Hoe vindt Tyler Hoechlin het echt om Superman te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe vindt Tyler Hoechlin het echt om Superman te spelen?
Hoe vindt Tyler Hoechlin het echt om Superman te spelen?
Anonim

In de wereld van DC Comics is er aantoonbaar geen superheld populairder dan Superman. Dit is een personage dat in de jaren '50 voor het eerst zijn weg vond naar het grote scherm. Sindsdien is de rol beroemd gespeeld door onder meer George Reeves, Christopher Reeve, Dean Cain, Brandon Routh, Tom Welling en Henry Cavill die de Man of Steel speelt in het DC Extended Universe (DCEU).

Superman blijft ook levend en wel op televisie met acteur Tyler Hoechlin als Clark Kent in verschillende DC Comics-shows voor The CW. Meer recentelijk speelde hij in de meest recente tv-spin-off Superman & Lois van het netwerk. En hoewel het erop lijkt dat Hoechlin de komende jaren een cape zal aantrekken, kan men niet anders dan zich afvragen hoe de inwoner van Californië echt denkt over het uitbeelden van zo'n herkenbare superheld, vooral wanneer voormalige supermannen zoals Brandon Routh het moeilijk hebben in hun rollen.

Tyler Hoechlin probeerde eerder uit voor Superman

Hoechlin werd voor het eerst beroemd nadat hij samen met Tom Hanks de hoofdrol speelde in het met een Oscar bekroonde misdaaddrama Road to Perdition toen hij nog maar negen jaar oud was. Daarna ging hij verder met een professionele honkbalcarrière, maar een blessure ontspoorde uiteindelijk zijn atletische dromen. Sindsdien is de acteur meer gefocust op acteren, het boeken van andere rollen in film en op televisie.

Naarmate hij ouder werd, kreeg Hoechlin ook de rol van Derek Hale in de MTV-serie Teen Wolf. Rond deze tijd raakte hij geïnteresseerd in het nastreven van een andere fantasierol. Toevallig was Zack Snyder op zoek naar de volgende Superman terwijl hij de cast voor DCEU's Man of Steel aan het samenstellen was.

Zonder enige aarzeling ging Hoechlin ervoor en bracht zijn persoonlijke interpretatie van de beroemde superheld met zich mee. "Ik herinner me dat ik die kanten kreeg, en vanwege wie het personage was, ging ik naar die scènes kijken met een idee van hoe het moest zijn of zou moeten voelen", herinnert hij zich.

En ik herinner me dat ik naar de pagina's keek en dacht: 'Mijn instinct vertelt me iets heel anders dan wat ik denk dat ze zoeken.' Ik besloot gewoon: 'Weet je wat? Als dit is wat ze willen en hopen dat ik doe in deze scène, ga ik doen wat mijn gevoel me zegt. Daar ga ik me voor inzetten.'”

Uiteindelijk ging de rol naar Cavill. Toch heeft Hoechlin geen spijt. "Ik zou zoveel liever naar binnen gaan en geen baan krijgen omdat ik het deed zoals ik me instinctief voelde [sic] ik wilde het echt spelen dan naar binnen te gaan en die baan te krijgen," legde hij uit.

Zonder medeweten van Hoechlin, zou hij de rol slechts een paar jaar later opnieuw tegenkomen. Sterker nog, hij hoefde deze keer geen auditie te doen. “Ik had een geweldige ontmoeting met [uitvoerende producenten] Greg Berlanti en Andrew Kreisberg [in juni]. Er was mij verteld dat de ontmoeting iets met Supergirl te maken zou hebben, maar niet echt specifiek", herinnert de acteur zich.

“Halverwege kwamen ze op het idee om Superman aan de show voor te stellen en vroegen of ik interesse had.” Ondertussen onthulde Kreisberg zelf later dat ze Hoechlin al die tijd in de gaten hadden gehouden. "Greg [Berlanti] en ik wilden al heel lang met Tyler werken, dus dit werkte perfect omdat Tyler Superman is", vertelde hij aan Entertainment Weekly.

Hoe vindt Tyler Hoechlin het echt om Superman te zijn?

Na een aantal jaren de Man of Steel op televisie te hebben gespeeld, heeft Hoechlin het gevoel dat hij het personage veel meer begrijpt. "Ik heb het gevoel dat ik veel begrijp over Clark en Superman. Uiteraard niet de krachten, ik wou dat ik wist hoe het is om te vliegen - dat zou geweldig zijn, "merkte de acteur op.

Maar hij doet het juiste als er geen andere reden is dan 'Waarom niet?' Mijn ouders hebben ons zo opgevoed. Ik weet dat je niet altijd het juiste hoeft te doen, maar ik begrijp niet waarom je dat niet zou doen.”

Hoechlin zei ook dat hij zich kan vinden in het 'eeuwige optimisme' van het personage. "Ik geniet ervan om 's ochtends wakker te worden en te hopen dat we er zullen komen. Waar er ook is dat we hopen… dus dat waardeer ik aan hem", voegde hij eraan toe.

En net als de laatste keer dat hij uitprobeerde voor Superman, houdt Hoechlin nog steeds het liefst vast aan zijn instincten wanneer hij het personage benadert. "Ik ben opzettelijk weggebleven [van Superman sinds ik de rol heb gekregen]", legde de acteur uit. "Ik heb ontdekt dat het nuttiger is om een impuls te hebben en erop te vertrouwen zonder te aarzelen: 'Oh, die-en-die heeft dat al gedaan'. Het maakt het gemakkelijker om gewoon mijn ding te doen zonder erover na te denken."

De acteur stelt het ook op prijs dat zijn huidige show, Superman & Lois, niet bepaald gericht is op het feit dat Superman een held is. In plaats daarvan houdt hij van het idee van een superheld met een cape die probeert de best mogelijke vader te zijn. "Het is leuk om daarmee te spelen en te zien wie ze echt zijn op die meer intieme momenten, wanneer ze dit personage niet voor de wereld spelen", legde Hoechlin uit.

The CW heeft onlangs aangekondigd dat Superman & Lois al is verlengd voor een derde seizoen. Dat betekent in wezen dat Hoechlin nergens heen gaat als het een superheld betreft.

Aanbevolen: