De 10 beste Freddie Mercury-citaten

Inhoudsopgave:

De 10 beste Freddie Mercury-citaten
De 10 beste Freddie Mercury-citaten
Anonim

Freddie Mercury was een van de grootste frontmannen in alle rockmuziek en een van de meest magnetische persoonlijkheden. Zijn humor, charme en talent waren volledig te zien in de biopic van 2018 over zijn leven en tijd met de iconische rockband Queen, Bohemian Rhapsody, met Rami Malek als Mercury in de hoofdrol.

Mercury had een talent voor woorden in liedjes en in interviews, en maakte vaak bizarre opmerkingen die achteraf gezien vooruitziend zouden lijken. De rocklegende was altijd op de hoogte op het podium of in een interview. Hier zijn de tien beste citaten van Freddie Mercury.

10 "Ik zal geen rockster zijn. Ik zal een legende zijn.”

Freddie Mercury is vandaag zeker een legende, maar voor grote delen van zijn muzikale carrière was dat niet het geval. Zelfs op het hoogtepunt van de bekendheid van de band werden ze door critici vaak afgedaan als pompeus of afgeleid van The Beatles, wat nu merkwaardig is. Maar Mercury had een sterk gevoel voor zijn eigen kunst en merk, ook al dacht hij er niet in die termen over. En zelfs als hij een grapje maakte - wat hij vaak in interviews deed - is het moeilijk om te beweren dat hij niet 100% gelijk had.

9 "Ik ben een zeer emotioneel persoon, een persoon van echte uitersten, en dat is vaak destructief voor mezelf en anderen."

Een gemeenschappelijk thema in de muziek van Freddie Mercury - en zijn interviews - was een openhartigheid over zijn passies. Mercurius had in alle opzichten een gezonde eetlust, niet alleen voor seks, maar ook voor een levensstijl die zich overgaf aan elke vorm van ondeugd. Hij was duidelijk iemand die alleen in het moment leefde. Een lang leven interesseerde hem niet - zoals hij ook eens zei, hij zou nooit zeventig jaar oud worden.

8 "Saaiheid is een ziekte."

Eén ding waar Queen en Freddie Mercury nooit van beschuldigd konden worden, was saai zijn. Hun concerten waren spektakels van licht en geluid, om nog maar te zwijgen van kostuums. O, de kostuums. Het gedurfde uiterlijk en geluid dat Freddie in de jaren 70 pionierde, is gemakkelijk te vinden in de stijl en inhoud van moderne artiesten zoals Lady Gaga, die ook haar nom de guerre ontleende aan de Queen 80s-hit "Radio Gaga". Freddie Mercury verlegde altijd de grenzen in zijn muziek, zijn video's en zijn leven.

7 "Rod Stewart, Elton John en ik gingen een band vormen met de naam Hair, Nose &Teeth."

Freddie Mercury had een lange vriendschap met Elton John, maar heeft helaas geen muzikale samenwerkingen opgeleverd. Dat was een mogelijkheid, tenminste, als we Freddie Mercury mogen geloven over dit humoristische citaat over John en Rod Stewart.

Het lijkt vrij duidelijk dat Freddie zijn tong stevig in de wang had geplant toen hij deze verklaring aflegde. De rest lijkt dat feit te onderstrepen: "Maar het is niet gebeurd omdat niemand van ons het eens kan worden over de volgorde van de woorden!"

6 "De reden waarom we succesvol zijn, schat? Mijn algehele charisma natuurlijk.”

Dit is een van die citaten waarvan je niet zeker weet of Freddie Mercury een grapje maakt of niet. Vaak volgde hij zulke opmerkingen op met een knipoog of een veelbetekenende lach, maar soms was hij bloedserieus. En het is waar - een groot deel van het succes van de band is te danken aan zijn energie en talent, waarbij hij contact maakt met het publiek op manieren die maar weinig artiesten ooit zouden kunnen. Maar Mercury merkte altijd snel het talent en de bijdragen van zijn bandleden op, die allemaal hun vakmanschap en kunstenaarschap serieus namen.

5 “Wat ga ik over twintig jaar doen? Ik zal dood zijn, schat!'

Freddie Mercury leek vooruitziend over zijn status als rockicoon. Hij leek ook zijn lot te begrijpen. Zijn opmerkingen over de toekomst zouden misschien vrolijk overkomen, gezien het tijdperk waarin ze werden gemaakt - met de aids-epidemie die net over de wereld begon te razen - maar het was geen onverschilligheid die Mercurius dreef. Hij definieerde het oude gezegde van carpe diem, ten goede en ten kwade, en het weerspiegelde in zijn muziek. Beroemde nummers zoals "Bohemian Rhapsody", hoe ondoorzichtig ze ook zijn, weerspiegelen een nuchter gevoel van een te kort leven.

4 "Het hele punt van Queen was om origineel te zijn."

Queen streefde naar originaliteit in hun geluid en hun uiterlijk, en definieerde uiteindelijk een identiteit die onmiskenbaar is. Vroege critici van de band verwierpen Queen als afgeleide en niet experimenteel. Het lijkt onthutsend voor een band die een single van meer dan zes minuten dropte die halverwege stopt voor een opera om van zoiets te worden beschuldigd, maar Rolling Stone ging all-in over hoe fout ze waren en zei dat de band "gezegend was" met Freddie Mercury's redelijke popstem." Het was zo redelijk dat de band 300 miljoen platen verkocht.

3 "We doen het niet voor het geld… we doen het voor de muziek."

Aangezien de enorm succesvolle Queen in de hitlijsten stond en aan de top bleef in de jaren 70, 80 en 90, lag de focus nooit echt op de commerciële kant van de zaak. Queen stippelde hun eigen koers uit en pionierde onderweg muziekvideo's met "Bohemian Rhapsody", wat logisch is, gezien het ongelooflijke muzikale en artistieke talent van de band.

De band ontmoette elkaar op de kunstacademie. Brian May en Roger Taylor vormden Smile, een vroege versie van Queen, en later Freddie Mercury, toen nog Freddie Bulsara.

2 “Ik heb mezelf nooit als de leider beschouwd. De belangrijkste persoon misschien.”

Nog een voorbeeld van Freddie's slimme standpunt. Freddie was de frontman van de band en in veel opzichten de grootste frontman aller tijden. Maar er was niet per se een leider in Queen. Net als bij het huidige arrangement van de band met Adam Lambert, is elk lid een gelijke die zijn eigen aanzienlijke talent en perspectief naar de groep brengt. Iedereen in de band - Mercury, May, Roger Taylor en John Deacon - schreef de muziek en scoorde hits.

1 "Ik ben gewoon een muzikale prostituee, mijn liefste."

Freddie Mercury verfraaide zijn opmerkingen over muziek of kunst niet met diepe, ruige gevoelens. Hij was bot over zijn aanzienlijke talent en zijn ambities, die nooit meer waren dan mensen een leuke tijd bezorgen. Hij heeft op de een of andere manier zijn waarde opgeblazen en tegelijkertijd onderverkocht, wat een truc op zich is. Mercury becommentarieerde vaak in zijn eigen liedjes over zijn relatie met muziek, met name in "Let Me Entertain You" en John Lennon-eerbetoon "Life Is Real", en onthulde een gecompliceerd verband met roem, kunst en identiteit.

Aanbevolen: