Heeft Kim Basinger een hogere nettowaarde dan haar ex-man Alec Baldwin?

Inhoudsopgave:

Heeft Kim Basinger een hogere nettowaarde dan haar ex-man Alec Baldwin?
Heeft Kim Basinger een hogere nettowaarde dan haar ex-man Alec Baldwin?
Anonim

In het begin van de jaren negentig had je het moeilijk om een beroemdheidspaar in Hollywood te vinden met meer sociale valuta dan Kim Basinger en Alec Baldwin. De twee filmsterren, vers van de rug van films als Batman, Beetlejuice en The Hunt For Red October, trouwden in augustus 1993 en verwelkomden dochter Ireland twee jaar later. En terwijl hun carrière de volgende jaren bloeide (de twee speelden zelfs zichzelf in een aflevering van The Simpsons), was hun huwelijk niet zo gelukkig. Basinger en Baldwin gingen in 2000 uit elkaar en waren in 2002 gescheiden. alleen advocaatkosten voor de echtscheidingsprocedure. Baldwins carrière zat in de lift, met de New Yorker die vier jaar later een hoofdrol kreeg in de satirische sitcom 30 Rock. En ondanks het enorme succes voor Basinger aan het eind van de jaren negentig, is haar ster sindsdien afgenomen en is ze nu misschien het best bekend vanwege haar beurt als de minnaar van Christian Grey in de 50 Shades-franchise. Maar welke acteur heeft twee decennia na hun scheiding het hoogste vermogen?

8 Wie is Kim Basinger?

Kim Basinger, geboren in 1953 in Athene, Georgia, begon haar carrière als model. Ze verscheen als covergirl voor een tijdschrift en was te zien in verschillende advertenties voordat ze eind jaren zeventig doorbrak in de televisie-industrie. Ze kreeg haar eerste filmrol in Hard Country uit 1981, en slechts twee jaar later, de felbegeerde rol van Bond Girl naast Sean Connery in Never Say Never Again uit 1983.

7 Getroffen door de Oscars-vloek

Basinger werkte het volgende decennium consequent, met opmerkelijke rollen in Batman, Blind Date en Nine 1/2 Weeks. Haar carrière bereikte een hoogtepunt in 1997 met L. A. Confidential, waarvoor ze het jaar daarop de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol won, maar werd getroffen door de vermeende "Oscars Curse" en haar carrière ging vervolgens achteruit.

6 Waar het fout ging

Er werd gemeld dat Basinger begin jaren negentig een groot deel van haar inkomen verloor nadat een investering misging. Basinger had in 1989 geïnvesteerd in de aankoop van de Georgische stad Braselton met plannen om de stad te ontwikkelen met voldoende infrastructuur om een jaarlijks filmfestival te organiseren. Maar de plannen kwamen nooit uit en ze moest haar aandelen van de investering verkopen omdat ze door Main Line Pictures werd aangeklaagd voor $ 8,1 miljoen wegens het verbreken van haar contract. De enorme uitbetaling zoals bepaald in de zaak leidde ertoe dat Basinger in 1993 faillissement aanvroeg. Ze kreeg ook de opdracht om vanaf 1989 acht jaar lang $ 9.000 per maand uit te betalen aan haar ex-man Ron Snyder-Britton. Ze werd later gedupeerd door Bernie Madoff, de beroemde Ponzi-fraudeur die investeerders meer dan $ 64 miljard bedroog.

5 Haar nettowaarde vandaag

Ondanks de vele financiële tegenslagen waarmee Basinger in haar leven te maken heeft gehad, bedraagt haar nettowaarde volgens Celebrity Net Worth $ 20 miljoen. Ze heeft haar fortuin verdiend met een acteercarrière van vijf decennia en met winst gemaakt op onroerend goed en productaanbevelingen.

4 De familiegeschiedenis van Alec Baldwin in Amerika

Alec Baldwin komt uit een van de oudste Europese families in de Verenigde Staten. De familie van de acteur kan rechtstreeks worden herleid tot passagiers op de Mayflower, en het fortuin van zijn familie is een voorbeeld van de American Dream, waarbij Baldwin en zijn drie jongere broers allemaal succesvolle acteurs worden.

3 Hij verdient een stabiel inkomen

Net als zijn ex-vrouw heeft Baldwin ook een acteercarrière van vijf decennia. Maar in tegenstelling tot Basinger, wiens roem begon te vervagen na de Oscar-glorie van de jaren 90, groeide die van Baldwin alleen maar. Zelf genomineerd voor een Oscar voor The Cooler uit 2003, zou Baldwin de rol van Jack Donaghy spelen in NBC's 30 Rock, de satirische sitcom die zich afspeelt op het iconische adres van het bedrijf in Manhattan. De rol zou hem een constant inkomen van $ 300.000 per aflevering opleveren totdat de serie eindigde in 2013.

2 Baldwin geeft graag terug

Baldwin staat bekend om zijn liefdadigheidswerk en filantropie. Baldwin en zijn familie hebben het Carol M. Baldwin Cancer Research Fund opgericht ter ere van zijn moeder die een dubbele borstamputatie onderging terwijl ze werd behandeld voor borstkanker. Als woordvoerder van Capitol One liet Baldwin zijn contract herschrijven, zodat het volledige contract van $ 14 miljoen rechtstreeks aan het goede doel werd gedoneerd. Hij staat ook bekend om het doneren van aanzienlijke sommen geld aan verschillende symfonische orkesten, alfabetiseringsprogramma's en theaters.

1 Zijn enorme nettowaarde

Celebrity Net Worth schat het opgebouwde vermogen van Baldwin op $ 60 miljoen, drie keer zoveel als zijn ex-vrouw. Ze schrijven dit toe aan zijn bijdragen aan de entertainmentindustrie, de ontvanger van talloze nominaties en overwinningen voor entertainmentprijzen, en zijn algehele grote en gevarieerde carrière in de kunst. Baldwin heeft ook extra rollen op zich genomen achter de schermen van zijn producties, waaronder het produceren, zoals hij deed in de langlopende sitcom 30 Rock, evenals de geplaagde productie Rust die de toevallige dood van cameraman Halyna Hutchins zag door toedoen van Baldwin.

Aanbevolen: