Van superschurken tot oorlogshelden: Tom Hardy maakte het groot met deze films

Inhoudsopgave:

Van superschurken tot oorlogshelden: Tom Hardy maakte het groot met deze films
Van superschurken tot oorlogshelden: Tom Hardy maakte het groot met deze films
Anonim

De Engelse acteur Tom Hardy werd begin jaren 2000 beroemd en speelde sindsdien in tal van beroemde blockbusters. Van DC tot Marvel-superheldenfilms, de acteur is in tal van films verschenen die enorme kaskrakers waren. Momenteel hopen fans zelfs dat de acteur de volgende James Bond mag spelen.

Vandaag bekijken we de films die de acteur hebben geholpen om groot te worden, van dichterbij. Van Venom tot The Dark Knight - blijf scrollen om te zien welke van Tom Hardy's films uiteindelijk het meest opbrachten aan de kassa!

10 'Star Trek: Nemesis' - Box Office: $67,3 miljoen

De aftrap is de sci-fi-film Star Trek: Nemesis uit 2002. Daarin speelt Tom Hardy Praetor Shinzon en schittert hij naast Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton en Michael Dorn. Star Trek: Nemesis is de tiende film in de Star Trek-franchise en heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 67,3 miljoen op aan de kassa.

9 'Tinker Tailor Soldier Spy' - Box Office: $ 81,2 miljoen

De volgende op de lijst is de spionagethriller uit de Koude Oorlog uit 2011 Tinker Tailor Soldier Spy, waarin Tom Hardy Ricki Tarr speelt. Naast Hardy zijn er in de film ook Gary Oldman, Kathy Burke, Benedict Cumberbatch, Colin Firth en Stephen Graham te zien. Tinker Tailor Soldier Spy is gebaseerd op de gelijknamige roman van John le Carré uit 1974 en heeft momenteel een 7,0 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 81,2 miljoen aan de kassa.

8 'This Means War' - Box Office: $ 156,5 miljoen

Laten we verder gaan met de romcom-spionagefilm This Means War uit 2012. Daarin speelt Tom Hardy Tuck Hansen, en hij schittert samen met Reese Witherspoon, Chris Pine en Til Schweiger.

De film volgt twee CIA-agenten die beste vrienden zijn als ze ontdekken dat ze met dezelfde vrouw uitgaan. This Means War heeft momenteel een beoordeling van 6,3 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 156,5 miljoen aan de kassa.

7 'Black Hawk Down' - Box Office: $173 miljoen

De oorlogsfilm Black Hawk Down uit 2001 waarin Tom Hardy SPC Lance Twombly speelt, is de volgende op de lijst. Naast Hardy zijn er in de film ook Josh Hartnett, Eric Bana, Ewan McGregor, Tom Sizemore en William Fichtner te zien. Black Hawk Down is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek uit 1999 van Mark Bowden en heeft momenteel een 7,7 op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 173 miljoen op aan de kassa.

6 'Mad Max: Fury Road' - Box Office: $ 374,7 miljoen

De volgende op de lijst is de post-apocalyptische actie Mad Max: Fury Road uit 2015. Daarin speelt Tom Hardy Max Rockatansky en schittert hij naast Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley en Zoë Kravitz. De film is het vierde deel in de Mad Max-franchise en heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb. Hoewel de cast van de film het niet met elkaar kon vinden, verdiende Mad Max: Fury Road uiteindelijk $ 374,7 miljoen aan de kassa.

5 'Venom: Let There Be Carnage' - Box Office: $ 506,9 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag opent met de superheldenfilm Venom: Let There Be Carnage uit 2021 - het vervolg op Venom uit 2018. Daarin speelt Tom Hardy Eddie Brock en Venom, en hij schittert naast Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham en Woody Harrelson. De film heeft momenteel een beoordeling van 6,0 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 506,9 miljoen aan de kassa.

4 'Duinkerken' - Box Office: $527 miljoen

Laten we verder gaan met de oorlogsfilm Dunkirk uit 2017 waarin Tom Hardy Farrier speelt. Naast Hardy zijn er in de film ook Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles en Aneurin Barnard te zien.

De film toont de evacuatie van Duinkerken tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft momenteel een 7,8-beoordeling op IMDb. Duinkerken bracht uiteindelijk $ 527 miljoen op aan de kassa.

3 'The Revenant' - Box Office: $533 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag openen is de epische overlevingsdramafilm uit 2015 The Revenant. Daarin speelt Tom Hardy John Fitzgerald, en hij schittert naast Leonardo DiCaprio, Domhnall Gleeson en Will Poulter. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Punke uit 2002 - en heeft momenteel een 8,0 beoordeling op IMDb. The Revenant verdiende uiteindelijk $ 533 miljoen aan de kassa.

2 'Venom' - Box Office: $ 856,1 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de superheldenfilm Venom uit 2018, die is gebaseerd op het Marvel Comics-personage met dezelfde naam. Naast Tom Hardy zijn er in de film ook Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze en Reid Scott te zien. Nadat hij in een Marvel-film was gecast, veranderde Tom Hardy's leven natuurlijk drastisch. Venom heeft momenteel een beoordeling van 6,6 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 856,1 miljoen aan de kassa.

1 'The Dark Knight Rises' - $ 1,081 miljard

Ten slotte, de lijst met plek nummer één is de superheldenfilm uit 2012 The Dark Knight Rises. Daarin speelt Tom Hardy Bane, en hij schittert naast Christian Bale, Morgan Freeman, Marion Cotillard, Joseph Gordon Levitt en Gary Oldman. De film is gebaseerd op het DC Comics-personage Batman en heeft momenteel een 8,4 rating op IMDb. The Dark Knight Rises bracht uiteindelijk een indrukwekkende $ 1,081 miljard op aan de kassa.

Aanbevolen: