Benedict Cumberbatch Vs. Chris Hemsworth: Wie maakt er meer in 2022?

Inhoudsopgave:

Benedict Cumberbatch Vs. Chris Hemsworth: Wie maakt er meer in 2022?
Benedict Cumberbatch Vs. Chris Hemsworth: Wie maakt er meer in 2022?
Anonim

Sinds de gebeurtenissen van Avengers: Endgame heeft het Marvel Cinematic Universe (MCU) verhaallijnen onthuld die aantoonbaar schokkender zijn dan de blip. De MCU heeft bijvoorbeeld herhaaldelijk het idee van multiversum onderzocht in de afgelopen maanden, eerst hintend naar Loki voordat de mogelijkheid wat meer werd aangepakt in Spider-Man: No Way Home en natuurlijk, Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Tegelijkertijd heeft de MCU ook verschillende andere nieuwe superhelden en andere Marvel-personages geïntroduceerd sinds de lancering van Phase Four. Tijdens al deze zijn echter Benedict Cumberbatch's Doctor Strange en Chris Hemsworth's Thor de belangrijkste spelers van de MCU gebleven. En met beide A-listers die hun nieuwste op zichzelf staande films in 2022 uitbrengen, kan je niet anders dan je afvragen welke ster meer gaat verdienen.

Benedict Cumberbatch brengt zijn 'Doctor Strange'-vervolg uit na 'Spider-Man'

De laatste keer dat fans Stephen Strange van Cumberbatch zagen, probeerde hij Tom Hollands Spider-Man te helpen en ontketende als resultaat een heel multiversum. In zijn nieuwste op zichzelf staande film, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, behandelt de ster opnieuw het multiversum en deze keer lijkt de situatie nijpender dan ooit. Dat gezegd hebbende, het was niettemin een zeer plezierige ervaring voor Cumberbatch.

"Hij leert niet alleen veel zoals de Strange die we nu kennen, maar hij pikt en leert van al deze andere veranderingen die hij heeft meegemaakt in deze film", legde de acteur uit. "Dus het was goed voor hem, goed voor mij, leuke oefeningen als acteur, een moeilijke uitdaging, maar echt een heerlijke.”

In de aanloop naar de release was er ook veel geroezemoes rond de film (inclusief dat aanhoudende gerucht dat Tom Cruise zou passen als Superior Iron Man). En het lijkt erop dat dit heeft bijgedragen aan het voortstuwen van het Doctor Strange-vervolg naar een openingsweekend van naar schatting $ 187 miljoen in Noord-Amerika. Bovendien wordt aangenomen dat de film tot op heden wereldwijd al $ 450 miljoen heeft binnengehaald.

Terwijl Doctor Strange in the Multiverse of Madness nog steeds in de bioscoop te zien is, lijkt het er ook op dat Cumberbatch de box office-prestaties van de film van dichterbij zal bekijken. Het lijkt erop dat de Oscar-genomineerde instemde met een relatief laag voorschotsalaris van $ 7,5 miljoen in ruil voor een box office-bonus die mogelijk hoger kan zijn dan zijn initiële vergoeding.

Na het succes van 'Thor: Ragnarok' zijn er hoge verwachtingen van Chris Hemsworth's 'Thor: Love And Thunder'

Hemsworth's nieuwste film, Thor: Love and Thunder, zal slechts een paar maanden na Doctor Strange in the Multiverse of Madness worden uitgebracht. Sinds de film echter werd aangekondigd, konden fans er gewoon niet over praten. Om te beginnen is Taika Waititi teruggekeerd om Thor's nieuwste avonturensaga te regisseren (waarbij verschillende Guardians of the Galaxy betrokken lijken te zijn). Tegelijkertijd kan iedereen niet wachten om Oscarwinnares Natalie Portman te zien veranderen in de vrouwelijke Thor.

Verrassend genoeg was dit in wezen niet altijd het plan. "Ik wist niet dat we de verhaallijn van het Mighty Thor-personage zouden gebruiken totdat we begonnen met het uitwerken van het eigenlijke verhaal", legde Waititi uit. "Ik was aan het schrijven en het was als, 'Zou het niet cool zijn om Jane terug te brengen in de verhaallijn?'"

Terwijl ze aan de film werkten, werd het ook duidelijk dat Portman ook op het gebied van humor het eens kan zijn met Hemsworth. "Natalie is echt grappig in het echte leven," merkte Waititi op. "Ze is een beetje maf en heeft een geweldig gevoel voor humor, en ik denk dat dat niet genoeg werd uitgebuit in de eerste films."

Tegelijkertijd is het ook vermeldenswaard dat de aankomende Thor-film meer met sterren bezaaid is dan ooit tevoren. Afgezien van het verschijnen van verschillende MCU-sterren, markeert het ook het debuut van Christian Bale als Gorr the God Butcher en Russell Crowe als Zeus. Daarnaast zullen ook sterren als Sam Neil en Melissa McCarthy hun opwachting maken.

Dat verklaart misschien een deel van het productiebudget van $ 185 miljoen van de film. Afgezien van de A-lijst van de film, heeft het Thor-vervolg naar verluidt ook een genereus salaris van $ 20 miljoen toegewezen aan zijn hoofdster. In tegenstelling tot de cast van Cumberbatch, is het onduidelijk of Hemsworth kan verdienen aan de verwachte backend-winsten van de toekomstige film.

Dat gezegd hebbende, wordt aangenomen dat de acteur een deel van de backend-inkomsten ontving na Avengers: Endgame's $ 2,798 miljard wereldwijd bruto. Daarom ligt het voor de hand dat Hemsworth een soortgelijke deal zou sluiten voor zijn nieuwste Thor-film.

Ondertussen is het veilig om te zeggen dat Cumberbatch en Hemsworth, naast hun nieuwste solofilms, tot ver na Phase Four in de MCU zullen blijven schitteren. Hemsworth wil bijvoorbeeld zo lang mogelijk blijven. "Zolang ze me hebben, kom ik opdagen, maar ik heb het gevoel dat ze dat soort enthousiasme voor mij misschien afnemen", zei de Australische ster.

Aanbevolen: