De echte reden waarom mevrouw Doubtfire-ster Lisa Jakub Hollywood verliet op 22-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom mevrouw Doubtfire-ster Lisa Jakub Hollywood verliet op 22-jarige leeftijd
De echte reden waarom mevrouw Doubtfire-ster Lisa Jakub Hollywood verliet op 22-jarige leeftijd
Anonim

Jurassic Park, Schindler's List, Sleepless in Seattle en The Pelican Brief zijn enkele van de films die het meest succesvol waren vanaf het jaar 1993. Onder deze zware slagmensen was het komische drama, Mrs. Doubtfire.

Ondanks een relatief mager budget van $ 25 miljoen, slaagde de Chris Columbus-foto erin om een gigantische $ 441,2 miljoen op te halen aan de kassa. Dat maakte het in feite de op één na commercieel meest succesvolle film van het jaar, alleen verslagen naar de eerste plaats door Jurassic Park.

De cast van Mrs. Doubtfire werd geleid door de legendarische Robin Williams, die ook als producer optrad. De beroemde komiek speelde een personage dat drie kinderen had, rollen die werden gespeeld door de jonge acteurs Mara Wilson, Matthew Lawrence en Lisa Jakub.

De drie hebben de afgelopen jaren gesproken over hun goede herinneringen aan Williams op de set, en onthulden dat hij zijn reputatie als een van de aardigste mensen in Hollywood waarmaakte.

Lawrence en Wilson hebben een relatief indrukwekkende carrière als acteurs gehad, maar Jakub nam de beslissing om niet lang na mevrouw Doubtfire het vak te verlaten.

Lisa Jakub worstelde met angst en depressie

Hoewel geestelijke gezondheidsproblemen niet alleen uniek zijn voor mensen die hun leven in de openbare arena leven, kunnen ze nog acuter worden door alle valkuilen die met roem gepaard gaan. Het zou nog veel erger kunnen worden als de persoon die deze uitdagingen ervaart nog een kind is.

Dit lijkt zeker het geval te zijn geweest met Lisa Jakub, die tijdens haar hoogtijdagen als jonge acteur in Hollywood het hoofd moest bieden aan angst en depressie. Toen ze te zien was in Mrs. Doubtfire, was ze 15.

Ondanks het succes dat ze in haar carrière genoot, kreeg ze te maken met verlammende angst en depressie, in een tijd dat ze er slecht aan toe was om ermee om te gaan. In een boek over geestelijke gezondheid dat ze jaren later kwam schrijven, beschreef Jakub die jonge versie van zichzelf als 'gevoelig, emotioneel en introvert'.

‘Wat zou je anders verwachten van een voormalig kindacteur die schrijver is geworden?’ vervolgde ze. 'Maar het probleem was niet alleen een artistiek temperament; Lisa probeerde constant haar slopende angst en depressie te verbergen.'

Voor Jakub is dit een strijd die ze tot op heden blijft voeren.

Lisa Jakub stopte met acteren op 22-jarige leeftijd

Na bijna twee decennia in Hollywood te hebben gewerkt, besloot Lisa Jakub dat het het beste voor haar geestelijke gezondheid zou zijn om helemaal niet meer te acteren. Haar laatste filmrollen waren beide in 2000.

In het misdaaddrama Double Frame speelde ze een personage dat simpelweg Tara heette. Ze was een aanvulling op een cast-line-up die ook Daniel Baldwin, Leslie Hope en James Remar omvatte, onder anderen.

In hetzelfde jaar verscheen Jakub ook in een historische familiedramafilm met de titel The Royal Diaries: Isabel - Jewel of Castilla. De film, gemaakt voor tv, bevatte de actrice in de hoofdrol van Isabel, koningin van Spanje.

In 2013 sprak ze - als schrijfster - over de reden waarom ze de beslissing nam om te stoppen met acteren. "Na een carrière van 18 jaar verliet ik de filmindustrie, omdat ik niet zo'n waarschuwende kinderacteur wilde worden", zei ze in een interview met Parade.

Op het moment van het interview werkte Jakub aan haar memoires – getiteld You Look Like That Girl, die ze beschreef als een verhaal over haar tijd in de film en de beslissing om Hollywood te verlaten, op te groeien en te stoppen doen alsof.'

In welke andere films en tv-shows speelde Lisa Jakub?

Het feit dat Lisa Jakub ervoor koos om niet meer professioneel te acteren, betekent niet dat ze nooit van het werk heeft genoten. Ze heeft vooral veel goede herinneringen aan haar tijd op de set van Mrs. Doubtfire.

Ze lijkt ook de hoogste mening te hebben over haar mede-sterren in de film, vooral haar broers en zussen op het scherm, Matthew Lawrence en Mara Wilson.

Hoewel mevrouw Doubtfire het meest memorabele project uit haar carrière is, is ze niet de enige productie op groot of klein scherm waarin Jakub te zien was. De in Toronto geboren ster begon halverwege de jaren '80 met acteren, met cameo's in films zoals Eleni, The Right of the People en kerstavond.

De laatste twee waren gemaakt voor tv-films. Ze speelde ook in een aflevering van CBS' medische dramaserie Kay O'Brien in 1986.

In de late stadia van haar acteercarrière kreeg Jakub de kans om met Will Smith samen te werken in zijn sci-fi actiehit van 1996, Independence Day. De actrice kan ook bogen op credits in Picture Perfect, Painted Angels en The Beautician and the Beast.

Aanbevolen: