Wat de gepensioneerde acteur Lisa Jakub echt van haar 'Mrs. Doubtfire' Costars

Inhoudsopgave:

Wat de gepensioneerde acteur Lisa Jakub echt van haar 'Mrs. Doubtfire' Costars
Wat de gepensioneerde acteur Lisa Jakub echt van haar 'Mrs. Doubtfire' Costars
Anonim

Lisa Jakub verdween niet in de vergetelheid na haar rol in Independence Day en het spelen van Lydia (de oudste dochter) in Mrs. Doubtfire. Terwijl ze stopte met acteren en uit de schijnwerpers verdween, bouwde Lisa een heel ander leven voor zichzelf op. Een deel van dat leven omvat haar succesvolle werk als auteur en pleitbezorger van mentaal welzijn.

Ondanks het feit dat Lisa's huidige carrière nogal verschilt van die waar ze als kind in terechtkwam, hebben haar ervaringen op de set van Mrs. Doubtfire invloed gehad op de persoon die ze is geworden. Dit is de waarheid over Lisa's relaties met haar medesterren.

Lisa Jakub's relatie met Matthew Lawrence en Mara Wilson

In haar beide memoires schreef Lisa over de 'slopende' angst en depressie die haar al sinds haar jeugd teisterden. Deze gevoelens, in combinatie met de natuurlijke competitie ingebed in jonge acteurs, hadden haar relatie met haar broers en zussen op het scherm ongelooflijk moeilijk kunnen maken. Per slot van rekening waren Lisa, Matthew Lawrence (Chris) en Mara Wilson (Nattie) drie vreemden die in een nieuwe wereld werden geworpen met schijnwerpers, geld en megasterren. Het kan een recept zijn voor een ramp. Maar in een interview met Vulture beweerde Lisa dat ze het meteen klikte met zowel Matt als Mara.

"We wisten alle drie gewoon dat we van elkaar hielden - we voelden ons meteen verbonden. Een deel daarvan is dat ik enig kind ben en altijd wanhopig op zoek ben naar broers en zussen. Het feit dat ik wat broers en zussen zou kunnen hebben, zelfs voor een een tijdje, ik hield van, en ik besloot gewoon dat Mara van mij was om voor te zorgen. Ik was meteen beschermend voor haar, "gaf Lisa toe, voordat ze beweerde dat terwijl ze verliefd was op Robin, die fantastisch was met de kinderen achter de schermen, ze wilde het grootste deel van haar tijd met Matt en Mara doorbrengen."We voelden ons net familie."

Zowel Lisa als Mara hebben verklaard dat de kiem van hun huidige hechte relatie werd geplant toen ze de film in 1992 opnamen.

"Ik ben zo dankbaar dat die relatie met Mara zo'n belangrijk onderdeel van ons leven is gebleven", legt Lisa uit. "We waren elkaar een tijdje uit het oog verloren. Ze werkte veel. Ik werkte veel. Sms'en was niets. Dus het was echt moeilijk om contact te houden als we op locatie waren. Ik herinner me dat ik haar echt miste. Toen we weer contact hadden, was het alsof er geen tijd was verstreken. Dat is een ongelooflijk speciale relatie die je hebt met heel weinig mensen, terwijl je gewoon verder kunt gaan waar je was gebleven."

"Ik ben zo blij dat we weer contact hebben en dat het voor ons allebei belangrijk is om te behouden, omdat we niet alleen kindacteurs zijn, maar ook hebben meegemaakt wat een heel bijzondere ervaring was van het filmen en het publiek reactie van mevr. Doubtfire - niemand anders dan Matt en Mara en ik begrijp hoe die ervaring als kind was."

Lisa Jakub's relatie met Sally Field en Pierce Brosnan

Lisa vertelde Vulture dat Sally, die haar moeder speelde, "alles was wat je zou hopen dat ze zou zijn".

"Ze heeft zo geweldig werk geleverd door ervoor te zorgen dat we de ruimte hadden om kinderen te zijn, ervoor te zorgen dat we in orde waren, ervoor te zorgen dat we ons in balans voelden met onze werkdruk op de set, ons huiswerk en gewoon tijd om te hebben leuk', legt Lisa uit. "Vooral nu, als ik daarop terugkijk, ben ik haar zo dankbaar en onder de indruk van haar en dat ze de tijd heeft genomen om dat echt te doen en deze zeer moederlijke, beschermende kant van haar te hebben."

Net als Robin zorgde Sally altijd voor Lisa en haar broers en zussen op het scherm. Maar Lisa beweerde dat haar relatie met Pierce Brosnan heel anders was.

"Ik had niet zoveel contact met Pierce tijdens het filmen. Hij was altijd heel lief, maar hij was een beetje afstandelijk. Op het scherm hadden we niet zoveel interactie of chemie nodig. Hij was het vriendje van de moeder - hij was niet echt betrokken bij de kinderen. We hoefden niet dezelfde soort relatie met Pierce te hebben als met Robin en met Sally. Als ik terugkijk, realiseer ik me dat het geweldig was dat Pierce niet met een 14-jarig meisje wilde omgaan. Dat zijn gewoon redelijke grenzen."

Hoe Robin Williams' invloed heeft gehad op de geestelijke gezondheid van Lisa Jakub

Het is niet verrassend dat Robin Williams een van de meest invloedrijke figuren uit Lisa's jeugd was. Ze prijst hem omdat hij open met haar was over psychische problemen, een onderwerp dat enorm belangrijk werd in Lisa's tweede carrière.

"Het was zo'n ongelooflijke troost voor me om te beseffen dat ik hier niet alleen voor stond, dat ik niet een of andere gek was die de wereld niet aankon. Het was op dat moment ongelooflijk veelbetekenend voor mij. Toen ik erop terugkeek, realiseerde ik me dat het heel moedig van hem was. Het was zo'n opluchting omdat ik paniekaanvallen kreeg toen ik een jaar of 10 of 11 was en altijd angstproblemen had", legt Lisa uit.

Ze zei verder: "Ik waardeerde het echt dat hij zo eerlijk was over alles wat hij had meegemaakt, en ik had echt het gevoel dat ik met hem kon praten. Vooral toen werd er niet over gesproken heel vaak. Om hem zo vrijuit te zien spreken en om te zien dat hij me echt behandelt als een collega, een medemens, en niet neerslachtig tegen me praat, was behoorlijk spectaculair."

Aanbevolen: