Die Super Bowl knielt en andere controverses uit de carrière van Eminem

Inhoudsopgave:

Die Super Bowl knielt en andere controverses uit de carrière van Eminem
Die Super Bowl knielt en andere controverses uit de carrière van Eminem
Anonim

De laatste halftimeshow van de Super Bowl bracht hiphopsterren van vroeger en nu samen, maar dat was niet het enige hoogtepunt. Eminem knielde tijdens zijn laatste optreden tijdens de Super Bowl-show op 13 februari, waar hij zijn met een Oscar bekroonde hit "Lose Yourself" uitvoerde voor een vol SoFi-stadion. Het gebaar staat bekend als een knipoog naar de voormalige quarterback van de San Francisco 49ers, Colin Kaepernick, die in 2016 tijdens een wedstrijd voorafgaand aan het seizoen protesteerde tegen politiegeweld.

Dat gezegd hebbende, deze Super Bowl-knie is ook niet het enige controversiële moment uit de carrière van Eminem. In de loop van zijn carrière is de Music to Be Murdered By-rapper altijd het gesprek van de dag geweest - voor goed of slecht - alsof het indrukken van de knoppen van mensen de ruggengraat van zijn carrière was. Hier zijn enkele van de meest controversiële momenten uit de decennialange carrière van Eminem.

6 Eminem And That Super Bowl Halftime Show Kniel, 2022

Geruchten circuleren over het internet dat de NFL de rapper aanvankelijk niet toestond om dit standpunt in te nemen, maar Brian McCarthy van de NFL stopte het onmiddellijk. In een gesprek met Albert Breer van Sports Illustrated zei de woordvoerder: "Het rapport was onjuist. We hebben deze week alle elementen van de show tijdens talloze repetities bekeken." Dr. Dre stemde in toen hem werd gevraagd door TMZ en zei: "Em' nam een knie, dat was Em' die dat alleen deed. Daar was geen probleem mee."

5 Eminem's hele discografie, eigenlijk

Eminem's merk is in feite gebaseerd op het kiezen van de reacties van mensen en het verleggen van de grenzen, met alle mogelijke middelen. Zijn vroege discografie pre-Dr. Dre was meestal soft, voornamelijk geïnspireerd door rappers als Nas, AZ en meer, en genegeerd door de radiostations van Detroit. Teleurgesteld creëerde Em het gewelddadige alter ego Slim Shady en veroverde de wereld door de storm. Hij debuteerde het personage in Slim Shady EP in 1997, en kort daarna landde het in de handen van Dr. Dre en Interscope's Jimmy Iovine, en de rest is geschiedenis. Tot dit schrijven heeft de rapper elf platina-gecertificeerde studioalbums uitgebracht.

4 Eminem's 'Anti-Trump' Freestyle, 2017

2022's Super Bowl rustshow knielen was niet de eerste en de enige keer dat Eminem dingen politiek maakte. In 2017 bracht de inwoner van Detroit een explosieve freestyle van 4,5 minuten uit op BET, waarbij hij het controversiële beleid van Donald Trump bekritiseerde en "een streep door het zand trok" tussen zijn eigen fans en Trump-supporters.

De freestyle was een carrièrebepalend moment voor Em: zijn aanstaande project, Revival (2017), werd gezien als het zwakste punt van zijn discografie. Hoewel de rapper een jaar later wel een ultieme comeback maakte met Kamikaze, was het kwaad al geschied. Volgens Buzzfeed heeft de geheime dienst zelfs een bezoek gebracht aan zijn woonplaats in Michigan om de dreigende berichten die Em had aan president Trump en dochter Ivanka te verduidelijken.

3 Eminem's rechtszaalgevecht, 2000 & 2001

Eminem heeft zichzelf in een overvloed aan rechtszaalgevechten bevonden. Een daarvan vond plaats in 2000, op het hoogtepunt van zijn roem, toen hij een 6'2" clubuitsmijter John Guerra op de parkeerplaats van het Hot Rock Café met een pistool sloeg omdat hij zijn vrouw kuste. Als gevolg daarvan kreeg Em een twee jaar voorwaardelijk en pleitte schuldig aan mishandeling en wapenbezit. De tragedie wordt nagebootst in "The Kiss (Skit)" van The Eminem Show.

Een ander juridisch probleem deed zich een jaar later voor toen DeAngelo Bailey Em beschuldigde van karakterlaster in het nummer "Brain Damage" van The Slim Shady LP, waarin hij hem afschilderde als een gewelddadige pestkop op de middelbare school. De rechter wees de rechter in het voordeel van Eminem af en zei dat het publiek had geweten dat de teksten overdreven waren.

2 Eminem's 'Foolish Pride, ' 1988

Eminem bevond zich in 2003 midden in een duistere strijd tegen de mede-eigenaar van het tijdschrift The Source, Ray Benzino. In hetzelfde jaar ontdekte de publicatie een oude demoband waarop Em naar verluidt racistische opmerkingen gebruikte in een nummer genaamd "Dwaze trots."

Het nummer, dat eind jaren tachtig werd opgenomen, herinnert aan de tijd dat Eminem 'gedumpt' werd door een Afro-Amerikaanse vriendin. Het nummer bevat teksten als: "Ga niet uit met een zwarte meid, als je het één keer doet, doe je het niet twee keer / Je zult het nooit meer doen omdat ze je geld nemen / En dat is niet grappig." Em reageerde snel met twee ondergrondse diss-cuts, 'Nail in the Coffin' en 'The Sauce', waarmee ze de publiciteit van Benzino en zijn reputatie op straat aanvielen.

1 Eminem's Elton John Grammy Performance, 2001

Eminem was het middelpunt van homofobie-controverse met The Marshall Mathers LP, liet de f-smet vallen en maakte bij talloze gelegenheden op de plaat vernederende opmerkingen. Hij lag onder vuur vanwege de lastige teksten. Hij sloot zich vervolgens aan bij het openlijk homoseksuele muziekicoon Elton John om het magnum opus "Stan" van de rapper uit te voeren op het podium van de Grammy Awards van 2001, veel te minachten van de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD). Het was inderdaad een carrièrebepalend moment voor beiden.

Aanbevolen: