Wie was Christopher Lowell voordat hij Jesse werd in 'How I Met Your Father'?

Inhoudsopgave:

Wie was Christopher Lowell voordat hij Jesse werd in 'How I Met Your Father'?
Wie was Christopher Lowell voordat hij Jesse werd in 'How I Met Your Father'?
Anonim

Fans weten zeker dat er al een tijdje een spin-off van de succesvolle sitcom How I Met Your Mother in de maak was. In eerste instantie was het plan om uit te komen met How I Met Your Dad met een cast die pronkt met Oscar-genomineerde Greta Gerwig en veteraan actrice Meg Ryan.

Helaas werd die show later geschrapt. Tot grote opluchting van de fans kwam er uiteindelijk een nieuwe spin-off. En zo kwam Hulu tot de productie van How I Met Your Father, met een cast onder leiding van Hilary Duff.

In de show wordt Duff vergezeld door Christopher Lowell, die al dan niet Sophie's (Duff) babypapa is. Nu is How I Met Your Father misschien onlangs in première gegaan, maar Lowell is onmiskenbaar een bekend gezicht in de entertainmentwereld.

Dat komt omdat dit een acteur is die al sinds het begin van de jaren 2000 bestaat. En afgezien van het boeken van verschillende tv-optredens, zullen fans misschien ook verrast zijn om te horen dat Lowell ook in een aantal veelgeprezen films heeft gespeeld.

In de loop der jaren heeft Christopher Lowell naam gemaakt op televisie

Sommige acteurs hebben misschien moeite gehad om in Hollywood in te breken, maar dat was niet echt het geval voor Lowell. Zijn allereerste auditie zorgde ervoor dat hij werd gecast in de sitcom Life as We Know It naast Jon Foster, Kelly Osbourne en Missy Peregrym. En hoewel velen misschien aannemen dat de acteur vanaf het begin goede connecties had, blijkt dat zijn casting "alle geluk" was.

“Life As We Know Het was mijn eerste auditie ooit. Het was allemaal geluk", vertelde de acteur aan Interview. "Dus ik ging naar de auditie, kreeg een callback, kreeg nog een callback en vervolgens een producersessie en vervolgens een studio [sessie]." Toen hij de rol boekte, slaagde Lowell erin om vertegenwoordiging voor zichzelf veilig te stellen (hij tekende bij William Morris).

Helaas werd Life As We Know It na slechts één seizoen geannuleerd ("We zijn overal verbannen - daarom is het geannuleerd", legde Lowell uit). Gelukkig voor de acteur boekte hij kort daarna zijn volgende baan en speelde hij de liefdesbelang van Kristen Bell op Veronica Mars.

Maar toen werd die show stopgezet en Lowell dacht dat hij in plaats daarvan fotografie zou nastreven. Maar goed, zijn manager overtuigde hem om auditie te doen voor de privépraktijk van Shonda Rhimes.

Tegen die tijd wist Lowell wat zorgt voor een succesvolle auditie. "Je wint vaak een baan als je mensen het gevoel geeft dat je die niet nodig hebt", vertelde hij aan Orlando Sentinel. "Ik ging helemaal ontspannen naar binnen." Ondertussen, toen hij werd gecast, dacht Lowell zeker dat hij dokter zou gaan spelen, zo erg zelfs dat hij zelfs tegen zijn vrienden opschepte over het volgen van een medische opleiding.

“Toen kreeg ik het script. Ik was de receptioniste, 'herinnerde Lowell zich. Het was alsof ik op een pijnlijke plek werd geschopt. Ik wist dat toen ze de piloot zagen, ik het nooit zou overleven.” Voor alle duidelijkheid: Dell Parker van Lowell was meer dan een receptioniste. Het personage is geschreven als verpleegster/verloskundige.

Helaas eindigde de tijd van de acteur in de show nadat Rhimes en haar team Dell hadden vermoord. Toch hebben Lowell en tal van anderen een interessante kijk gehad op het werken in Shondaland.

Later boekte Lowell een rol in de kortstondige serie Enlisted en later Graves. Bovendien werd de acteur gecast in de voor een Emmy genomineerde Netflix-serie GLOW. Opnieuw merkte Lowell dat hij met een sterk door vrouwen geleid ensemble werkte, en hij zou niet anders willen.

"Ik heb het grootste deel van mijn carrière met en voor andere geweldige getalenteerde vrouwen gewerkt", vertelde de acteur aan TV Insider. "Dus voor mij heb ik het gevoel dat ik de begunstigde ben geweest van een veel progressiever leven dan misschien anderen. Het is fijn om in een sfeer als deze te zijn, die zo ondersteunend en communicatief en emotioneel en speels en oprecht en recht door zee is.”

Christopher Lowell is geen onbekende in films en Oscar Buzz

Gedurende zijn carrière waagde Lowell zich aan een aantal filmprojecten. Deze omvatten titels als Spin, Graduation en later Love and Honor en Brightest Star. Hij hernam zijn rol als Stosh 'Piz' Piznarski in de 2014 Veronica Mars-film.

De film kwam in wezen tot stand nadat fans de financieringscampagne op Kickstarter steunden. Het bracht een indrukwekkende $5,7 miljoen op voor de film.

Tegelijkertijd speelde Lowell in veelgeprezen films zoals Up in the Air met George Clooney en The Help, waarin Viola Davis, Octavia Spencer en Emma Stone te zien zijn. The Help won vervolgens één Oscar (Spencer won beste vrouwelijke bijrol) terwijl Up in the Air zes nominaties binnenhaalde.

Van zijn ervaring met het werken in deze films, wees Lowell erop dat hij slechts "hier en daar een paar scènes" had. Toegegeven, dat bracht hem ook veel opluchting. "Het is geweldig omdat je scène begint en je een beetje nerveus wordt, maar dan is het voorbij en kun je genieten van de rest van de film", legde de acteur uit.

Ondertussen speelde Lowell, naast How I Met Your Father, onlangs de hoofdrol in de nieuwe Netflix-miniserie van Rhimes Inventing Anna. Het beschikt over een cast met Julia Garner, Anna Chlumsky en Laverne Cox. Tegelijkertijd is Lowell gehecht aan de aanstaande verfilming van de Grady Hendrix-roman My Best Friend's Exorcism.

Aanbevolen: