10 dingen die je niet wist over Howie Mandel

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over Howie Mandel
10 dingen die je niet wist over Howie Mandel
Anonim

Iedereen onder de 40 kent Howie Mandel vanwege zijn rol als jurylid in de reality-talentencompetitieserie America's Got Talent en als presentator van de spelshow Deal or No Deal. Iedereen boven de 40 kent hem waarschijnlijk het beste als stand-upcomedian en stem van Bobby uit de tekenfilm Bobby's World.

Wat iedereen echter weet, is dat de kale, altijd joviale grappige man graag grappen uitha alt. En de Canadese acteur & cabaretier is ook heel open over zijn OCS en angst voor ziektekiemen. Daarom maakte hij de vuiststoot populair als een manier om anderen te begroeten in plaats van een knuffel of handdruk.

Hier zijn 10 dingen die je waarschijnlijk niet wist over de 64-jarige.

10 Hij zat in een medisch drama

Het is gemakkelijk om te vergeten dat de oude komiek en presentator van een spelshow destijds een hoofdrol speelde in een van de beste medische drama's. Hij speelde in St. Elsewhere van 1982 tot 1988 als de ER-stagiair Dr. Wayne Fiscus.

Hij verscheen in alle zes seizoenen van de serie, waarin ook Mark Harmon, Denzel Washington en Helen Hunt onder de cast vielen.

9 Hij creëerde Bobby's World

Mandel sprak niet alleen de stem uit van het hoofdpersonage, een jonge jongen genaamd Bobby, in de animatieserie Bobby's World. Hij maakte ook de serie over de jongen met een zeer overactieve fantasie. Naast het uiten van Bobby door de hele serie van 1990 tot 1998, uitte hij ook zijn vader.

8 Hij is verwant aan Itzhak Perlman

Het is een wonder wat zoekopdrachten naar voorouders tegenwoordig kunnen onthullen. In het geval van Mandel ontdekte hij dat hij eigenlijk een verre neef is van de Israëlische violist Itzhak Perlman.

Hoewel Mandel opgroeide in Toronto, Ontario, Canada, is hij van joodse afkomst en zijn voorouders emigreerden uit Roemenië en Polen. Perlman, geboren in Tel Aviv (nu Israël), heeft 16 Grammy Awards en vier Emmy Awards op zijn naam staan, waaronder een Grammy Lifetime Achievement Award voor zijn werk als violist, dirigent en muziekleraar.

7 Hij werd van school gestuurd

Het is geen verrassing dat Mandel de clown van de klas was op de middelbare school, maar het werd zo erg dat hij werd weggestuurd vanwege zijn grap! Wat heeft hij gedaan? Hij deed zich voor als een schoolfunctionaris en ging zelfs zo ver dat hij een bouwbedrijf inhuurde om een aanbouw aan het schoolgebouw te bouwen. Onnodig te zeggen dat noch het bouwbedrijf, noch de schoolbeambten het grappig vonden.

6 Hij werd beroemd door latexhandschoenen op zijn hoofd op te blazen

Het klinkt gek, maar deze gekke daad werd Mandels handtekening. Toen hij eind jaren 70 stand-up optrad in de comedyclub van Yuk Yuk in Toronto, was het meest populaire deel van zijn act toen hij een latexhandschoen over zijn hoofd trok en deze met zijn neus opblies.

De handschoen zou volledig worden opgeblazen, inclusief de vingers die boven zijn hoofd zouden verschijnen. Terwijl het publiek lachte, stak hij zijn armen omhoog en zei: "Jij bent het." Hij deed deze handeling zo vaak dat hij er uiteindelijk mee moest stoppen nadat de dokters bij hem een geperforeerde sinus hadden vastgesteld.

5 Hij opende voor David Letterman

Na ontdekt te zijn tijdens een optreden in The Comedy Store tijdens een reis naar Los Angeles, zorgde Mandel voor een optreden voor de lange tijd en gerespecteerde late night talkshowhost David Letterman.

Toen het hoofd van de variétéprogrammering voor CBC TV de openingsact van Mandel zag, tekende hij hem voor zijn eigen tv-special. Daarna ging hij naar films en, nou ja, de rest is geschiedenis.

4 Hij was de stem van Gizmo

Elk kind uit de jaren 80 of 90 heeft de film Gremlins en het vervolg, Gremlins 2: The New Batch, gezien over de schattige kleine wezens die na middernacht angstaanjagend zouden worden. Maar velen weten misschien niet dat Mandel de stem van Gizmo de Gremlin in de films heeft gegeven. Hij zorgde voor de schattige stem voor zowel de originele film uit 1984 als het vervolg uit 1990.

3 Hij stemde Muppet Babies-personages

Mandels vocale talenten voor het creëren van geloofwaardige baby-achtige stemmen gaven hem ook de kans om meer stemwerk te doen. Hij uitte de karakters van Bunsen Honeydew, Animal en Skeeter voor de eerste twee seizoenen van de serie Muppet Babies.

De animatieserie werd uitgezonden van 1984 tot 1991 en, zoals de naam al aangeeft, draaide het om kinderversies van de Muppets. Sommige stemmen werden na het vertrek van Mandel overgenomen door Dave Coulier van Full House.

2 Hij is een van de weinige presentatoren van gameshows die binnenlandse en internationale versies van een show hosten

Nadat Mandel het optreden op zich nam om Deal or No Deal Canada in Toronto te hosten, naast Deal or No Deal in de VS, werd Mandel een van de weinige presentatoren van spelshows die ooit zowel een binnenlandse als een internationale versie organiseerden van dezelfde show.

Anderen die in zijn gezelschap staan, zijn Anna Robinson van Weakest Link, John McEnroe van The Chair, Donny Osmond voor Pyramid, Joey Fatone in The Singing Bee en Darren McMullen voor Minute to Win It.

1 Hij heeft een tweede huis in zijn huis

Hoewel Mandel sinds 1980 gelukkig getrouwd is met zijn vrouw Terry en ze samen drie kinderen hebben, heeft hij nog steeds een apart huis gebouwd op zijn eigendom. Het is niet omdat er huwelijksproblemen zijn: vanwege zijn obsessief-compulsieve stoornis (OCS), waar Mandel openlijk over heeft gesproken, houdt hij dit extra huis, zodat hij daar in eenzaamheid kan blijven als een van zijn familieleden ziek wordt.

Mandels OCS manifesteert zich voornamelijk met mysofobie, wat hem een intense angst geeft voor ziektekiemen en besmetting.

Aanbevolen: