Wat is er gebeurd tussen Joel en Ethan Coen?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Joel en Ethan Coen?
Wat is er gebeurd tussen Joel en Ethan Coen?
Anonim

Bioscoopfans verslinden al tientallen jaren het werk van Joel en Ethan Coen. De media besteden graag tijd aan de enorm getalenteerde en rijke Quentin Tarantino of iconische filmmakers als Steven Spielberg en Martin Scorsese, maar The Coen Brothers slagen erin winstgevende en veelgeprezen films te maken terwijl ze onder de radar vliegen. Tot hun beste films behoren The Big Lebowski, Fargo, True Grit en O'Brother Where Art Thou. Dan is er natuurlijk de winnaar van hun beste film, No Country For Old Men.

Beide broers worden gezien als de co-schrijver/regisseur van de meeste van deze films, maar ze hebben in feite al meer dan drie decennia aan elk afzonderlijk project samengewerkt. Maar dat veranderde met The Tragedy of Macbeth uit 2021. De door Denzel Washington en Frances McDormand geleide film werd alleen zowel geregisseerd als aangepast voor het scherm door Joel. Ethan had er absoluut niets mee te maken. Fans hebben gespeculeerd dat de broers ruzie hebben gehad. Dit is wat er echt aan de hand is…

Zijn de gebroeders Coen uit elkaar gegaan?

Ja, technisch gezien is de creatieve samenwerking tussen Joel en Ethan Coen beëindigd. Tenminste voor nu. Veel fans hebben zich afgevraagd waarom Ethan niets te maken had met The Tragedy of Macbeth, aangezien hij met zijn broer aan al hun films heeft gewerkt, ongeacht of hij een krediet heeft gekregen. Ethan vond het vaak leuk om samen met Joel te regisseren, ook al kreeg hij niet de titel die zijn broer kreeg. Het is een ongebruikelijke werkrelatie, maar het werkte voor beiden heel goed. Dat gebeurde echter niet in hun nieuwste Academy Award-genomineerde film.

Hierdoor gingen fans ervan uit dat Joel en Ethan niet met elkaar praten. Per slot van rekening is er in de pers eigenlijk weinig tot geen informatie over geweest. Maar dat komt omdat Joel en Ethan notoir privé zijn. Ze houden niet van speculatie en zullen er ook niet aan meewerken.

Volgens de oude componist van The Coen Brothers hadden Carter Burwell, Joel en Ethan geen ruzie. Ze zijn nog steeds heel erg vrienden, bondgenoten en broers. Maar Ethan wilde een pauze nemen van het maken van films. Daarom had hij niets te maken met The Tragedy of Macbeth.

"Ethan heeft in zijn eentje geschreven en geproduceerd, dat weet ik, maar dit is de eerste keer dat Joel alleen regisseert", zei Carter Burwell tegen The Los Angeles Times over de afwezigheid van Ethan in The Tragedy of Macbeth. "Ethan wilde gewoon geen films meer maken. Ethan lijkt erg blij te zijn met wat hij doet, en ik weet niet zeker wat Joel hierna zal doen. Ze hebben ook een heleboel scripts die ze samen hebben geschreven en die op verschillende planken. Ik hoop dat ze daar misschien op terugkomen. Ik heb er een paar gelezen, en ze zijn geweldig. We zijn allemaal op een leeftijd waarop we het gewoon niet weten… we zouden allemaal met pensioen kunnen gaan. Het is een wonderbaarlijk onvoorspelbare onderneming."

Waarom Joel en Ethan Coen niet altijd een regie-credit deelden

In de begindagen van de carrière van Joel en Ethan hadden ze niet altijd dezelfde regie. Toch wordt elk van hun films door cinefielen gezien als een 'Coen Brothers'-film. Behalve The Tragedy Of Macbeth, werd elke film absoluut mede geregisseerd door beide broers.

Dit komt omdat Joel ooit graag de enige regie-tegoed had en Ethan graag de enige productie-tegoed had. Maar volgens een artikel van Insider over de geschiedenis van hun film Raising Arizona, werd elk van hun films gecoproduceerd, mede-geschreven en mede geregisseerd door Joel en Ethan.

"In die tijd deelden ze de regie niet met elkaar", zei Michael Miller, de redacteur van Arizona, tegen Insider. "Dus hun dynamiek fascineerde me. Ze maakten allebei foto's samen. Ze keken allebei door de zoeker. Ze stemden er nooit mee in om verder te gaan van een opstelling totdat ze het er allebei over eens waren dat ze de uitvoering hadden."

Hoewel Joel en Ethan worden gecrediteerd als uitvoerende producenten van de tv-serie Fargo, een spin-off van hun veelgeprezen film uit 1996, weten we echt niet wat de toekomst voor een van hen in petto heeft. Op het moment van schrijven lijkt het meer dan waarschijnlijk dat Joel nog een film zal regisseren. Maar hij moet nog aankondigen wat het zal zijn.

Wat Ethan betreft, hij lijkt tevreden met het leven in het theater. Zijn onderbreking van het filmmaken kan al dan niet permanent zijn. En ondanks speculaties van fans, lijkt het alsof de verdwijning van Ethan uit Hollywood absoluut niets te maken heeft met een ruzie met Joel. Soms moeten mensen gewoon iets anders doen. Volgens een interview dat Ethan in 2019 deed met The Los Angeles Times, presenteert het theater momenteel interessantere creatieve problemen die zijn artistieke brein moet oplossen.

Aanbevolen: