Jamie Dornan was 'opgelucht' toen Charlie Hunnam voor het eerst werd gecast in 'Fifty Shades

Inhoudsopgave:

Jamie Dornan was 'opgelucht' toen Charlie Hunnam voor het eerst werd gecast in 'Fifty Shades
Jamie Dornan was 'opgelucht' toen Charlie Hunnam voor het eerst werd gecast in 'Fifty Shades
Anonim

Deel uitmaken van een filmserie van een miljard dollar is normaal gesproken de droom van een acteur, maar wanneer die franchise de Fifty Shades-trilogie is, kan het meer als een nachtmerrie worden beschouwd, gezien de slechte kritische reactie van de films. Hoewel het romantische drama meteen een groot succes werd met de kijkcijfers, stond het zeker niet gelijk aan lovende recensies.

Fifty Shades of Grey was echter bedoeld als het soort film dat zijn sterren van de ene op de andere dag beroemdheden maakte, zelfs voordat hij werd uitgebracht. Dat was zeker het geval voor Dakota Johnson en Jamie Dornan, die openhartig zijn over de hoogte- en dieptepunten van het verschijnen in de franchise. Nu denkt de hoofdrolspeler van de serie na over de hele ervaring en of hij er spijt van heeft om de rol van controversiële zakenman Christian Grey op zich te nemen.

Heeft Jamie Dornan spijt van de hoofdrol als Christian Grey?

Jamie Dornan, die Christian Grey speelde, werd beroemd in Hollywood nadat hij in de trilogie was gecast. Hij heeft misschien jaren eerder de ogen gesloten als ondergoedmodel en een gastrol in Once Upon a Time, maar de hete zakenman bleek zijn echte doorbraakmoment te zijn. Fans zullen zijn uiterlijk nooit vergeten. Hij heeft een gezicht dat niemand ooit zal vergeten.

Sindsdien lijkt het alsof fans een stukje Jamie willen. En voor de acteur heeft dit geleid tot een aantal interessante projecten in zowel film als televisie. Toen hij de leiding nam in Kenneth Branagh's Belfast, is het duidelijk dat deelname aan de trilogie zijn carrière niet heeft belemmerd. Om nog maar te zwijgen, hij is ook een behoorlijke stemacteur geworden. En misschien wel het allerbelangrijkste: zijn grote doorbraak heeft vandaag geleid tot een behoorlijk groot vermogen.

Hoewel Jamie niet de eerste keuze van de producer was voor de excentrieke miljardair Grey, blonk hij uit in de rol. De Fifty Shades-film werd meer dan zes jaar geleden uitgebracht en voor de acteur lijkt dat genoeg tijd om de impact te peilen die de franchise op zijn leven heeft gehad.

Toen hem werd gevraagd of hij er ooit spijt van had gehad dat hij zich bij de sexy serie had aangemeld, vertelde Jamie hoe hij in de eerste plaats tot de beslissing was gekomen. Hij antwoordde op de vraag door te zeggen: Uiteindelijk, nee. Ik bedoel, ik begreep de baan en de reacties. Ik heb er lang voor gevochten, weet je nog. Het was geen gesplitste beslissing die ik in een opwelling nam Ik werd er de eerste keer voor geslagen door Charlie Hunnam en ik voelde een zekere opluchting toen hij het kreeg, om eerlijk te zijn.”

Hij legde verder uit: "Ik dacht: 'Dit zou leuk zijn geweest, maar het zou een vreemde rit zijn geweest. Het is beter om niet mee te gaan met die rit.' Maar hij stopte en toen werd ik gebeld. En ik heb het. En daar gaan we. Ik moest die keuze opnieuw onder ogen zien."

Hoewel hij meer op het onderwerp werd gedrukt, voegde hij er gewoon aan toe: "Kijk, zeg het zo: het heeft mijn carrière geen kwaad gedaan om deel uit te maken van een filmfranchise die meer dan $ 1 miljard heeft verdiend. Elke werkende acteur zou hetzelfde zeggen. Het is voorzien - veel. Het is geen schande om te zeggen dat het mijn leven en dat van mijn familie financieel heeft veranderd. Ik ben hier heel erg dankbaar voor en zal dat altijd blijven."

Per slot van rekening werd Charlie Hunnam al vroeg ingehuurd om Christian Gray op het grote scherm te spelen, maar hij besloot uiteindelijk dat het niet de juiste zet voor hem was, en hij gaf de rol op. Toen Jamie eenmaal was ingehuurd om in de film te schitteren, trad hij ook bijna in de voetsporen van Charlie door te stoppen. Gelukkig is dat niet gebeurd.

Waarom stopte Jamie Dornan bijna met de film?

Toen Jamie werd gekozen om te schitteren in de film Fifty Shades of Grey, zou het een enorm understatement zijn om te zeggen dat het een groot probleem was. Natuurlijk, het bleek dat het salaris dat de acteur ontving voor de hoofdrol in de film relatief zwak was voor Hollywood, maar het lijdt geen twijfel dat het een geweldige kans was. Hij verdiende tenslotte een fortuin toen hij de rol kreeg voor de tweede en derde aflevering.

Verbazingwekkend genoeg miste Jamie bijna de enorme sommen geld die hij kreeg om te schitteren in Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed omdat hij bijna stopte met de serie. Hoewel het klinkt alsof het geen perfecte ervaring voor hem was, is hij op de lange termijn dankbaar omdat het zijn leven en het leven van zijn gezin financieel heeft geholpen.

In de jaren sinds Fifty Shades of Grey heeft Jamie Dornan voorrang gegeven aan dramatische kansen, zoals in films als Wild Mountain Thyme, Belfast, A Private War, Synchronic en Untogether.

Aanbevolen: