Waarom Neil Gaiman ooit een Sandman-film stopte (en hoe hij het deed)

Inhoudsopgave:

Waarom Neil Gaiman ooit een Sandman-film stopte (en hoe hij het deed)
Waarom Neil Gaiman ooit een Sandman-film stopte (en hoe hij het deed)
Anonim

Netflix is een krachtpatser in de televisiewereld en ze hebben geweldige eigendommen met veel beloftes kunnen bemachtigen. Hun werken zijn door de jaren heen uitstekend geweest en toen werd aangekondigd dat ze een Sandman-aanpassing maakten, raakten de mensen in paniek.

Seizoen één was een groot succes en fans roepen al op tot een tweede seizoen. Het is verstandig dat Neil Gaiman zo lang heeft gewacht op een geweldige aanpassing, want op een gegeven moment had hij een berucht verschrikkelijk filmscript dat hij op de meest hilarische manier afsloot.

Laten we nog eens terugblikken op dit verhaal!

Neil Gaiman is een legendarische schrijver

Als het op fictieve schrijvers aankomt, zijn er maar weinig in de recente geschiedenis zo productief en zo gevierd als Neil Gaiman. De geest van Gaiman heeft plaatsgemaakt voor fantastische en goed gemaakte verhalen, en hij heeft naam gemaakt door een uitgesproken schrijver te zijn met een voorliefde voor grootsheid.

Gaiman blinkt al jaren uit in de pagina's en veel van zijn meest opvallende werken zijn ontwikkeld tot film- en televisieprojecten. Deze projecten omvatten Lucifer, Coraline, American Gods, Good Omens, Stardust en nog veel meer. Nee, ze zijn niet altijd enorm succesvol, maar miljoenen hebben genoten van Gaiman's aanpassingen, en nog meer vragen om aanpassing van andere verhalen.

The Sandman, in het bijzonder, wordt lange tijd beschouwd als een van Gaiman's meesterwerken, en eindelijk is er dit jaar een televisieserie gebaseerd op de strips op Netflix verschenen.

Eens als onaangepast beschouwd, heeft The Sandman eindelijk een waardige aanpassing op Netflix

Het eerste seizoen van The Sandman was een van de meest langverwachte tv-projecten in jaren, en velen waren geschokt dat het eindelijk in productie werd genomen. Met het goedkeuringsstempel van Gaiman hoopten fans dat het project een waardige aanpassing zou zijn. Ze wisten niet hoe goed deze show zou worden.

Op het moment van schrijven heeft The Sandman momenteel een 87% met critici op Rotten Tomatoes. De overgrote meerderheid van de professionals genoot van het eerste seizoen, en sommigen gaven goede recensies.

Chris McCoy van Memphis Flyer had een goed punt met betrekking tot de show als geheel.

"The Sandman's opzettelijke tempo en filosofische toon is misschien niet voor iedereen, maar deze trouwe aanpassing zal legioenen Neil Gaiman-lezers en die fantasiefans tevreden stellen die klaar zijn voor een nieuwe droom", schreef McCoy.

Gaiman zelf is tevreden met het eindresultaat van seizoen één, maar ondanks de recensies en de beoordelingen die het heeft gegenereerd, moet seizoen twee nog worden bevestigd door Netflix.

"Omdat Sandman een erg dure show is. En als Netflix het geld wil vrijgeven om ons nog een seizoen te laten maken, moeten we ongelooflijk goed presteren. Dus ja, we zijn de afgelopen twee weken de beste show ter wereld geweest. Dat is misschien nog niet genoeg", schreef Gaiman op Twitter.

Onlangs vertelde Gaiman over de weg die is afgelegd om tot deze waardige aanpassing te komen. Tijdens dit gesprek vertelde hij over een moment waarop hij hilarische maatregelen nam om te voorkomen dat een Sandman-film zou worden gemaakt.

Gaiman heeft ooit een Sandman-film afgesloten door het script te lekken

"Ik stuurde het script naar Ain't It Cool News, dat toen door mensen werd gelezen. En ik dacht, ik vraag me af wat Ain't It Cool News zal denken van het script dat ze gaan doen anoniem ontvangen. En ze schreven een fantastisch artikel over hoe het het slechtste script was dat ze ooit hadden gekregen. En plotseling verdween het vooruitzicht van die film, "vertelde Gaiman aan Rolling Stone, per Insider.

Dat klopt, de getalenteerde auteur lekte op legitieme wijze het vreselijke Sandman-script naar een website, waardoor dat project per ongeluk uit het raam werd gegooid.

"Er was niets daar waar ik van hield. Er was niets daarbinnen dat ik leuk vond. Het was het slechtste script dat ik ooit door iemand heb gelezen. Het is niet alleen het slechtste Sandman-script. Dat was het slechtste script dat ik ooit zijn verzonden, " vervolgde hij.

Gaiman gaf geen volledige play-by-play van het script, maar hij merkte wel op dat het een gigantische mechanische spin bevatte, net zoals die in Wild Wild West. De verbinding? Jon Peters, die ook probeerde een mechanische spin te schoenlepelen in de mislukte Superman Lives-film.

Als de dingen anders waren gelopen, zouden we het hebben over hoe een van de grootste strips aller tijden een lachwekkend slechte aanpassing kreeg. In plaats daarvan kunnen we nadenken over hoe geweldig de show is en hoeveel vooruitziendheid Neil Gaiman had in de jaren '90.

Aanbevolen: