10 K-popartiesten om naar te luisteren als je van BTS houdt

Inhoudsopgave:

10 K-popartiesten om naar te luisteren als je van BTS houdt
10 K-popartiesten om naar te luisteren als je van BTS houdt
Anonim

BTS' reputatie als een wereldwijde sensatie is iets waarvan zelfs K-Pop-fans voordat de band ontplofte niet zouden denken dat het zou gebeuren. 2013 was het jaar waarin RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V en Jungkook een klein entertainmentbedrijf vormden dat bekend staat als BigHit Entertainment, en ze hadden ook nooit gedacht dat ze de grootste band ter wereld zouden worden.

Hoezeer we ook dol zijn op BTS, er zijn andere bands die ook een kans moeten krijgen. Er zijn veel getalenteerde bands die ook geweldige concepten en choreografie bieden. Hier zijn 10 K-Pop-artiesten om naar te luisteren als je van BTS houdt.

10 Zwartroze

Velen zeggen dat Blackpink de nieuwe 2NE1 is, en hoewel dat niet helemaal verkeerd is, zijn ze meer een revolutie. Met de mooie Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa, ze hebben vele records gebroken, waaronder het meest geabonneerde muziekkanaal op YouTube en de meest gevolgde vrouwelijke groep op Spotify.

De meiden blijven gedijen in hun succes en werkten zelfs samen met Lady Gaga voor het nummer 'Sour Candy', en het is iets waar je naar moet luisteren als je van Gaga en K-Pop houdt. Er is ook een studioalbum in de maak, dus kijk uit naar meer!

9 Tweemaal

Twice is een innemende K-Pop-groep die een verbazingwekkende verscheidenheid aan concepten heeft voor hun liedjes, muziekvideo's en dansen. Hun nummer "Cheer Up" hielp hen beroemd te worden en zorgde ervoor dat ze Song of the Year wonnen voor zowel de Melon Music Awards als de Mnet Asian Music Awards.

Hun impact op sociale media is niet alleen van hun toegewijde fanbase, maar ook van inspirerende dansgektes en memes vanwege hun gedenkwaardige choreografie. Bekijk hun muziekvideo's om te zien hoe vaak ze wijzen, het is waarschijnlijk meer dan je had verwacht.

8 EXO

EXO is een interessante kijk op een K-Pop-band, met onderverdelingen voor het promoten van Koreaanse en Chinese muziekmarkten. Toen ze debuteerden, waren er 12 leden voordat drie van hen vertrokken vanwege juridische strijd. Desondanks behaalde de band veel geweldige prestaties, te beginnen toen hun nummer "Growl" een miljoen exemplaren verkocht.

Voor het eerst in 12 jaar waren ze de eerste K-Pop-band die die eer te beurt viel. Naast hun groeiend succes als band, hebben alle leden ook solocarrières die variëren van muziek, film en televisie. Daarmee is er een immens talent te aanschouwen voor deze geweldige band.

7 Oerknal

Een van de eerste K-Pop-bands die succes boekte voordat het genre meer wereldwijde aandacht kreeg, is Big Bang. De leden, bestaande uit T. O. P, G-Dragon, Daesung, Taeyang en Seungri, hebben grote invloed gehad op toekomstige artiesten, wat hun reputatie benadrukt.

Helaas is vanwege de pandemie hun comeback op Coachella geannuleerd, maar luister zeker naar hun muziek en zelfs de solotracks van de leden!

6 GOT7

Als je meer boybands in je leven nodig hebt, is GOT7 een andere geweldige aanbeveling! Evenzo bestaan ze allebei uit zeven leden en laten ze zich inspireren door de seniorengroep om 14:00 uur, wat grappig genoeg hun de bijnaam "Post 2PM" gaf.

Als er één ding is dat ze vóór BTS moeten bereiken, is het dat ze de eerste K-Pop-groep waren die te gast waren op de Today Show. Onlangs brachten ze hun EP Dye uit, en het werd hun bestverkochte album tot nu toe.

5 Hyuna

Hyuna brak door als soloartiest en was een origineel lid van The Wonder Girls voordat hij de band en JYP Entertainment verliet om zich bij 4Minute en Cube Entertainment aan te sluiten. Het is veilig om te zeggen dat ze heel veel variatie heeft gehad als K-Pop-idool. Ongetwijfeld is ze meer bekend als soloartiest en er is geen vraag waarom."Bubble Pop" is een van haar populaire liedjes en ze was ook de hoofdrolspeelster voor de muziekvideo "Gangnam Style" van Psy.

4 TVXQ

Oudere K-Pop fans gaan ver terug met deze klassieke band. Oorspronkelijk een vijfkoppige groep, werd TVXQ eind jaren 2000 enorm met nummers als "Mirotic" als een van hun iconische hits. Ze waren ook super populair in Japan, met Japanse singles zoals "Purple Line".

Vanwege juridische problemen met SM Entertainment splitsten Junsu, Yoochun en Jaejoong zich van de band en verhuisden naar een ander platenlabel om JYJ te vormen, dat matig succes had tot ze in 2015 uit elkaar gingen. De rest van de leden, Max en U-Know, bleven als duo en gingen verder met de band.

3 Meisjesgeneratie

Girls' Generation bestond uit negen leden, en dat klinkt misschien als veel, maar ze zijn allemaal getalenteerd en mooi op hun eigen manier. Je zou ofwel in Zuid-Korea moeten zijn of toegang hebben tot YouTube om hun meest pakkende nummer 'Gee' te ontdekken, wat misschien wel een van de eerste K-Pop-nummers is waarnaar westerse fans luisterden. Gedurende 10 lange jaren brachten ze opbeurende nummers die nog lang herinnerd zullen worden.

2 Shinee

Shinee is een van de meest populaire K-Pop-groepen gebleven sinds ze zich in 2008 bij SM Entertainment aanmeldden. Als ze live optreden, weten ze hoe ze een opwachting moeten maken met hun uitstekende choreografie en adembenemende zang.

De band leed een groot verlies in Jonghyun, die eind 2017 zelfmoord pleegde. Het was een verwoestende en moeilijke tijd voor zowel de leden als fans over de hele wereld, aangezien hij tot op de dag van vandaag geliefd en herinnerd wordt.. Momenteel heeft de band een pauze voor hun verplichte militaire dienst, maar het zal niet lang meer duren voordat ze een comeback kunnen maken die hen meer liefde en erkenning geeft.

1 2NE1

Bestaande uit Bom, CL, Minzy en Dara, 2NE1 is een must om naar te luisteren als je je K-Pop-bibliotheek wilt uitbreiden. Net als Girls' Generation kreeg 2NE1 wereldwijde erkenning toen ze hun eerste Engelse nummer "Take the World On" uitbrachten met het testament van Black Eyed Peas.ik ben. Een handvol nummers van de band vonden ook hun weg naar dansgames, waaronder Dance Central 3 en Just Dance 2020.

Hun breuk was een van de meest hartverscheurende momenten in de geschiedenis van K-Pop, maar hun nalatenschap is iets om te waarderen en te bewonderen omdat ze een van de eerdere Zuid-Koreaanse bands waren die internationale luisteraars vereerden.

Aanbevolen: