Hoe Jack Gleeson het echt vindt om het kind te zijn in 'Batman Begins

Inhoudsopgave:

Hoe Jack Gleeson het echt vindt om het kind te zijn in 'Batman Begins
Hoe Jack Gleeson het echt vindt om het kind te zijn in 'Batman Begins
Anonim

Gezien Jack Gleeson's uiterst boeiende optreden als Prins Joffrey in HBO's Game Of Thrones, waren fans geschokt toen hij aankondigde dat hij stopte met acteren kort nadat zijn personage was vermoord. Velen dachten dat Jack stopte met acteren omdat hij "te goed" was in het spelen van het gruwelijke personage. De reactie op Joffrey had in zijn persoonlijke leven kunnen stromen, waardoor het behoorlijk ondraaglijk werd. In werkelijkheid wilde hij gewoon een leven in de wetenschap nastreven en een "normale" baan hebben.

Jack keerde in 2020 terug naar acteren voor een serie genaamd Out Of Her Mind. Hij volgde dit op met de indiefilm Rebecca's Boyfriend uit 2021. Buiten dat lijkt hij echter volledig uit het bedrijf te zijn gestapt. Natuurlijk heeft hij behoorlijk wat vermogen om hem overeind te houden. Het meeste van dat geld kwam van Game of Thrones. Maar Jack heeft deel uitgemaakt van een paar andere opmerkelijke projecten, namelijk Christopher Nolan's Batman Begins. De geliefde DC-film heeft in veel opzichten het superheldengenre doen herleven. Het maakte ook een superster van Christian Bale en zette Christopher Nolan op weg om een van de beste regisseurs van zijn generatie te worden. Maar, misschien wel het meest verrassend, hielp het Jack Gleeson klaar te stomen voor een korte maar indrukwekkende carrière bij de televisie.

Jack Gleeson speelt het kleine kind in Batman Begins

Fans waren geschokt toen ze ontdekten dat hun minst favoriete Lannister eigenlijk de jongen was in Christopher Nolans eerste Batman-film. Toen de film uit 2005 uitkwam, wist natuurlijk niemand echt wie de jongen in The Narrows was. Hoewel Jack geen grote rol speelde in de door Christian Bale geleide kaskraker, was hij enigszins cruciaal.

In plaats van dat Ra's Al Ghul en The Scarecrow een stel naamloze, gezichtsloze mensen in de meest verarmde gemeenschap van Gotham City terroriseren, gaf het personage van Jack Gleeson het publiek iemand om om te geven. Bovendien weerspiegelde zijn karakter in veel opzichten een jonge Bruce Wayne. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Batman zijn uiterste best doet om hem een van zijn gadgets te geven.

Het lijdt geen twijfel dat Jack Gleeson een beetje hart en extra betekenis heeft toegevoegd aan de veelgeprezen superheldenfilm.

Hoe Joffrey het vindt om de kleine jongen in Batman te zijn begint

Jack Gleeson was niet de enige toekomstige Game of Thrones-ster die opdook in Batman Begins; de originele man achter The Night Game speelde Joe Chill, de misdadiger die Thomas en Martha Wayne vermoordde. Maar fans lijken vast te zitten aan het feit dat de lieve kleine jongen uit The Narrows uiteindelijk een van de meest walgelijke en ronduit weerzinwekkende personages op tv speelde.

Tijdens een interview met Vulture deelde Jack Gleeson hoe hij zich voelde nadat hij was gecast als de "Little Boy" in de Christopher Nolan-film.

"Hij werd 'Little Boy' genoemd. Zijn vader is John Boy", zei Jack Gleeson gekscherend. "Als jonge acteur ga je gewoon naar heel veel audities, en soms heb je geluk, en soms niet. En deze, ik had geluk en kreeg de rol. Maar het was echt cool, omdat ze het filmden in een plaats genaamd Shepperton Studios buiten Londen, en ze hebben in feite de hele nep Gotham City gebouwd in dit gigantische, oude pakhuis. Ik denk dat het een luchtschipmagazijn was voor zeppelins of zoiets. Je kon letterlijk verdwalen in deze Gotham City, het was zo realistisch. Ik heb maar een paar dagen gefilmd omdat het een vrij klein deel was. Maar het was een heel, heel, heel gedenkwaardige, coole ervaring."

Het lijdt geen twijfel dat het werken met een veelgeprezen regisseur als Christopher Nolan op zo'n jonge leeftijd Jack hielp voor te bereiden op meer veeleisende rollen als Joffrey Baratheon Lannister.

"Ik herinner me dat ik op een gegeven moment bang probeerde te doen. Ik gedroeg me duidelijk niet erg bang, dus hij zei: 'Stel je je zussen eens voor. Stel je voor dat ze in gevaar zijn en hoe zou jij je daarbij voelen?' En ik had zoiets van 'Ehh, ik geef niet echt om 'em'. Dus dat was zijn enige richting, waar ik niet echt op reageerde, dus hij is een vreselijke regisseur. Ik maak een grapje, hij was erg cool,' grapte Jack. 'De herinnering die ik aan hem heb, is dat hij deze trenchcoat in detectivestijl draagt en heel ontspannen is. Want als ik een regisseur was, zou ik rondrennen en in paniek raken en mijn haar verliezen. Ik herinner me dat hij gewoon heel kalm en beheerst was. Dat is een goede eigenschap van een regisseur."

Omdat Jack in zo'n gigantische kaskraker werd gecast, wilden de makers van Game of Thrones hem graag auditie zien doen voor Joffrey. Jack boekte het personage uiteindelijk in slechts twee audities en de rest is geschiedenis.

Aanbevolen: