Wat heeft Kim Basinger gezegd over de 'Rust'-tragedie van Alec Baldwin?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Kim Basinger gezegd over de 'Rust'-tragedie van Alec Baldwin?
Wat heeft Kim Basinger gezegd over de 'Rust'-tragedie van Alec Baldwin?
Anonim

Toen Alec Baldwin voor het eerst beroemd werd, was hij zo'n knappe jonge man dat het zeer waarschijnlijk leek dat hij altijd zou worden gecast als personages die passen bij het klassieke type hoofdrolspeler. Tijdens de lange carrière van Baldwin heeft hij echter keer op keer bewezen dat hij in staat is een breed scala aan verschillende karaktertypes te portretteren. Het zou tenslotte moeilijk zijn geweest om je voor te stellen dat Baldwin een personage als Jack Donaghy van 30 Rock zou spelen toen hij bekend stond om films als The Hunt for Red October en Glengarry Glen Ross.

Hoewel Alec Baldwin een kameleon op het scherm was, heeft hij nooit van plaats kunnen veranderen als het gaat om zijn voorliefde voor controverses. Nadat hij in de loop der jaren verschillende keren verwikkeld was geraakt in drama, was Baldwin veruit betrokken bij het meest controversiële moment in zijn leven tijdens het filmen van Rust. Per slot van rekening ging een wapen dat hij vasthield af en ging er een leven verloren. In de maanden sinds die tragedie is het gedrag van Baldwin onder de loep genomen, maar waarnemers hebben zich afgevraagd hoe de mensen die dicht bij hem stonden zich voelen. Wat heeft bijvoorbeeld de ex-vrouw van Baldwin, Kim Basinger, gezegd over het Rust-incident?

De tragedie die plaatsvond op de set van roest

Als bioscoopbezoekers naar bioscopen gaan om de nieuwste release met actiescènes of wapens te zien, verwachten ze personages in ernstig gevaar te zien. Ondanks de actie die op het scherm plaatsvindt, moet iedereen die betrokken is bij de productie van die films erop kunnen vertrouwen dat ze veilig zijn. Helaas, wanneer veiligheidsprotocollen niet tot in de perfectie worden gevolgd, kan dat leiden tot een tragedie, zoals tijdens de productie van een geannuleerde film met de naam Rust.

In de hele geschiedenis van Hollywood zijn er veel te veel voorbeelden geweest van tragedies op de set die hebben geleid tot het verlies van mensenlevens. Om die reden moeten filmproducenten en regisseurs absoluut alles doen wat in hun macht ligt om de veiligheid van iedereen op de set te waarborgen. Helaas nemen sommige mensen veiligheidsprotocollen niet serieus genoeg in het leven en brengen ze zichzelf en de mensen om hen heen soms in gevaar.

Als er één ding is dat de meeste grote bedrijven tegenwoordig willen vermijden, dan zijn het wel rechtszaken. Als gevolg hiervan zijn er, wanneer de grote studio's een film produceren, tal van veiligheidsprotocollen van kracht. Hoewel films met een kleiner budget bezuinigd moeten worden om geld te besparen, moet alles wat te maken heeft met de veiligheid van de betrokkenen van het grootste belang zijn. Helaas gaven sommige mensen die betrokken waren bij het maken van de geannuleerde film Rust duidelijk niet genoeg prioriteit aan veiligheid. Per slot van rekening liepen verschillende mensen uit veiligheidsoverwegingen van de filmset. Tragisch genoeg bleken die mensen gelijk te hebben, want slechts enkele dagen later verloor iemand het leven op de set van Rust.

Op 21 oktober 2021 filmde acteur Alec Baldwin een scène voor Rust waarin hij opriep een wapen af te vuren. Volgens Baldwin instrueerde de cameraman van de film hem om het wapen in haar richting te richten en te schieten, omdat er geen scherpe munitie in had mogen zitten. Tragisch genoeg bevatte het wapen een kogel en hoewel Baldwin beweert dat hij nooit de trekker heeft overgehaald, ging het af.

Toen het wapen dat Alec Baldwin vasthield afging, werd er een kogel afgevuurd op cameraman Halyna Hutchins en het ging door haar heen en raakte regisseur Joel Souza. Terwijl Souza overleefde met een schouderblessure, bezweek Hutchins aan haar verwondingen en stierf.

Nadat de wereld hoorde hoe Halyna Hutchins stierf, was vrijwel iedereen woedend. Aangezien Alec Baldwin Rust produceerde en hij degene was die het wapen vasthield toen het afging, was de meeste verontwaardiging op hem gericht. Sindsdien heeft Baldwin meerdere keren over het incident gepraat en zelfs gezegd dat hij geen schuld heeft. Bovendien is het duidelijk dat Baldwins vrouw Hilaria aan haar zijde staat.

Kim Basinger is stil gebleven over het roestincident

Meer dan drie decennia geleden werden Alec Baldwin en Kim Basinger ingehuurd om mee te spelen in een grotendeels vergeten film genaamd The Marrying Man. Nadat het klikte tijdens de productie van de film, werden Baldwin en Basinger een stel en trouwden ze drie jaar later. Na de geboorte van hun dochter Ierland, gingen Baldwin en Basinger uit elkaar en gingen door een zeer omstreden echtscheiding.

In de jaren sinds zijn scheiding is Alec Baldwin vaak in controverse verwikkeld geraakt. Baldwin liet bijvoorbeeld berucht een extreem boze voicemail achter voor zijn dochter Ireland die naar de pers was uitgelekt. Aangezien Ierland ook de dochter van Kim Basinger was, wilden veel mensen haar mening horen over de voicemail. Hoewel Baldwin en Basinger op dat moment een omstreden scheiding doormaakten, ging ze niet naar de pers om hem actief in diskrediet te brengen zoals sommige sterren in haar positie zouden doen.

Gezien de manier waarop Kim Basinger de pers niet opzocht na het voicemail-incident, hadden leden van de media moeten weten dat ze niet naar hen toe zou gaan na het Rust-incident. Desondanks volgden enkele leden van de paparazzi Basinger in de hoop op commentaar. De paparazzi wachtten zelfs buiten de sportschool van Basinger zodat ze foto's van haar konden maken na het incident en toen ze niet praatte, beoordeelden ze de uitdrukking op Kim's gezicht. Ondanks de belachelijke koppen bij die foto's, heeft Basinger tot nu toe niets publiekelijk gezegd over het Rust-incident.

Aanbevolen: