10 beroemde zangers die werden ontdekt in talentenjachten

Inhoudsopgave:

10 beroemde zangers die werden ontdekt in talentenjachten
10 beroemde zangers die werden ontdekt in talentenjachten
Anonim

Talentshows zijn al tientallen jaren een van de meest succesvolle vormen van entertainment. Het is niet verwonderlijk dat enkele van de beroemdste artiesten ter wereld hun carrière in die wedstrijden zijn begonnen, zichtbaarheid hebben gekregen, zelfs als ze verloren. En het lijkt erop dat de volgende generaties nog steeds van die shows zullen houden.

Namen als Beyoncé, Usher en Jennifer Hudson wonnen de wedstrijd niet, maar deden het veel beter dan mensen die dat wel deden. Andere zangers die op die shows werden ontdekt, werden jaren later ook juryleden. Blijf scrollen en vind namen die zijn ontdekt op talentenjachten.

10 Beyoncé

Afbeelding
Afbeelding

Het lijdt geen twijfel dat Beyoncé de koningin van de wereld is en waarschijnlijk de belangrijkste artiest van haar generatie. Toen ze 12 jaar oud was, in 1993, trad ze samen met vijf andere meisjes op in Star Search. In de video kunnen de fans al zien hoeveel energie ze voor altijd in haar carrière zou brengen, maar het was niet genoeg om indruk te maken op de juryleden. "In mijn gedachten zouden we optreden op Star Search, we zouden winnen, we zouden een platencontract krijgen, en dat was toen mijn droom", zei ze.

De winnaars waren een groep genaamd Skeleton Crew, die ook geen nummers heeft opgenomen.

9 Britney Spears

Afbeelding
Afbeelding

Britney Spears was een andere ster die in Star Search verscheen toen ze 11 jaar oud was, en ze speelde Love Can Build A Bridge. Ze was al bekend met de camera's, aangezien Britney kleine rollen speelde in commercials, maar het is niet hetzelfde als zingen in het openbaar. Zoals we weten, maakte Britney Spears jaren later deel uit van de Mickey Mouse Club en bracht ze haar eerste album uit in 1999.

De zangeres werd ook jurylid in X-Factor, waar ze aan de andere kant kon staan en mensen kon beoordelen.

8 Rihanna

Afbeelding
Afbeelding

Het lijkt erop dat enkele van de meest getalenteerde artiesten van de afgelopen decennia in talentenjachten waren. Rihanna had altijd al een passie voor muziek, en in 2004 won ze een talentenjacht op haar school en liet ze Miss Combermere ook groeien in een schoonheidswedstrijd. Het lijkt erop dat sommige mensen alles kunnen hebben.

In het volgende jaar tekende ze bij Syndicated Rhythm Production en bracht ze haar eerste album uit. De rest is geschiedenis.

7 Justin Timberlake

Afbeelding
Afbeelding

Justin Timberlake trad ook op in Star Search toen hij 11 jaar oud was. Destijds was hij nog steeds Justin Randall, en hij koos een countrynummer, en hij nagelde de outfit. Hoewel het lied en de kleding iets zijn dat niet past bij de Justin die we tegenwoordig kennen, was hij al een geweldige danser.

Jaren later sloot hij zich aan bij Britney Spears in de Mickey Mouse Club en zou hij nooit meer uit de schijnwerpers komen.

6 Nicole Scherzinger

Afbeelding
Afbeelding

In 2001 was Nicole Scherzinger een van de deelnemers aan de talentenjacht Popstar met de groep Eden's Crush. De zangeres wilde het niet doen, maar ze accepteerde het omdat haar moeder erop stond, en de groep won. "Ik was nog aan het ontdekken wie ik was en wat voor soort muzikant ik zou worden", vertelde Scherzinger aan The Independent. Ze verliet de groep twee jaar later en sloot zich aan bij de Pussycat Dolls. Ze zouden een van de meest invloedrijke groepen van de vroege jaren 2000 worden.

De zangeres zou verliefd worden op het format van de talentenjacht en werd jurylid bij X-Factor.

5 One Direction

Afbeelding
Afbeelding

Harry Styles, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Liam Payne en Niall Horan schreven zich in als deelnemers aan de Britse X Factor, en hun leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Simon Cowell en Nicole Scherzinger waren zich bewust van het talent van de jongens en werden gekozen als leden van One Direction, wat een fenomeen was. De band bleef samen tot 2016, en dit jaar kondigden ze aan dat ze weer samen zouden zijn om hun 10-jarig jubileum te vieren.

4 Vijfde Harmonie

Afbeelding
Afbeelding

Ally Brooke, Normani Kordei, Lauren Jauregui e Dinah Jane en Camila Cabello waren deelnemers aan de X Factor in de Verenigde Staten. Ze probeerden verschillende namen als Lylas, 1432, en uiteindelijk kozen ze voor Fifth Harmony. Camila Cabello was de eerste die de groep verliet. Ze kondigden een pauze aan in 2018, zodat de leden hun tijd aan andere projecten konden besteden.

Camila Cabelo is het bekendste lid van de groep, maar anderen hebben ook relevante projecten.

3 Usher

Afbeelding
Afbeelding

Usher is een andere ster die bewijst dat het verliezen van een wedstrijd geen carrière bepa alt. De zanger was een van de deelnemers aan Star Search, en hij verloor. Hij maakte echter een opmerkelijke presentatie. Volgens Rolling Stone gaf Usher de jury het "langst aangehouden biljet ooit vastgehouden door een kind in de show, op 12 seconden."

Het was genoeg om de aandacht van LaFace Records te trekken en ze tekenden een contract.

2 Jennifer Hudson

Afbeelding
Afbeelding

Jennifer Hudson werd in 2004 geëlimineerd uit American Idol, maar het schaadde haar carrière niet. De show gaf haar zichtbaarheid, en fans zijn het ook niet eens dat ze een fantastische actrice is. Hudson verliet nooit de schijnwerpers en ze is een van de meest getalenteerde artiesten die werden ontdekt op talentenjachten.

De zangeres had een hoofdrol in Dreamgirls. Hudson speelt ook Aretha Franklin, haar grootste idool, in de film Respect.

1 Alanis Morissette

Afbeelding
Afbeelding

Alanis Morissette is een andere zangeres die de jaren '90 definieerde. Ze maakte haar eerste publieke optreden in de talentenjacht Rising Star Talent Competition in Canada toen ze 13 jaar oud was. Daarna besloot ze Star Search een kans te geven, en ze was een van de deelnemers in 1990, toen ze 16 jaar oud was. Daarna nam haar carrière een hoge vlucht en werd ze een bekroonde artiest en heeft ze tot op heden acht albums uitgebracht.

Aanbevolen: