Dit is wat Frances Bean Cobain echt van haar ouders denkt

Inhoudsopgave:

Dit is wat Frances Bean Cobain echt van haar ouders denkt
Dit is wat Frances Bean Cobain echt van haar ouders denkt
Anonim

Frances Bean Cobain, het kind van Kurt Cobain en Courtney Love, werd geboren in augustus 1992, kort nadat haar ouders op beroemde wijze in het huwelijksbootje stapten op Hawaï. Haar ouders begonnen haar naar verluidt 'Bean' te noemen toen ze haar voor het eerst zagen bij een echografie. Het gezinsgeluk duurde echter niet lang. In april 1994 stierf Kurt Cobain door zelfmoord in zijn huis in Seattle. De kindertijd was niet gemakkelijk voor de kleine Frances, vooral omdat haar moeder tot voor kort bleef worstelen met problemen met middelenmisbruik.

Frances heeft haar vader nooit gekend en koesterde veel woede en wrok jegens haar moeder, maar na verloop van tijd sloot ze vrede met het verleden en leerde ze prioriteit te geven aan haar welzijn. Net als haar ouders groeide ook zij op met kunst. Maar in plaats van zich te concentreren op muziek, is ze een beeldend kunstenaar.

8 Kurt Cobain stierf toen Frances nog geen twee jaar oud was

Frances Bean Cobain heeft haar vader nooit gekend. Hij stierf toen ze nog maar een baby was, in 1994. Ook al herinnert ze zich niets van hem, ze is zich volledig bewust van zijn nalatenschap en draagt eraan bij om zijn herinnering levend te houden.

Ze groeide echter op met verhalen over haar vader en wordt bijna elke dag aan hem herinnerd. Nirvana-t-shirts zijn tenslotte nog steeds zo populair als in de jaren '90, toen haar vader een wereldberoemde muzikant was. Wat de oorzaak van zijn dood betreft, ontdekte Frances hoe haar vader stierf toen ze 5 jaar oud was.

7 Frances was dicht bij haar grootmoeder Wendy

Courtney Love trouwde in 1992 met Kurt Cobain en het is geen geheim dat het paar worstelde met middelenmisbruik. Toen Frances nog maar twee weken oud was, werd ze door de sociale dienst uit hun zorg verwijderd. Ze werd opgevoed door verschillende familieleden, waaronder haar grootmoeder van vaderskant, Wendy, haar tantes en Courtney Love. Frances praat liefdevol over Wendy; ze vertelde Harper's Bazaar dat haar grootmoeder "het enige constante" in haar leven was. Tot op de dag van vandaag blijven ze dicht bij elkaar en steunen ze elkaar.

6 Frances had een lange tijd een hekel aan Courtney Love

Aan de andere kant hield Frances niet zo veel van Courtney Love als moeder. In 2003 verloor Love de voogdij over de 11-jarige Frances, dus het meisje werd onder de hoede van haar grootmoeder geplaatst.

In 2019 was Frances te gast op RuPaul's podcast "What's The Tee", en vertelde hoe ze vroeger over haar moeder dacht: "heel lang bitter en boos en boos en wrokkig". Als kind zorgde ze vaak voor Courtney in plaats van andersom. Ze moest bijvoorbeeld de ambulance bellen om Loves maag een keer leeg te laten pompen.

5 Frances wilde dat Courtney van Twitter werd verbannen

Courtney geniet niet de beste reputatie onder Nirvana-fans; sommigen geloven dat de "Hole" -zanger misbruik maakte van Cobain en er alleen voor fortuin en roem in zat. Tot op de dag van vandaag wordt ze geassocieerd met Cobain, ook al was hun relatie tumultueus en verre van gelukkig. Liefde maakte haar dochter woedend in 2012 toen ze een reeks tweets plaatste waarin ze beweerde dat Dave Grohl, Nirvana's drummer en zanger van Foo Fighters, haar dochter aanviel. "Hoewel ik over het algemeen zwijg over de zaken van mijn biologische moeder, heeft haar recente tirade een grove wending genomen", zei Frances. "Ik ben nog nooit op meer dan platonische wijze door Dave Grohl benaderd."

4 'Kurt Cobain: Montage of Heck' bracht moeder en dochter dichter bij elkaar

Twee decennia lang was de moeder-dochterrelatie op zijn zachtst gezegd gespannen. Het tij begon te keren toen Brett Morgen's documentaire over de Nirvana-frontman uitkwam. Frances werkte mee aan het project als uitvoerend producent. Toen het tijd was om naar de vertoning te kijken, vroeg Frances haar moeder om er samen met haar naar te kijken. "We waren een beetje aan het lepelen op deze grote bank. En we waren allebei aan het huilen", zei Frances volgens Rolling Stone. "Mijn moeder hield me vast, huilde om me en zei gewoon: 'Het spijt me zo, het spijt me zo, het spijt me zo'". Blijkbaar was het de allereerste keer dat Courtney zich bij Frances verontschuldigde voor wat haar ouders haar hadden aangedaan.

3 Frances voelt zich geen recht op Kurts geld

Het kind van Courtney en Kurt heeft een flink fortuin, dankzij publiciteitsrechten en de nalatenschap van Kurt. Frances voelt zich echter schuldig over het ontvangen van al dat geld, omdat ze het gevoel heeft dat ze het van een vreemde krijgt. Het is bijna als deze grote, gigantische lening waar ik nooit meer vanaf zal komen. Ik heb er een bijna buitenlandse relatie mee of schuldgevoelens omdat het voelt als geld van iemand die ik nog nooit heb ontmoet, laat staan dat ik mezelf niet heb verdiend, ' zei ze op de eerder genoemde RuPaul's podcast.

2 Frances en Courtney kunnen nu met elkaar opschieten

Ondanks het familietrauma kunnen Frances en Courtney nu prima met elkaar opschieten. Frances heeft haar moeder vergeven en deelt vaak publiekelijk waarderingsposten voor haar. Terwijl ze haar moeder zelfdestructief noemde, vertelde ze RuPaul ook dat ze weet dat haar moeder een "mooi en aardig persoon" is. Toen Frances in 2014 trouwde, nodigde ze Love niet uit voor de ceremonie. Tegenwoordig worden de twee echter samen gezien op evenementen. Voor Frances' laatste verjaardag liet Courtney Love een tatoeage zetten en droeg die op aan haar enige dochter.

1 Frances is geen Nirvana-fan

Frances Cobain lijkt een realistisch begrip te hebben van de persoonlijkheid, de strijd en de mentaliteit van haar vader. Ze vindt dat Kurt niet "een stem van de hele generatie" wilde zijn, vertelde ze aan Rolling Stone. Hoewel ze liefdevol over hem praat, bekende ze ook dat ze Nirvana niet zo leuk vond - met uitzondering van 'Dumb' en 'Territorial Pissings'."Ik hou meer van Mercury Rev, Oasis, Brian Jonestown Massacre," zei ze.

Aanbevolen: