Dit is wat Neil Gaiman wil dat fans weten over 'The Sandman' Netflix-aanpassing

Inhoudsopgave:

Dit is wat Neil Gaiman wil dat fans weten over 'The Sandman' Netflix-aanpassing
Dit is wat Neil Gaiman wil dat fans weten over 'The Sandman' Netflix-aanpassing
Anonim

Fans van de duistere fantasieschrijver Neil Gaiman zullen hem om verschillende redenen kennen en van hem houden. Gaiman staat bekend als een schrijver die verre van in één type werk is ondergebracht, maar heeft het allemaal gedaan, van journalistiek tot korte verhalen tot strips en novellen. Enkele van zijn beroemdste werken zijn de romans Neverwhere, Stardust en Coraline, en het meeste van zijn werk is omgezet in een film of tv-show.

Afbeelding
Afbeelding

Zijn bekendste werk, 'The Sandman'-strips, vormen daarop geen uitzondering; eindelijk, fans van de verhalen die een gekke reeks personages volgen, van Morpheus, de King of Dreams, tot zijn grote zus Death, wordt de Netflix serie waar fans op hebben gewacht.

Nail Gaiman's eerdere werken hebben indruk gemaakt op fans

Neil Gaiman is geen onbekende in het omzetten van zijn surrealistische ideeën in tv-shows. Good Omens en American Gods zijn beide zijn creaties en werden met veel lof en succes onthaald. Bij American Gods waren enkele oude fans van Gaiman's werk echter niet tevreden met de richting waarin het team achter de serie besloot de show in te slaan, een richting die afwijkt van het boek.

Neils reactie hierop was om uit te leggen dat hij minder betrokken was bij de aanpassing van American Gods TV, omdat hij geen showrunner was voor de nieuwste serie.

Hoewel Gaiman behoorlijk wat afwijzingen heeft gehad als het erom gaat zijn materiaal op het scherm te krijgen, hebben de shows en films die de uiteindelijke productie hebben bereikt het ongelooflijk goed gedaan.

Bijvoorbeeld Good Omens, een boek dat Neil samen met Terry Pratchett schreef en bekend staat als een fenomenaal succesvolle cultklassieker, werd in 2019 een tv-show en won de Hugo Award voor beste dramatische presentatie, Long Form in 2020 en Neil won de Science Fiction and Fantasy Writers of America (Bradbury Award) voor het schrijven van de showaanpassing, en werd ook genomineerd voor verschillende andere prijzen.

Met Gaiman als schrijver met een cultstatus sinds eind jaren '80, is het geen wonder dat echte fans ongelooflijk opgewonden zijn om te zien dat zijn oudste creatie, The Sandman, niet alleen wordt omgezet in een serie voor Netflix, maar ook om Neil Gaiman nauw betrokken bij de transformatie. Ondanks geen aankondiging van de exacte release, zijn fans gerustgesteld dat The Sandman in veilige handen is nadat een clip achter de schermen in juli 2021 is uitgebracht.

Netflix plaagde fans met een 'behind-the-scenes' sneak peek, waarin Neil Gaiman te zien was die uitlegde waar Sandman over gaat en vertelde over zijn opwinding toen hij zag dat een idee dat al tientallen jaren in hem zat, eindelijk werd gebracht tot leven.

"Sandman is het verhaal van de plek waar we naartoe gaan als we 's nachts onze ogen sluiten - het wordt Dreaming genoemd", zei Neil. "En de Dromen wordt geregeerd door Morpheus."

"Al 32 jaar," vervolgde Neil, "iedereen die de strips van The Sandman leest - die wereld vergaat. Ik ben hier bij Shepperton Studios en ik ga kijken wat er gebeurt als je dromen tot leven wekt."

In de sneak peek werd ook onthuld dat Tom Sturridge een 'obsessieve Sandman-fan' is. Tom speelt Morpheus, het hoofdpersonage van The Sandman, in de Netflix-aanpassing.

"Ik wist dat ik erbij betrokken moest worden omdat er iets echt unieks zou gebeuren", zei actrice Gwendoline Christie, die Lucifer speelt.

Toen Neil Gaiman de set voor de gevangenneming van Morpheus voor het eerst zag, was zijn reactie: "Holy st, dit is geweldig."

Weten dat iedereen die bij het project betrokken is dol is op The Sandman, heeft fans gerustgesteld en nog enthousiaster gemaakt om het te zien.

"Ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt gebeurt, als ze dit voor elkaar krijgen, heeft de wereld geen idee wat ze in petto hebben", zei een fan.

The Sandman is in de beste handen die het kan zijn. Dit is een enorme opluchting voor fans van Gaiman, die teleurgesteld waren over American Gods, dat na drie seizoenen werd afgelast. Neil heeft online heel duidelijk gemaakt dat, hoewel hij een uitvoerend producent van de show was, hij een kleinere rol had dan wat hij deed met andere projecten.

Op het moment dat American Gods werd uitgezonden, verklaarde Neil dat hij al een showrunner was voor Good Omens en geen showrunner kon zijn voor twee verschillende shows. Maar voor The Sandman is hij adviseur en uitvoerend producent geweest en zal hij ervoor zorgen dat The Sandman TV-adaptatie presteert.

Het is duidelijk uit wat er bekend is over de aankomende Sandman-serie is dat Neil Gaiman wil dat fans weten dat de serie wordt gemaakt voor mensen die van Sandman houden door mensen die van het originele verhaal houden. Het Sandman-universum is in veilige handen en fans kunnen niet wachten om het duistere en verwrongen verhaal van Morpheus tot leven te zien komen.

Aanbevolen: