10 weinig bekende feiten over het leven van Daisy Ridley vóór Star Wars

Inhoudsopgave:

10 weinig bekende feiten over het leven van Daisy Ridley vóór Star Wars
10 weinig bekende feiten over het leven van Daisy Ridley vóór Star Wars
Anonim

Daisy Ridley's carrière als actrice schoot omhoog toen ze werd gecast als het hoofdpersonage van Rey in de epische Star Wars-vervolgtrilogie. De 28-jarige schoonheid ging van haar werk als barman in Londen naar de machtigste Jedi in de melkweg in de geliefde Star Wars-films.

Terwijl fans dol waren op Ridley's vertolking van Rey in de Star Wars-franchise, is er veel meer aan deze geweldige actrice dan wat we in de films zien. Van haar verrassend goede zangkwaliteiten tot waarom ze voorgoed stopte met sociale media, hier zijn tien weinig bekende feiten over het leven van Daisy Ridley voordat ze groot werd in Star Wars.

10 Ze kan niet alleen acteren, ze kan ook zingen

Naast haar geweldige acteervaardigheden, is Ridley een geweldige zangeres. Ze zong zij aan zij met Barbra Streisand voor haar album, Streisand Encore: Movie Partners Sing Broadway. Ridley komt voor in het nummer "At the Ballet", dat uit de musical A Chorus Line kwam. Ridley geeft toe dat ze denkt dat ze helemaal niet goed kan zingen, maar nadat we haar met Streisand hebben horen zingen, zijn we behoorlijk onder de indruk.

9 Ridley's Got Ink

Ridley heeft drie tatoeages en haar eerste was drie sterren op haar linkervoet toen ze nog maar vijftien was. Deze rebel heeft nog een paar tatoeages laten zetten, waaronder een vredesteken achter haar rechteroor en het alchemistische symbool van lucht, een driehoek naar boven gericht met een streep erdoor op haar rechterdij.

8 Ze gebruikte om te barten in Londen

Voordat Ridley beroemd werd na het scoren van de rol van de vrouwelijke hoofdrol in de Star Wars-vervolgtrilogie, werkte ze als barman in Londen. Ridley werkte anderhalf jaar in twee bars in de grote stad voordat ze haar grote doorbraak kreeg.

Volgens Factinate gebruikte Ridley zelfs haar bartending-vaardigheden om op de set van Star Wars te werken toen ze een wrap-party hadden voor The Last Jedi. De ster ging achter de bar om drankjes te maken voor het personeel!

7 Ze sprak een anime-personage uit

Daisy Ridley verzorgde de stem voor de Engelse versie van de klassieke anime-film Only Yesterday uit 1991. De Japanse anime vertelt het verhaal van een jonge vrouw in Japan in de jaren zestig en tachtig, waar ze een jonge boer ontmoet en flashbacks heeft van haar jongere zelf, waardoor ze weet dat ze gelukkig is in haar huidige leven.

Ridley kreeg de kans om de hoofdpersoon, Taeko, in te spreken, terwijl Slumdog Millionaire-acteur Dev Patel de jonge boer Toshio vertolkt. Ze gaf toe dat ze 'geobsedeerd is door de Japanse cultuur in het algemeen'.

6 Ze is lid van het Oscar-stempanel

Daisy Ridley kreeg in 2018 een ereplaats in het stempanel van de Oscars, waar zij en 928 nieuwe leden werden toegevoegd, samen met auteur J. K Rowling. Deze keer hielden de Oscars rekening met het belang van diversiteit bij het toevoegen van nieuwe leden, om niet nog een oscarsowhite-controverse te krijgen zoals in 2015.

5 Ze stopte met sociale media

Daisy dumpte haar Instagram-account in 2016 en vertelde BuzzFeed News in een interview dat ze "zwoer" nooit meer terug te keren, eraan toevoegend dat haar relatie met sociale media "afgesneden is als een Skywalker-lidmaat". In het verleden prees Ridley sterren als Selena Gomez, die verklaarde dat sociale-mediaplatforms zoals Instagram "vreselijk" waren voor de jongere generatie en hun geestelijke gezondheid.

4 Ze lijdt aan endometriose

Daisy onthulde dat ze lijdt aan endometriose en dat ze de ziekte kreeg toen ze nog maar vijftien jaar oud was. In 2016, toen de ster haar Instagram-account had, vertelde ze haar fans in een lange post over het lijden aan endometriose en hoe het haar een zelfbewust gevoel gaf. Ze gaf ook vrouwen die lijden solide advies om eerst voor zichzelf te zorgen.

3 Ze houdt er niet van om selfies te maken met fans

Elke bekende ster voelt zich misschien verplicht om foto's te maken met hun fans, maar als Daisy Ridley het kan vermijden, zal ze dat doen. Volgens The List wil Daisy niet dat fans het persoonlijk nemen, maar ze vermijdt het nemen van foto's omdat ze houdt van de weinige privacy die ze kan hebben.

In 2017 zei ze tegen Radio Times: "Ik vind het hele gedoe met foto's maken raar. Ik heb liever een gesprek dan dat iemand om een foto vraagt, maar ik denk dat mensen de behoefte voelen om te bewijzen dat ze interactie gehad via sociale media"

2 Ze slaagt erin haar liefdesleven privé te houden

Daisy zwijgt over haar liefdesleven, tenzij paparazzi stiekem foto's van haar proberen te maken. Toen ze werd gezien met een verlovingsring, vertelde ze in 2019 aan het tijdschrift Marie Claire: "Het punt is dat ik nog nooit over mijn persoonlijke leven heb gesproken. Dus daar ga ik het nu niet over hebben. Ik ben me er zo van bewust hoeveel informatie over mijn leven er is…"

1 Maar ze deelt wel foto's van haar harige vriend

Een ding dat Daisy Ridley niet schuwt om te posten, zijn foto's met haar beste vriend Muffin. Voordat ze Instagram verliet, plaatste Ridley talloze selfies met Muffin, een reddingshond die zowel blind als doof is. Ze had zelfs haar eigen hashtag toen ze foto's van haar hond plaatste, namelijk muffinmondays.

Aanbevolen: