20 weinig bekende feiten over het filmen van Vikingen

Inhoudsopgave:

20 weinig bekende feiten over het filmen van Vikingen
20 weinig bekende feiten over het filmen van Vikingen
Anonim

Vikings is een historisch drama dat is gemaakt door historische fictiegoeroe Michael Hirst. Afgezien van Vikings, kan Hirst de eer opeisen voor Camelot en The Tudors. Hij is een meester in zijn vak en Vikingen is misschien wel zijn meest uitzonderlijke werk tot nu toe. De show toont de opkomst van Ragnar Lothbrok van boer tot Scandinavische koning van de Vikingen. Vikingen is een heleboel dingen. Het is brutaal, bloederig, intens en vermakelijk. Het enige wat het nooit is, is saai.

Met Vikings in het laatste seizoen, bereiden we ons al voor op het missen van onze favoriete gevlochten schoonheden. Laten we, voordat we het alleen over herhalingen hebben, eens kijken naar onze favoriete feiten over de show Vikings.

20 secundaire acteurs werden gecast voor de sterren

Vikingen gegoten
Vikingen gegoten

Vikings heeft een solide cast vol getalenteerde actrices en acteurs die hebben bijgedragen aan het zo'n enorm succes. De serie heeft ook een heleboel secundaire acteurs verzameld om die vechtscènes er authentieker uit te laten zien en aanvoelen. Fans van de show zouden graag willen weten dat de secundaire acteurs voor de hoofdrol werden gecast.

19 Fimmel doorstond slangenbeten in zijn laatste scène

Afbeelding
Afbeelding

Ragnar Lothbrok ontmoet zijn maker in een epische scène vol giftige slangen en een zeer diepe put. De acteur die de Vikingkoning speelde, Travis Fimmel, heeft verschillende slangenbeten doorstaan tijdens het filmen van de exit-scène van zijn personage. Praten over toegewijd zijn aan je vak! We hopen dat hij hiervoor een soort bonus heeft gekregen.

18 70% van de show wordt buiten gefilmd

viking buiten gegoten
viking buiten gegoten

Het grootste deel van de show is gefilmd in Ierland en de serie werkt wel op een productieset, maar de overgrote meerderheid van de Vikingen wordt buiten gefilmd. Naar verwachting speelt zo'n zeventig procent van de hele serie zich buiten af. Acteurs moeten alle elementen doorstaan die op hun pad komen. Moeder Natuur geeft niets om filmschema's.

17 De twee dochters van de schrijver verschijnen in de serie

hirst zusters
hirst zusters

De Vikings-serie is een beetje een familieaangelegenheid. Historisch stuk savant, Michael Hirst, ontwikkelde, schreef en produceerde de show, en bracht ook zijn twee dochters in de productie. Maude Hirst portretteerde Floki's vrouw Helga, en haar zus Georgia speelde het personage Torvi. Wat een getalenteerde familie!

16 Ze filmen voornamelijk in Canada en Ierland

vikingen set ierland
vikingen set ierland

Vikings is een dubbele Iers/Canadese productie, ontwikkeld en geproduceerd door Octagon Films en Take 5 Productions. De show ging voor het eerst in première op Canada's History-kanaal in 2013, maar het overgrote deel van de serie is gefilmd in het prachtige Ierland, voornamelijk vanwege het prachtige landschap en de belastingvoordelen.

15 Katheryn Winnick is een zwarte band

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen die zelfs maar één aflevering van Vikings heeft gezien, zal je vertellen dat je verschillende tinten gek moet zijn om de machtige Lagertha te verslaan. In de show is het karakter van Katheryn Winnick fel, bijna net zo fel als de actrice zelf. Winnick is een tweedegraads zwarte band en een gediplomeerde lijfwacht.

14 Wanneer grote groepen Noormannen worden gefilmd, horen kijkers een compilatie van dode talen

Afbeelding
Afbeelding

In de scènes waar drommen Vikingen zich verzamelen en zich voorbereiden op de strijd, is op de achtergrond veel geklets te horen. Delen van vier dode talen werden in de show gebruikt om de kijkers te laten zien hoe de taal precies klonk toen Vikingen de aarde plunderden en plunderden.

13 De cast moest een boot fysiek op een klif slepen

vikingboot
vikingboot

Hoewel er in de serie veel speciale effecten worden gebruikt om de scènes er zo ongelooflijk mogelijk uit te laten zien, wordt een deel van het zware werk echt gedaan door de acteurs. In seizoen 4, aflevering 9, slepen Ragnar en zijn groep plunderende vrienden een Vikingschip een klif op. We hopen dat deze acteurs hun Wheaties hadden op de ochtend van de opnames, want dit was allemaal ruig en hard werken, geen speciale effecten hier. Ze gingen met de oude heave ho-methode.

12 De wapens die in vechtscènes worden gebruikt, zijn echt

Afbeelding
Afbeelding

Dit werk over Vikingen is geen grap. Vechtscènes vereisen veel gedetailleerde oefening en de acteurs worden zeer bedreven in hun wapens. De schilden en zwaarden die kijkers zien rondvliegen zijn vaak echte wapens. Laten we hopen dat geen van deze acteurs ooit een slechte dag heeft, of dat het er met een hoofd af is!

11 Acteurs kunnen tot drie weken besteden aan het perfectioneren van vechtchoreografie

filmploeg vikingen
filmploeg vikingen

Deze acteurs nemen hun choreografie serieuzer dan de cast van Dancing with the Stars. Er wordt veel detail en aandacht besteed aan elke strijdscène die de schrijvers bedenken. Acteurs kunnen maximaal drie weken besteden aan het oefenen van een enkele vechtscène, zodat ze het voor elkaar krijgen.

10 De chemie op de set is echt – de cast is heel goede vrienden

Vikingen gegoten
Vikingen gegoten

De acteurs en actrices van Vikings gaan misschien samen ten strijde terwijl de camera's draaien, maar zodra de camera's zijn uitgeschakeld, is de cast van Vikings niets anders dan strak. Als de acteurs even tijd hebben op de set, maken ze grappen met elkaar, kijken ze films en gaan ze met elkaar om als vrienden.

9 De cast en crew moeten veel grappen verdragen

travis fimmel
travis fimmel

Deze cast zit vol met grappenmakers, en de grootste grappenmaker van allemaal is misschien wel Travis Fimmel, de acteur die Ragnar Lothbrok speelde. De knappe, Australische acteur heeft bij de cast en crew de reputatie gekregen de man te zijn achter de meeste grappen op de set. Iedereen moet op zijn hoede zijn als Fimmel in de buurt is.

8 Siggy was nooit bedoeld om de emmer te schoppen

Siggy van Vikingen
Siggy van Vikingen

Siggy was een favoriet personage onder fans, gaande van rivaliserende koningin tot Viking-dienaar. Ze stierf terwijl ze twee van Ragnars zonen redde van verdrinking in de ijskoude Scandinavische wateren. Dit karakter was echter niet bedoeld om door te geven. De actrice, Jessalyn Gilsig, vroeg om persoonlijke redenen de show te verlaten, vandaar het vroegtijdige vertrek van haar personage.

7 Katheryn Winnick zowel acteerde als produceerde

katheryn winnick
katheryn winnick

Katheryn Winnick speelt Lagertha, de eerste vrouw van Ragnar en de ultieme feministische schildmaagd. Winnick is een ervaren actrice, maar heeft ook wat vaardigheden achter de camera. Ze regisseerde wat voor de Vikings-serie tijdens het zesde seizoen, wat bewijst dat ze een schat aan talent is in alles wat ze doet.

6 De show biedt professionele worstelaar The Edge

de rand
de rand

WWE Hall of Famer, Adam "Edge" Copeland, had een gastrol in Vikings waar hij het personage Ketill Flatnose speelde. Zijn karakter en zijn familie volgen de excentrieke Floki naar een kleine IJslandse gemeenschap. Dit is echter niet de eerste gastrol van de worstelaar buiten de worstelring. In 2015 was hij ook te zien in The Flash.

5 "Naar de poorten!" Gebruikt een 13, 800 vierkante voet set

Viking set
Viking set

Terwijl het grootste deel van de show buiten plaatsvindt, worden er ook ongelooflijke sets gebouwd en gebruikt. In de aflevering waarin de Vikingen naar Parijs afdalen, nam de set die werd gebruikt voor dit deel van het filmen een verbazingwekkende 13.800 vierkante voet in beslag. Minimale CGI werd gebruikt voor deze specifieke scène, en honderden bemanningsleden en extra's kwamen voor de camera om het uit te vechten.

4 De meeste kostuums van de acteurs zijn handgemaakt

vikingpantser
vikingpantser

Die kostuums en bepantsering die de acteurs van de Vikingen spelen, zijn ontzagwekkend, en er komt veel bij kijken. Veel van de kostuum- en wapenuitrustingen zijn zorgvuldig met de hand gemaakt. Nat leer werd recht op de lichamen van de acteurs gegoten en vervolgens gedroogd om ze een zo authentiek mogelijk uiterlijk te geven.

3 De componist gebruikt Noorse instrumenten voor de partituur

vikingen componist
vikingen componist

Einar Selvik is het brein achter een groot deel van de Vikings-soundtrack. Deze Noorse componist wilde de muziek van de show een authentiek gevoel geven, dus gebruikte hij de klanken van oude Noorse instrumenten om dat geluid precies goed te krijgen. Enkele van de instrumenten die fans in de soundtrack horen, zijn een bukkehorn, een tagelharpa en een lier.

2 Veel van de acteurs deden auditie voor andere rollen dan waarmee ze eindigden

viking acteurs
viking acteurs

Veel van de Vikings-acteurs deden aanvankelijk auditie voor andere rollen dan ze uiteindelijk speelden. Gustav Skarsgård, die uiteindelijk Floki speelde, en Clive Standen, die de rol van Rollo op zich nam, deden beiden aanvankelijk auditie voor de machtige Ragnar. Travis Fimmel, die Ragnar Lothbrok werd, wilde eerst de rol van Floki. Alles lijkt uiteindelijk goed te zijn verlopen.

1 Al die raven zijn belangrijk

travis fimmel en raven
travis fimmel en raven

Als het lijkt alsof er altijd een stel zwarte raven rond de hoofden van de Vikingen vliegt, is dat niet voor niets. De opname van raven in de serie is een ontwerp, aangezien volgens de Noorse mythologie de god Odin de bewaarder was van twee boodschapperraven genaamd Huginn en Muninn.

Aanbevolen: