vrije geest bereikte het punt waar hij Manson een tijdje kon tolereren, maar het duurde niet eeuwig. Zijn mede-bandleden werden ook gek van Manson, dus beëindigde hij hun vriendschap en zijn associatie met de familie.

5 Angel Haze

Rapper en muzikant Angel Haze groeide op met haar moeder in de Pinkster Greater Apostolic Faith Church. Ze heeft het herhaaldelijk beschreven als een sekte. Toen ze met haar moeder werd uitgelachen, was de sekteachtige hersenspoeling duidelijk. Ze had het gevoel dat haar moeder hun relatie vernietigde vanwege haar seksualiteit, en ze geeft de kerk de schuld. Ook was het niet gemakkelijk voor haar om aan de greep van de kerk te ontsnappen. Haar verlangen om zichzelf te genezen en een verhaal te vertellen dat bij anderen kan resoneren, heeft haar door haar ervaringen heen geholpen en in het reine gebracht met de herinneringen die met de sekte gepaard gaan.

4 Toni Braxton

Deze muzikant, die haar in het koor heeft laten zingen, groeide ook op in een cultomgeving. Ze moest zelfs doen alsof ze in tongen sprak om de cultus van haar ouders te overleven. Net als Angel Haze groeide ze op in de Pinkster Greater Apostolic Faith Church, waar van Braxton werd verwacht dat hij ten koste van alles bescheiden en perfect zou zijn. Haar lichaam zelf, hoezeer ze het ook probeerde te verdoezelen, strookte niet met de 'bescheidenheid' die de cultus van haar ouders eiste. In haar nieuwe memoires 'Unbreak My Heart' beschrijft ze hoe haar werd verteld dat ze "naar de hel zou gaan" omdat ze gewoon was wie ze was. De sekte heeft blijvende gevolgen voor haar leven gehad en ze werkt er tot op de dag van vandaag nog steeds aan.

3 Elvis Presley

elvis-zwart-wit-portret
elvis-zwart-wit-portret

The King of Rock had niet zo'n gemakkelijk leven als sommigen misschien verwachten. Hij ging actief op zoek naar een gemeenschap die zijn vibratie kon verhogen. Dit leidde ertoe dat hij lid werd van de Swami Paramahansa Yogananda's Self Realisatie Fellowship. Hij werd ook echt close met de leider van deze sekte. Hoewel deze fellowship, die zijn oorsprong vindt in India, over de hele wereld wordt gezien, gebruiken sommige afdelingen in de Verenigde Staten sektetactieken om leden te werven. Omdat Presley ze opzocht, is het mogelijk dat hij met dezelfde tactieken is gerekruteerd.

2 John Lennon

Deze voormalige Beatles-gitarist heeft sterke banden met de Source, een sekte in een biologisch restaurant dat invloedrijk werd door het rekruteren van beroemdheden. Tussen de gebeurtenissen in zijn drukke dagelijkse schema door, at Lennon daar veel ma altijden en had hij vertrouwd contact met de sekteleden. Deze sterke band met het restaurant en zijn interactie met serveersters die nieuwe leden moesten rekruteren, maakten hem zeer gevoelig voor hun tactieken.

1 Jaden Smith

Onlangs kondigde indiemuzikant Jaden Smith zijn connectie met de Orgonite Society aan. Het doel van deze cultus is om kristallen te gebruiken en ermee om te gaan om de energie van de aarde in evenwicht te brengen. Interessant is dat zijn zus Willow Smith en andere beroemdheden zoals Kylie Jenner ook connecties tonen. Hij is zelfs gezien met zijn eigen kristallen piramide die verondersteld wordt "slechte vibes" te neutraliseren. Smith heeft echter de reputatie dat hij samenzweringsgrappen uitha alt in de media, dus dit kan gewoon een stunt zijn.

Aanbevolen: