10 van Lady Gaga's grootste carrièreprestaties

Inhoudsopgave:

10 van Lady Gaga's grootste carrièreprestaties
10 van Lady Gaga's grootste carrièreprestaties
Anonim

Lady Gaga werd beroemd in 2008 toen ze haar eerste single "Just Dance" uitbracht. En hoewel velen dachten dat ze gewoon weer een one-hit-wonder zou zijn, bewees Lady Gaga dat ze ongelijk hadden. Er is waarschijnlijk niemand ter wereld die haar recordbrekende nummers " Poker Face" of " Bad Romance" niet heeft gehoord.

Vandaag is ze misschien wel een van de meest succesvolle zangeressen ter wereld. Maar haar succes gaat verder dan muziek. Als je de film A Star Is Born uit 2018 hebt gezien, dan weet je dat ze ook met succes is overgestapt naar de filmindustrie. En ze is ook geen onbekende in de mode-industrie - extravagante outfits zijn tenslotte haar ding. Ze is echt een vrouw met veel talenten.

Hier zijn 10 van Lady Gaga's grootste carrièreprestaties.

10 Bad Romance was de meest bekeken video op YouTube

Toen ze in november 2009 de iconische video 'Bad Romance' uitbracht, was het duidelijk dat haar kunstenaarschap die van niemand anders was. Iedereen had het over de video - sommigen prezen de beelden en de iconische ra-ra-choreografie, terwijl anderen op zoek waren naar verborgen Illuminati-aanwijzingen (vroeger waren mensen echt dol op die theorieën). Op een gegeven moment had "Bad Romance" het record voor de meest bekeken video op YouTube.

9 Ze trad op tijdens de Super Bowl Halftime Show van 2017

In 2017 gaf Gaga ons een van de beste Halftime-shows die de Super Bowl ooit heeft gehad. Velen waren sceptisch over haar optreden, maar op het moment dat ze van het dak van het stadion sprong, veranderde alles.

Gerelateerd: 10 van Beyonce's grootste carrièreprestaties

In tegenstelling tot de meeste artiesten had Moeder Monster geen gasten op het podium, en toch, met ongeveer 118 miljoen kijkers, slaagde zij er alleen in om het record te breken voor de best bekeken show tijdens de rust. Niet iedereen kan dat,

8 Haar "Sound Of Music"-eerbetoon maakte velen van ons sprakeloos

In 2015 werd Lady Gaga gevraagd om een Sound of Music-medley uit te voeren om de 50e verjaardag van de release van de iconische film te vieren. Natuurlijk deed ze het zoals altijd geweldig. Ze zong zelfs in de originele toonsoort als Julie Andrews, die trouwens dol was op de uitvoering. Ze vertelde Billboard: "Ik ben altijd een fan geweest [van Gaga], maar ze heeft het die avond gewoon uit de marge geslagen. Ik was opgewonden door haar en voor haar. Ik vond het zo mooi."

7 "Til It Happens to You" bij de Oscars 2016

Een jaar na de medley-uitvoering van Sound of Music betrad Gaga opnieuw het Oscar-podium. Deze keer zong ze haar ontroerende Oscar-genomineerde nummer "Til It Happens to You" en werd vergezeld door talloze overlevenden van seksueel geweld op het podium. En hoewel ze die avond de Oscar verloor, zijn velen het erover eens dat ze het publiek won met haar krachtige optreden.

6 Ze speelde in de remake van "A Star Is Born"

In 2018 speelde Lady Gaga, samen met Bradly Cooper, de hoofdrol in de remake van het muziekdrama A Star Is Born. Met een brutowinst van meer dan $ 436 miljoen wereldwijd en lof van de critici, werd de film als een enorm succes beschouwd. De chemie van Gaga en Bradley voelde zo authentiek aan dat ze de halve wereld voor de gek hadden gehouden door te denken dat ze verliefd op elkaar waren.

5 MTV heeft speciaal voor haar een prijs gewonnen

In 2020 werd Lady Gaga de eerste persoon die werd geëerd met de MTV Tricon-prijs. Deze prijs is in het leven geroepen om "zeer getalenteerde artiesten in drie disciplines" te vieren.

Gerelateerd: 10 van Rihanna's grootste carrièreprestaties

Natuurlijk past Gaga perfect in de beschrijving - ze heeft met succes de mode-industrie, de filmindustrie en de muziekindustrie veroverd. We zijn er zeker van dat er nog meer komt als het gaat om Lady Gaga.

4 Ze nam een jazzalbum op met Tony Bennet

De eerste keer dat Lady Gaga en Tony Bennett samenwerkten, was toen ze een versie van het nummer "The Lady Is a Tramp" opnamen voor het album Duets II van Bennett. Hun stemmen en energie werkten zo goed samen dat ze besloten om samen Cheek to Cheek een heel jazzalbum te maken. Het kreeg lovende kritieken en was een commercieel succes. Het verkocht meer dan 131.000 exemplaren in de eerste week en kwam binnen op nummer één in de Billboard 200-hitlijst.

3 Gaga zong ook het volkslied bij de inauguratie van Joe Biden

In januari 2021 werd Gaga opnieuw gevraagd voor een groot optreden. Deze keer betrad ze het podium bij de inauguratie van president Joe Biden en vice-president Kamala Harris, waar ze het Amerikaanse volkslied 'The Star-Spangled Banner' ten gehore bracht. Onnodig te zeggen dat ze geweldig werk heeft geleverd en opnieuw heeft bewezen dat ze een vocale krachtpatser en een legende is die de geschiedenis in zal gaan als een van de meest veelzijdige artiesten ooit.

2 Her Power Ballad "Shallow" werd het meest bekroonde nummer ooit

Op het moment dat "Shallow" werd uitgebracht, wist iedereen dat dit nummer een grote hit zou worden. En eerlijk gezegd, het is een understatement om het een "grote" hit te noemen - dit nummer was enorm, enorm, bijna onvermijdelijk. Je kon de radio niet aanzetten zonder hem te horen, je kon niet naar een winkelcentrum gaan zonder dat hij op de achtergrond speelde, en dan hebben we het nog niet eens over alle covers op talentenjachten zoals The Voice. Bovendien was "Shallow" erg populair bij prijsuitreikingen. Het sleepte eigenlijk bijna elke grote prijs in de wacht en werd uiteindelijk het meest bekroonde nummer in de geschiedenis.

1 Ze werd de eerste vrouw in de geschiedenis die in hetzelfde jaar 4 grote prijzen won

2019 was een heel goed jaar voor Moeder Monster. Dankzij de film A Star Is Born en de bijbehorende soundtrack brak Gaga vele records en won ze talrijke prestigieuze prijzen. Ze won in hetzelfde jaar een Oscar, Grammy, BAFTA en Golden Globe en werd de eerste vrouw ooit, en pas de tweede persoon in de geschiedenis, die dat deed. Niet alleen dat, ze was de eerste persoon ooit die in hetzelfde jaar Oscar-nominaties kreeg voor zowel Beste Actrice als Beste Originele Song.

Aanbevolen: