Halsey deelt diagnose na maandlange ziekenhuisopname

Inhoudsopgave:

Halsey deelt diagnose na maandlange ziekenhuisopname
Halsey deelt diagnose na maandlange ziekenhuisopname
Anonim

Halsey heeft hun fans een gezondheidsupdate gegeven nadat ze het grootste deel van de afgelopen maand in het ziekenhuis hadden doorgebracht. De zangeres – die genderneutrale voornaamwoorden gebruikt – postte dinsdag op haar Instagram-verhaal en onthulde dat ze meerdere diagnoses hadden gekregen nadat hun gezondheid achteruitging na de geboorte van haar zoon Ender vorig jaar.

De muzikant legde verder uit dat ze na testen meerdere diagnoses hebben gekregen, waaronder voor het Ehlers-Danlos-syndroom (EDS), het syndroom van Sjögren, het mestcelactiveringssyndroom (MCAS) en het posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom (POTS).

Wat de meervoudige diagnoses van Halsey betekenen

Ehlers-Danlos-syndroom is een aandoening waarbij de bindweefsels (zoals pezen en ligamenten) in het lichaam geleidelijk zwakker worden. Het kan leiden tot een dunnere huid, gemakkelijker blauwe plekken, losse gewrichten en kan zowel bloedvaten als organen beschadigen.

Het syndroom van Sjögren is een aandoening van het immuunsysteem met veel voorkomende symptomen, waaronder droge ogen en mond. Mastcelactivatiesyndroom beïnvloedt ook het immuunsysteem en resulteert in allergische symptomen.

Halsey's definitieve diagnose, orthostatisch tachycardiesyndroom, is een aandoening die de bloedstroom beïnvloedt. Het kan ontstaan na een traumatische gebeurtenis, ziekte of zwangerschap. Symptomen zijn onder meer een licht gevoel in het hoofd, flauwvallen en een snelle hartslag. Het is levensveranderend, maar niet levensbedreigend.

De zangeres werd eerder gediagnosticeerd met endometriose, een aandoening waarbij het weefsel dat normaal gesproken de baarmoeder bekleedt aan de buitenkant groeit. Het kan zowel pijn als vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken.

Halsey werd eerder dit jaar geopereerd voor endometriose, slechts een maand voordat ze op de Grammy's verscheen.

Ondanks hun aanhoudende gezondheidsproblemen, bevestigde Halsey dat ze doorgaan met repeteren ter voorbereiding op hun aanstaande Love and Power-tour. "Ik ben ervan overtuigd dat ik het op een gezonde manier kan doen, waar ik mijn best kan doen voor jullie allemaal", zeiden ze.

Halsey is afgelopen juli bevallen van hun eerste kind. "Dankbaarheid. Voor de meest 'zeldzame' en euforische geboorte. Powered by love", schreef de 'Alone'-zangeres in een Instagram-aankondiging. De zanger deelt hun zoon met scenarioschrijver Alev Aydin.

Aanbevolen: