Wat is er gebeurd tussen Benedict Cumberbatch en Martin Freeman?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Benedict Cumberbatch en Martin Freeman?
Wat is er gebeurd tussen Benedict Cumberbatch en Martin Freeman?
Anonim

Is er echt verborgen drama geweest dat zelfs Sherlock Holmes de hele tijd niet kon bedenken op 221B Baker Street? Sherlock Holmes en Dr. Watson werkten misschien heel goed samen, althans meestal, maar het lijkt er niet op dat die kameraadschap zich uitstrekte tot de acteurs achter hen.

Of er een echte vete is tussen de Sherlock-co-sterren, Benedict Cumberbatch, en Martin Freeman v alt nog te bezien, maar er is enig bewijs om het te ondersteunen. Freeman heeft een paar dingen gezegd die Benedict Cumberbatch van streek hebben gemaakt, zoveel is waar. Maar om bepaalde publicaties te laten insinueren dat er een vete tussen hen gaande is, gaat een beetje ver, vooral als ze zeggen dat het al sinds het begin van Sherlock aan de gang is.

Wat er ook tussen hen is of niet, weerhield hen er niet van om in dezelfde franchises te spelen. Ze werden helaas nooit samen gezien in beide franchises, maar dat was niet omdat ze een hekel hadden aan samenwerken. Dus, wat is er echt tussen hen gebeurd, en zijn Benedict en Martin nog steeds vrienden? Laten we eens kijken!

Bijgewerkt op 19 oktober 2021, door Michael Chaar: Benedict Cumberbatch en Martin Freeman verschenen vier seizoenen lang naast elkaar Sherlock en The Hobbit, maar het lijkt alsof ze zijn niet zo dichtbij in het echte leven als op het scherm. Nadat Martin Freeman zijn woorden in de war had gebracht nadat hij de Sherlock-fanbase schijnbaar in de schaduw had gesteld, kwam Benedict terug met wat leek op een passief-agressieve opmerking, waardoor fans dachten dat de twee ruzie hadden. Hoewel er geen grote vete is, zijn de twee niet zo dichtbij als je zou denken. Velen hebben zich afgevraagd of Benedict Cumberbatch en Martin Freeman vrienden zijn, en om het botweg te zeggen, het antwoord is nee. Hoewel de twee de zaken professioneel en beleefd houden, spreken ze naar verluidt niet of hangen ze buiten het werk rond.

Freeman en Cumberbatch hebben verschillende opvattingen over fans

Om te zeggen dat Sherlock in de loop der jaren een bescheiden aanhang heeft gekregen, is een understatement. De serie heeft een ongelooflijk loyale fanbase opgebouwd, soms zelfs een obsessieve en aanmatigende, sinds de première. Heb je alle fanfictie, fanart en fansites gezien die de cult-aanhang heeft voortgebracht?

Voor Freeman was dit soort fanbase eng. Redelijk. Hij was er niet aan gewend een internationale ster te zijn of gevolgd te worden door fans als The Beatles.

Dus toen hij uitlegde dat het onderdrukkende karakter van de fans een rem zette op het maken van meer seizoenen, kreeg hij negatieve reacties. De pers, fans en zelfs Cumberbatch zelf roosterden hem levend en construeerden zijn woorden om het te laten lijken alsof hij ruzie had met zijn tegenspeler.

In een interview met The Daily Dot in 2018 zei Freeman: "Als je in die show zit, is het een mini-Beatles-ding. De verwachtingen van mensen, een deel ervan is niet leuk meer. Het is niet iets om van te genieten, het is een ding van: 'Je kunt dit maar beter doen, anders ben je een klootzak.' Dat is niet leuk meer."

Publicaties zoals The Sun schilderden Freeman af als de slechterik voor "zeuren over de aandacht die hij krijgt van de hardcore aanhang van hun hitshow". Ze bleven zeggen dat Martin "de obsessieve fans van Sherlock de schuld leek te geven voor het ontbreken van een vijfde serie" van Sherlock.

Cumberbatch reageerde niet lang daarna snel in zijn eigen interview met The Telegraph. “Ik ben erg dankbaar voor de steun, maar dat is het dan ook. Het gaat zijn eigen gang. Maar dat gebeurt met elke franchise of entiteit zoals deze, antwoordde hij.

"Het is best zielig als dat alles is om je de realiteit niet te laten beheersen. Wat, vanwege verwachtingen? Daar ben ik het niet per se mee eens… Er is een mate van obsessie waarbij [de franchise] wordt [de fans] ook al zijn wij degenen die het maken. Maar ik voel me daar niet op dezelfde manier door aangedaan, moet ik zeggen."

Sinds Cumberbatch zei dat hij het niet eens was met Freeman, vatte iedereen het op dat ze in een vete zaten. Sommigen gingen zelfs zo ver om onterecht aan te nemen dat Freeman altijd jaloers is geweest op Cumberbatch's sterrendom sinds ze voor het eerst in Sherlock speelden.

Freeman is uit zijn context gehaald

In zijn weerlegging aan de Daily Beast legde Freeman uit wat hij aanvankelijk bedoelde te zeggen. "Er is een bepaald aspect dat sommige fans met de bal gaan rennen en hun eigen ding van je show maken - wat volkomen eerlijk genoeg is, zolang we allemaal erkennen dat dat is wat er gebeurt," zei hij.

"De show zelf, ik ben me terdege bewust van het belang ervan in mijn leven, zowel professioneel als persoonlijk, omdat ik van de show hou. Ik ben een fan van de show. Helaas is dat het plezier om geciteerd te worden uit de context, en de vreugde van kranten die een kop nodig hebben, ook al is de kop niet iets dat ik ooit in het interview heb gezegd."

Freeman heeft ook gesproken over het traject van Cumberbatch's carrière en zei: "Ik heb genoeg waanzin in mijn leven zonder dat het er altijd is." Dit heeft mensen er ook toe gebracht te geloven dat Freeman jaloers is op de Dr. Strange-acteur, terwijl anderen de lezers waarschuwen om niet tussen de regels door te lezen.

"Hoewel Benedict Cumberbatch en Martin Freeman een andere kijk hebben op het fandom en hoe dat zich verhoudt tot het produceren van meer Sherlock, is het niet nodig om Team Cumberbatch of Team Freeman t-shirts uit te breken", schreef CinemaBlend.

Zijn Benedict en Martin nog steeds vrienden?

Hoewel de tiff van Benedict en Martin een groot effect heeft gehad op Sherlock als serie, heeft het een nog groter effect gehad op hun vriendschap. Veel fans vragen zich nu af of de twee op goede voet staan of niet, en het lijkt alsof ze niet eens vrienden zijn!

Volgens een bron dicht bij het BBC-duo zijn ze niet eens in de buurt."Benedict en Martin zullen nooit beste vrienden worden - ze zijn niet eens close. Ze zijn professioneel in het openbaar gebleven naarmate de serie steeds populairder werd, maar er was altijd een zorg dat hun relatie zou kunnen stuklopen", deelde de bron. Tot overmaat van ramp spreken de twee naar verluidt niet eens tijdens opnames of pauzes op de set, wat bewijst dat een vijfde serie misschien nooit tot wasdom komt.

Aanbevolen: