De waarheid over het vermogen van Leighton Meester sinds 'Gossip Girl

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Leighton Meester sinds 'Gossip Girl
De waarheid over het vermogen van Leighton Meester sinds 'Gossip Girl
Anonim

Leighton Meester is misschien wel populair geworden nadat hij was gecast als Blair Waldorf in het populaire tienerdrama Gossip Girl. Voor alle duidelijkheid, de actrice had verschillende opmerkelijke optredens geboekt voordat ze haar Gossip Girl-rol kreeg.

Voor die tijd stond Meester waarschijnlijk bekend als Behrooz Araz's (Jonathan Ahdout) vriendin in 24 of Kristen Bell's voormalige klasgenoot Carrie Bishop in Veronica Mars. Maar uiteindelijk viel haar vertolking van Blair veel meer op.

Sinds de cast in Gossip Girl boekt Meester ook allerlei rollen. En hoewel ze misschien begon als een tv-ster, vond de actrice al snel haar weg naar het grote scherm en deelde ze zelfs scènes met enkele van de grootste sterren van Hollywood. Het is geen wonder dat ze vandaag een behoorlijk indrukwekkend vermogen heeft.

Leighton Meester waagde zich aan films na 'Gossip Girl'

Het lijkt erop dat castingdirectors meer aandacht hebben besteed aan Meester nadat ze haar Gossip Girl-debuut maakte. Sterker nog, de filmrollen bleven maar komen. Ze voegde zich bijvoorbeeld bij Drew Barrymore, Justin Long en Ron Livingston in de romantische komedie Going the Distance.

Niet lang daarna speelde Meester ook in de familiekomedie Monte Carlo, waarin ook Selena Gomez, Katie Cassidy, Andie MacDowell en wijlen Cory Monteith te zien zijn. En het bleek dat regisseur Thomas Bezucha overwoog om Meester te casten nadat hij zoveel had gehoord over het optreden van de actrice op Gossip Girl.

Hij had iemand nodig die het tegenovergestelde van het personage van Gomez kan spelen en de naam van Meester bleef maar terugkomen.

"Ik had Gossip Girl niet gezien, maar de mensen met wie ik het personage besprak, zeiden allemaal: 'Je moet Leighton Meester ontmoeten'", vertelde Bezucha aan Girl AU. "Ik las enkele delen met haar uit een zeer ruwe en onvoltooide vorige versie en was erg onder de indruk van haar moeiteloze bereik."

Bovendien speelde Meester ook een beroemde hoofdrol in het muziekdrama Country Strong, waarin ook Gwyneth P altrow, Tim McGraw en Garrett Hedlund te zien zijn. Over het werken met Oscar-winnaar P altrow zei de actrice tegen Pop Sugar: "Ik denk dat als je met haar samenwerkt, ze ervoor zorgt dat je goed wilt zijn."

Wat is de nettowaarde van Leighton Meester vandaag?

Sommige schattingen kunnen erop wijzen dat Meester maar liefst $ 20 miljoen waard is, maar het is vermeldenswaard dat het cijfer meer representatief is voor het gecombineerde vermogen van de actrice met echtgenoot Adam Brody. In haar eentje is Meester vandaag naar verluidt tussen de $ 5 en $ 8 miljoen waard.

En aangezien ze in zes afleveringen in Gossip Girl speelde, is het veilig om te zeggen dat haar salaris van $ 50.000 per aflevering aanzienlijk in dit cijfer is verwerkt.

Aan de andere kant heeft Meester in de loop der jaren ook verschillende lucratieve endossementdeals gehad. Dit zou een samenwerking met Target omvatten, maar toen schrapte de retailer zijn plannen om de Gossip Girl-kledinglijn te lanceren. Voor Meester maakte dat echter niet uit. Ze scoorde zelf andere deals, hoewel ze relaties heeft onderhouden met voormalige castmates naarmate haar carrière evolueerde.

Zo werd ze in 2010 aangekondigd als de wereldwijde haarambassadeur voor Herbal Essences.

"Leighton belichaamt de Herbal Essences Girl - een moderne vrije geest: gedurfd, geestig en die ervan houdt om haar stijlmogelijkheden te verkennen en elke dag het meeste uit haar look te halen", Julie Marchant-House, de marketingdirecteur van het bedrijf, zei in een verklaring.

“We zijn enorm enthousiast over het delen van de heerlijke ervaring van de Herbal Essences-collectie via Leighton aan vrouwen.”

Het blijkt dat Meester zelf een persoonlijke band had met het merk lang voordat ze zich aanmeldde.

"Mijn haarstylist, Charles Baker Strahan, die ook de haarstylist is voor Herbal Essences, heeft me kennis laten maken met de collectie, en de producten zijn echt ongelooflijk en maken een echt verschil voor de conditie van mijn haar", legt de actrice uit.“Ik gebruik het persoonlijk en ik wil het verspreiden. Herbal Essences zorgt goed voor mijn haar.”

Een paar jaar later werd Meester ook de wereldwijde woordvoerder van L'Oréal's huidverzorgingslijn Biotherm. En hoewel dit niet haar eerste goedkeuringsdeal is, gaf de actrice toe dat het betrokken werk heel anders is dan wat ze doet in film en tv.

“Het is zo het tegenovergestelde van wat ik gewend ben. Het is meer technisch, terwijl ik erg emotioneel ben en daar is echt niet veel ruimte voor , zegt Meester tegen WWD. “Maar het is leuk. Ik mag reizen, nieuwe mensen ontmoeten en persoonlijk met mensen omgaan, en het feit dat ik het merk echt leuk vind, is echt geweldig.”

Meer recentelijk werkte Meester ook samen met het duurzame modemerk Christy Dawn om een jumpsuit te ontwerpen die toepasselijk de Leighton Jumper wordt genoemd.

"Mijn oorspronkelijke inspiratie was van het personage 'Miss Honey' in de film Matilda, een favoriet uit mijn eigen jeugd die ik herontdekte als moeder (de actrice heeft twee kinderen met Brody), "vertelde ze aan Forbes."Ik was meteen van plan om te helpen bij het ontwerpen van een trui, want hoewel ik een grote fan ben van Christy's jurken, grijp ik nu als moeder vaker naar truien."

Alle verkoopopbrengsten van Meester's jumpsuit werden naar Downtown Women's Centre in LA gestuurd. "Ik vind het geweldig om achter elke kans te staan om geld in te zamelen om deze belangrijke organisatie en dit doel te ondersteunen", legt de actrice uit.

Wat betreft recente projecten, Meester speelt de hoofdrol in het Netflix-mysteriedrama The Weekend Away.

Aanbevolen: