Aaron Taylor Johnson maakte het groot met deze films

Inhoudsopgave:

Aaron Taylor Johnson maakte het groot met deze films
Aaron Taylor Johnson maakte het groot met deze films
Anonim

De Engelse acteur Aaron Taylor-Johnson werd eind jaren 2000 beroemd en sindsdien speelde hij in tal van succesvolle projecten. Tegenwoordig is de acteur vooral bekend door het spelen van het personage Pietro Maximoff in het Marvel Cinematic Universe.

Vandaag bekijken we hoe succesvol de films van Aaron Taylor-Johnson zijn aan de kassa. Blijf scrollen om erachter te komen welke van de films van de acteur uiteindelijk meer dan $1 miljard opbracht.

10 'Anna Karenina' - Box Office: $68,9 miljoen

De lijst wordt afgetrapt door het historische romantische drama Anna Karenina uit 2012, een bewerking van Leo Tolstoj's gelijknamige roman uit 1877. Daarin speelt Aaron Taylor-Johnson graaf Alexei Kirillovich Vronsky, en hij schittert naast Keira Knightley, Jude Law, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen en Domhnall Gleeson. Anna Karenina heeft momenteel een beoordeling van 6,6 op IMDb en het bracht uiteindelijk $ 68,9 miljoen op aan de kassa.

9 'Savages' - Box Office: $ 83 miljoen

De volgende op de lijst is de actiefilm Savages uit 2012 waarin Aaron Taylor-Johnson Ben Leonard speelt. Naast Taylor-Johnson zijn er in de film ook Taylor Kitsch, Blake Lively, Benicio del Toro, Salma Hayek en John Travolta te zien. Savages is gebaseerd op de gelijknamige roman van Don Winslow en heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 83 miljoen aan de kassa.

8 'The Illusionist' - Box Office: $ 87,8 miljoen

Laten we verder gaan met de romantische mysteriefilm The Illusionist uit 2006. Daarin portretteert Aaron Taylor-Johnson de jonge Eduard Abramovich, en hij schittert naast Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell en Eddie Marsan.

De film is losjes gebaseerd op Steven Millhauser's korte verhaal Eisenheim the Illusionist en heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb. De Illusionist verdiende uiteindelijk $ 87,8 miljoen aan de kassa.

7 'Shanghai Knights' - Box Office: $ 88,3 miljoen

De actiekomedie Shanghai Knights uit 2003 is de volgende. Daarin speelt Aaron Taylor-Johnson Charlie Chaplin, en hij schittert naast Jackie Chan, Owen Wilson, Fann Wong, Donnie Yen en Aidan Gillen. De film is het vervolg op Shanghai Noon en het is het tweede deel in de Shanghai-franchise. Shanghai Knights heeft een 6,2 rating op IMDb, en het bracht uiteindelijk $ 88,3 miljoen op aan de kassa.

6 'Kick-Ass' - Box Office: $96,2 miljoen

De volgende op de lijst is de zwarte komedie-superheld Kick-Ass uit 2010 waarin Aaron Taylor-Johnson Dave Lizewski / Kick-Ass speelt. Naast Taylor-Johnson zijn er in de film ook Christopher Mintz-Plasse, Chloë Grace Moretz, Mark Strong en Nicolas Cage te zien. Kick-Ass is gebaseerd op het stripboek met dezelfde naam en heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 96,2 miljoen aan de kassa.

5 'The King's Man' - Box Office: $ 125,9 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag openen is de spionagefilm The King's Man uit 2021. Daarin speelt Aaron Taylor-Johnson Lance Corporal Archie Reid / Lancelot, en hij schittert naast Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode en Tom Hollander. De film is het derde deel in de Britse Kingsman-franchise en heeft momenteel een beoordeling van 6,3 op IMDb. The King's Man bracht uiteindelijk $ 125,9 miljoen op aan de kassa.

4 'Tenet' - Box Office: $363,7 miljoen

Laten we verder gaan met de sci-fi-actiespionagefilm Tenet uit 2020. Daarin speelt Aaron Taylor-Johnson Ives, en hij schittert naast John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia en Michael Caine.

De film volgt een CIA-agent die leert tijd te manipuleren - en heeft momenteel een 7,3 rating op IMDb. Tenet verdiende uiteindelijk $ 363,7 miljoen aan de kassa.

3 'Godzilla' - Box Office: $529 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag openen is de monsterfilm Godzilla uit 2014, de 30e film in de Godzilla-franchise. Daarin portretteert Aaron Taylor-Johnson de Amerikaanse marine EOD LT Ford Brody, en hij schittert naast Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins en Bryan Cranston. Godzilla heeft momenteel een beoordeling van 6,4 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 529 miljoen aan de kassa.

2 'Captain America: The Winter Soldier' - Box Office: $ 714,4 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de superheldenfilm Captain America: The Winter Soldier uit 2014. Daarin speelt Aaron Taylor-Johnson Pietro Maximoff / Quicksilver, en hij schittert naast Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie en Cobie Smulders. De film is een vervolg op Captain America: The First Avenger en het is de negende film in het Marvel Cinematic Universe. Captain America: The Winter Soldier heeft momenteel een 7.8 rating op IMDb, en het verdiende uiteindelijk $ 714,4 miljoen aan de kassa.

1 'Avengers: Age Of Ultron' - Box Office: $ 1.403 miljard

En tot slot, de lijst met plek nummer één is de superheldenfilm Avengers: Age of Ultron 2015 waarin Aaron Taylor-Johnson ook Pietro Maximoff / Quicksilver speelt. De filmsterren Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans en Scarlett Johansson - en het is het vervolg op The Avengers en de 11e film in het Marvel Cinematic Universe. Avengers: Age of Ultron heeft momenteel een 7,3 rating op IMDb, en het leverde uiteindelijk een indrukwekkende $1,403 miljard op aan de kassa.

Aanbevolen: