Taylor Swift's 10 meest ongelooflijke carrièreprestaties

Inhoudsopgave:

Taylor Swift's 10 meest ongelooflijke carrièreprestaties
Taylor Swift's 10 meest ongelooflijke carrièreprestaties
Anonim

Muzieksensatie Taylor Swift is een popkoningin en ze blaast de industrie al sinds haar tienerjaren uit het water. Met tientallen jaren aan albums, tours en prijzen is Taylor Swift een van de meest populaire en geprezen zangers geworden die er vandaag de dag is.

Deze muzikant is eindelijk 30, maar haar carrière is verre van haar grenzen. Toch heeft deze bom veel records gebroken en heeft ze zoveel indrukwekkende prestaties vanwege haar enorme talent en charisma. Het is dus tijd om Taylor Swift te vieren - hier zijn 10 van haar meest ongelooflijke carrièreprestaties.

10 Ze wordt gecrediteerd als schrijfster voor al haar liedjes

De meeste artiesten vertrouwen niet altijd op hun eigen songwritingvaardigheden. Zelfs voor sommigen die bekend staan om hun schrijven, komt het zeker niet vaak voor dat muzikanten AL hun dingen schrijven.

Taylor Swift wordt gecrediteerd als schrijver of co-schrijver voor elk van haar liedjes, en er is veel. En dan hebben we het nog niet eens over alle nummers die ze voor anderen heeft geschreven.

9 Ze was de jongste die een Grammy won voor album van het jaar

In 2010 werd Taylor Swift gevierd voor haar album 'Fearless'. Ze werd genomineerd voor en won een Grammy voor Album van het Jaar, waarmee ze de jongste ooit in de geschiedenis is.

Voor elke leeftijd domineert Taylor Swift jaar na jaar de prijsuitreikingen. Voor songwriting, muziekvideo's, album, tour en algemeen nummer - deze artiest is een legende.

8 Ze heeft de meeste AMA's van een artiest

Taylor Swift heeft 10 Grammy's, maar ze heeft ook 29 American Music Awards! Dat is meer dan welke andere artiest dan ook - ooit. Er zijn veel andere muzikanten die grote naam hebben gemaakt, maar T-Swift is de enige die er 29 op haar plank heeft staan.

Ze is uitgeroepen tot artiest van het jaar, beste album, beste nummer en meer - allemaal in totaal tot dit enorme bedrag, en er komt zeker meer.

7 Ze was de best betaalde vrouwelijke muzikant van de jaren 2010

Dit is een hele prestatie, en de jaren 2010 zaten vol met ongelooflijk getalenteerde en populaire muzikanten. Alsof het niet genoeg is om de beste vrouwelijke muzikant te zijn, stond ze op de tweede plaats op de Forbes-lijst van best verdienende muzikanten van het decennium, ongeacht hun geslacht.

In 2015 werd ze ook genoemd door de Forbes-lijst van 100 machtigste vrouwen en was ze de jongste die ooit is opgenomen. Als ze een man was, zou ze 'de man' zijn.

6 Ze was een "Silence Breaker" en is een enorme vrouwenrechtenactiviste

Hoewel dit een zijstap is van haar muzikale carrière, is het toch zeker de moeite waard om op te merken dat deze drukke vrouw een enorme stem is voor vrouwenrechten. Ze werd door Time Magazine genoemd als een stiltebreker.

Beroemdst was dat ze in 2017 een proces en rechtszaak tegen David Mueller doorliep wegens aanranding en een tegenvordering tegen hem aanklaagde voor een symbolische $ 1. Ze kreeg het van de jury.

5 Haar reputatietour is de hoogste opbrengst in de Amerikaanse geschiedenis

Taylor Swift kwam terug met vuur en bracht haar meest felle album ooit uit - 'Reputation'. Ze deed in 2018 een stadiontour, compleet met slangen en indrukwekkende gadgets.

Deze tour bracht het meeste geld op in de geschiedenis van de Verenigde Staten! Het is herhaaldelijk bekend dat ze elk stadion uitverkocht heeft, en fans van alle leeftijden zijn bereid naar elke locatie in de buurt te reizen om dit icoon live te bekijken.

4 Ze is drie keer een invloedrijk persoon geweest in Time Magazine

In 2010, 2015 en 2019 werd Taylor Swift opgenomen in Time magazine's lijst van 100 meest invloedrijke mensen. Omdat ze nu nog maar 30 is, maakt ze al furore sinds haar 20e!

Door dit populaire tijdschrift als invloedrijk genoemd te worden is geen geringe prestatie, maar drie keer genoemd worden is een speciale eer - voorbehouden aan mensen als Taylor Swift.

3 Ze werd in 2019 uitgeroepen tot artiest van het decennium

Tijdens hun jaarlijkse awardshow van 2019 riepen de American Music Awards Taylor Swift uit tot artiest van het decennium. Ze vierden alles wat ze de muziekindustrie heeft gebracht, en dat is veel.

Ze werd ook uitgeroepen tot vrouwelijke muzikant van het decennium door Billboard en ontving zowel in 2011 als 2014 de prijs voor Vrouw van het Jaar. Ze werd ook uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar door de AMA's in 2009, 2011, 2012, 2013, 2018, en 2019!

2 Ze bracht een documentaire uit

Deze documentaire, Miss Americana, werd in 2020 uitgebracht op Netflix en is een kijkje in de comeback, carrière en persoonlijke leven van Taylor Swift.

Deze film is alles wat fans nodig hadden om te begrijpen wie deze artiest is, en alles wat ze heeft meegemaakt om te komen waar ze is. Het was de perfecte kers op de taart van haar indrukwekkende carrière.

1 Ze heeft meer dan 50 miljoen albums verkocht

Taylor Swift is een van de meest populaire muzikanten van vandaag, en ze is ook een van de best verkopende artiesten. Met 7 studioalbums heeft ze wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.

Bovendien is elk van haar albums platina geworden. Naast haar allereerste album stonden alle andere zes bovenaan de hitlijsten in de Verenigde Staten. Deze bom is een muzieklegende.

Aanbevolen: