Young Thug en Gunna aangeklaagd voor bendegerelateerde aanklachten

Inhoudsopgave:

Young Thug en Gunna aangeklaagd voor bendegerelateerde aanklachten
Young Thug en Gunna aangeklaagd voor bendegerelateerde aanklachten
Anonim

Young Thug en Gunna zijn vandaag aangeklaagd in een ingrijpende RICO-buste in Atlanta en geboekt voor bendegerelateerde aanklachten in de Fulton County Jail. De rappers behoren tot de 28 verdachten, waaronder sommigen die worden beschuldigd van moord en poging tot gewapende overval, genoemd in een aanklacht van 88 pagina's.

Young Thug en Gunna aangeklaagd voor bendegerelateerde aanklachten

Volgens TMZ viel de politie maandag het huis van Young Thug binnen en hebben agenten naar verluidt zijn huis uit elkaar gehaald, muren afgebroken en zijn achtertuin opengebroken. Video's die op Twitter en TikTok worden gedeeld, laten naar verluidt zien dat YT door de politie wordt weggeleid met zijn handen vastgebonden met handboeien met ritssluiting.

De invloedrijke rapper wordt beschuldigd van een poging tot moord en een telling van deelname aan criminele activiteiten van straatbendes. Autoriteiten denken dat YT de auto heeft gehuurd die is gebruikt om een drive-by shooting in 2015 uit te voeren waarbij de 26-jarige Donovan Thomas werd vermoord.

De politie heeft Gunna ook aangeklaagd, hoewel er tegenstrijdige berichten zijn over zijn arrestatie, wegens vermeende deelname aan straatbendeactiviteiten. De autoriteiten hebben hem aangeklaagd wegens samenzwering om de RICO-wet te schenden.

Jonge misdadiger beschuldigd van het oprichten van een criminele straatbende

De aanklacht bevat maar liefst 88 pagina's, volgens The New York Times, en beweert dat YT in 2012 de criminele straatbende heeft opgericht die bekend staat als Young Slime Life (YSL). Ambtenaren zeggen dat YSL is aangesloten bij de Bloods, een beruchte straatbende opgericht in Los Angeles.

Volgens de aanklacht waren YSL-leden betrokken bij tal van misdaden, waaronder moord, poging tot moord, gewapende overval, zware mishandeling met een dodelijk wapen, bezit van een vuurwapen door een veroordeelde misdadiger en samenzwering om de RICO-wet te overtreden.

De RICO-wet, of Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, wordt gebruikt om mensen te veroordelen die betrokken zijn bij een georganiseerd misdaadsyndicaat, zelfs als ze niet direct kunnen worden veroordeeld voor een misdrijf.

Young Thug wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke stemmen van zijn generatie, waarbij zijn muziek invloed heeft op het moderne geluid van hiphop en trapmuziek. Zijn debuutstudioalbum, So Much Fun, kwam binnen op nummer één in de Billboard 200 en zijn opvolger in 2021, Punk, deed het net zo goed.

Gunna bracht eerder dit jaar zijn derde studioalbum uit, DS4Ever, waarmee hij voor de tweede keer bovenaan de Billboard 200 stond.

Aanbevolen: