The Sandman'-schrijver Neil Gaiman heeft een hilarische en verrassende inspiratie

Inhoudsopgave:

The Sandman'-schrijver Neil Gaiman heeft een hilarische en verrassende inspiratie
The Sandman'-schrijver Neil Gaiman heeft een hilarische en verrassende inspiratie
Anonim

Fans van de originele 'Sandman'-strips geschreven door Neil Gaiman kunnen niet wachten op de show op Netflix. Het internet ging los nadat Netflix een 'eerste blik' had uitgebracht en het publiek waarschuwde dat de donkere fantasieshow binnenkort zou komen.

Fans zijn wanhopig op zoek naar meer, in de hoop dat de show trouw blijft aan de originele verhalen. Een ding waar fans troost uit kunnen halen, is wetende dat de tv-aanpassing in veilige handen is, met de schrijver van The Sandman, Neil Gaiman, die een uitvoerend producent is die sterk betrokken is bij het eindelijk tot leven brengen van het universum (en het selecteren van de juiste acteurs om te casten).

Maar het blijkt dat Gaiman een unieke en verrassende inspiratie heeft voor zijn recente projecten.

Neil Gaiman's recente projecten

The Sandman is niet de enige creatie van Neil Gaiman's. Gaiman betovert en maakt al jaren mensen bang met zijn verhalen, en was ook verantwoordelijk voor American Gods, Good Omens, Coraline, Stardust, Neverwhere en enkele Doctor Who-afleveringen, om er maar een paar te noemen.

Neil staat bekend om zijn surrealistische stijl en 'droomachtige' verhalen, veel van zijn boeken en bewerkingen van die boeken worden beschouwd als cultklassiekers. Neil is ook geliefd om zijn gevoel voor humor, en hij heeft altijd tijd om te praten met en om zijn fans te leren kennen, voor wie hij veel waardering heeft.

Neil Gaiman geeft geweldig creatief advies

Neil heeft tijdens zijn carrière veel toespraken en interviews gegeven, parels van wijsheid geboden aan toekomstige schrijvers en lezers ingelicht over zijn creatieve proces. In 2012 hield hij een hilarische en inspirerende openingsspeech op de Hogeschool voor de Kunsten waar hij sprak over het belang van 'goede kunst maken'.'

"En als het moeilijk wordt, moet je dit doen. Goede kunst maken", zei Neil.

"Ik meen het. Echtgenoot gaat ervandoor met een politicus? Maak goede kunst. Been verpletterd en vervolgens opgegeten door gemuteerde boa constrictor? Maak goede kunst. IRS op je spoor? Maak goede kunst. Kat ontploft? Maak goed kunst. Iemand op internet denkt dat wat je doet dom of slecht is of dat het allemaal al eens eerder is gedaan? Maak goede kunst. Waarschijnlijk komt het op de een of andere manier goed, en uiteindelijk zal de tijd de angel wegnemen, maar dat maakt niet uit. Doe wat alleen jij doet het beste. Maak goede kunst. Maak het ook op de goede dagen."

Waar ha alt Neil Gaiman zijn inspiratie vandaan?

Neil Gaiman heeft altijd de beste antwoorden op vragen over het creatieve proces. Een van zijn meest hilarische reacties was in 2011 toen een toeschouwer hem tijdens een lezing in The Wheeler Center vroeg hoe hij inspiratie vond.

"Als je je bijzonder op een creatief dieptepunt voelt, waar haal je dan je inspiratie vandaan om met zulke geweldige verhalen en geweldige onderwerpen te komen om je verhalen te schrijven?" vroeg het publiekslid.

"Umm, wat je daar eigenlijk hebt gedaan," begon Neil met zijn antwoord en pauzeerde terwijl het publiek lachte, "is de vraag stellen die niet aan schrijvers mag worden gesteld. Je hebt het heel lichtjes herformuleerd maar wat je in wezen hebt gedaan, is zeggen 'waar haal je je ideeën vandaan?' en schrijvers zijn vreselijk voor mensen die ons vragen waar we onze ideeën vandaan halen. We worden gemeen. We worden niet alleen gemeen, we worden gemeen op een schrijversachtige manier, wat betekent dat we je voor de gek zullen houden."

Terwijl het publiek lachte, zei het publiekslid dat Neil de vraag had gesteld: "Ik ben niet bang."

"De reden dat we dat doen," vervolgde Neil, "is omdat we het niet echt weten, en we zijn doodsbang dat de ideeën zullen verdwijnen. Elke schrijver die ik ken heeft een grappig antwoord."

Neil vertelde het publiek ook waar inspiratie voor hem persoonlijk vandaan komt.

"Ik denk dat inspiratie voor mij uit een heleboel plaatsen komt: wanhoop, deadlines - vaak zullen ideeën opduiken als je iets anders doet. In wezen komen [ideeën] voort uit dagdromen."

Net zoals het publiek niet meer kon genieten van zijn leuke kijk op ideeën en inspiratie, gaf Neil Gaiman een voorbeeld van wat hij bedoelt met het vinden van ideeën wanneer je aan het dagdromen bent.

"Iedereen weet dat als je gebeten wordt door een weerwolf als de maan vol is, je in een wolf verandert. Dat weet je. Er is dat moment waarop je zit te denken 'dus wat gebeurt er als een weerwolf bijt' een goudvis?'"

Terwijl het publiek lachte, legde Neil uit: "Dus veel ervan is dagdromen."

"Ik heb altijd het gevoel dat ik mensen teleurstel als ze vragen 'waar haal je je inspiratie vandaan?' want wat ze echt altijd willen is het antwoord. Ze willen dat je kunt zeggen 'nou, wat je doet is 11:58 's nachts, ga naar de kelder, je rolt de geitenbotten, er wordt gebonsd op de deur, het gaat open, dit ding vliegt naar binnen, het zal ontploffen, je hebt zoiets als een chocolaatje, je eet het op, je hebt een idee'."

Was het maar zo simpel!

Het publiek hield van zijn antwoord op de vraag over het vinden van inspiratie, lachen en applaudisseren voor zijn eerlijke en hilarische antwoord.

"Ik weet het niet," zei Neil uiteindelijk. "Je verzint ze, uit je hoofd."

Dus voor iedereen die de volgende Sandman of Coraline wil schrijven - ze moeten gewoon dagdromen totdat de ideeën komen!

Aanbevolen: