Amy Schumer mocht deze grap niet maken tijdens de Oscars

Inhoudsopgave:

Amy Schumer mocht deze grap niet maken tijdens de Oscars
Amy Schumer mocht deze grap niet maken tijdens de Oscars
Anonim

In mei 2019 nam komiek Kevin Hart officieel afscheid van zijn taak als gastheer van het Academy Awards-evenement dat jaar. Dit kwam na een wijdverbreide reactie die hij ontving voor eerdere homofobe opmerkingen en berichten op sociale media.

Voor de drie jaarlijkse ceremonies die volgden, hadden de Oscars geen officiële gastheer. Drie jaar en vier ceremonies later keerde de Academy of Motion Picture Arts and Sciences terug naar het vorige evenementformaat, hoewel ze deze keer besloten om drie gastheren te hebben in plaats van één.

Regina Hall, Wanda Sykes en Amy Schumer waren de drie persoonlijkheden die werden gekozen om het programma van de avond te leiden. Tegen het einde van de avond was Schumer de opvallende gastheer, zij het om nogal controversiële redenen.

De stand-upcomedian kwam onder meer onder vuur te liggen omdat hij Kristen Dunst een 'seat filler' noemde, naar verluidt een grap stal en nog een ongevoelige grap maakte ten koste van het momenteel door oorlog verscheurde Oekraïne.

Een paar dagen later organiseerde Schumer haar eigen stand-upshow in Las Vegas, waar ze onthulde hoe een grap die ze had geschreven over acteur Alec Baldwin en de voor Beste Film genomineerde film, Don't Look Up, een veto kreeg. van haar set.

Amy Schumer grapte dat 'Don't Look Up' zijn Oscar-nominaties niet verdiende

Don't Look Up was een van de prominente namen bij de 94e Academy Awards, want het was genomineerd in vier categorieën. De Adam McKay-film was genomineerd voor beste film, beste originele scenario, beste originele score en beste filmmontage.

Schumer hield niet tegen als het op de film aankwam, omdat ze grapte dat de nominaties niet welverdiend waren. "Don't Look Up is genomineerd", zei ze. "Ik denk dat de Academy-leden geen reviews opzoeken!"

Om eerlijk te zijn, de apocalyptische zwarte komediefilm ontving op zijn best gemengde kritieken van critici, ondanks het feit dat hij een zeer sterrencast had, waaronder Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence en Meryl Streep.

'Van Streep en DiCaprio en Lawrence via de ondersteunende spelers, is Don't Look Up gevuld met zeer getalenteerde acteurs die dit materiaal echt en echt verkopen', luidt een van de gunstiger recensies van de foto.

'Maar het volume blijft gedurende het hele verhaal op 11 staan, terwijl hier en daar wat veranderingen in toon de dag misschien effectiever hebben gedragen', zegt dezelfde recensie - door Richard Roeper van de Chicago Sun-Times.

Welke grap mocht Amy Schumer niet uitvoeren bij de Oscars?

Als ze haar eigen zin had gehad, zou Amy Schumer blijkbaar nog harder zijn ingegaan op Don't Look Up tijdens haar monoloog bij de Oscars. Tijdens de show in Las Vegas onthulde ze dat ze van plan was om nog een grap over de film te maken.

De grap zou ook betrekking hebben op het schietincident met Alec Baldwin op de set van zijn film, Rust, die cameraman Halyna Hutchins het leven kostte. De Academie dacht dat dit in slechte smaak zou zijn geweest en sprak een veto uit over het materiaal.

"Don't Look Up is de naam van een film? Meer zoals kijk niet in de loop van Alec Baldwins jachtgeweer, "vertelde Schumer het publiek tijdens haar comedyshow.

Ze verwees toen ook naar het Will Smith-Chris Rock-incident, wat suggereerde dat dit enigszins een dubbele standaard tegen haar was. "Ik mocht dat allemaal niet zeggen [bij de Oscars], maar je kunt gewoon naar voren komen en iemand [slaan]", vervolgde ze.

In dezelfde set noemde Schumer ook gekscherend Will Smith 'Ali', een verwijzing naar de film van de acteur uit 2001 over het leven van de legendarische bokser.

Wat vinden fans van Amy Schumer's veto over de Oscars-grap?

Sinds Amy Schumer de bekentenis aflegde over de veto-grap, zijn sociale media overspoeld met kritiek van fans vanwege haar toondove benadering van het fatale incident. De meesten lijken niet te begrijpen waarom ze zo'n detail zou onthullen, nadat ze in de eerste plaats van de verlegenheid was gered.

'Waarom zou ze dit ooit publiekelijk toegeven?' een fan poseerde op Twitter, terwijl een andere zei: 'Er was letterlijk geen voordeel om dit naar buiten te brengen. Je slaat niet neer, hoe is dit zo moeilijk te begrijpen? "Weet je nog die cameraman die werd vermoord? Man, wat een idioot" is objectief gezien een slechte grap.'

Andere gebruikers van sociale media voelden zich nog sterker over het hele ding, wat suggereert dat de onverstandige grap van Schumer gewoon meer bewijs was dat ze niet grappig is. 'Ik weet niet wie dit moet horen, maar het wordt tijd dat iedereen het beseft, Amy Schumer is helemaal niet grappig', betoogde Mike Asti.

'Ik ben sterk gekant tegen annulatiecultuur, maar kunnen we het er allemaal over eens zijn om van Amy Schumer af te komen? Alstublieft?' smeekte een andere fan.

Aanbevolen: