Hoe Ivan Reitman het leven van Howard Stern heeft gered

Inhoudsopgave:

Hoe Ivan Reitman het leven van Howard Stern heeft gered
Hoe Ivan Reitman het leven van Howard Stern heeft gered
Anonim

Als het voelt alsof we de afgelopen maanden constant enkele van Hollywood's belangrijkste stemmen zijn kwijtgeraakt, heb je gelijk. Nadat de grote Betty White haar leven verloor, waren komiekvrienden Bob Saget en Louie Anderson niet ver achter. En nu worstelt de comedywereld nog steeds met het onberekenbare verlies van filmmaker Ivan Reitman, de man die verantwoordelijk is voor Ghostbusters, Meatballs, Kindergarten Cop, Stripes, Twins en Private Parts van Howard Stern.

Howard Stern is in verband gebracht met een aantal beroemde personen die onlangs hun leven hebben verloren. Maar Howard had een bijzonder belangrijke band met Ivan Reitman, de man die in 1997 zijn kaskraker over zijn levensverhaal produceerde. In een recente aflevering van zijn veelgeprezen radioshow op SiriusXM ging Howard zelfs zo ver dat hij beweerde dat Ivan zijn leven heeft gered…

Ivan Reitman redde de film van Howard Stern na een gespannen strijd

De dag nadat Ivan Reitman, de vader van de veelgeprezen filmmaker Jason Reitman, stierf, ging Howard in de lucht om de man te bespreken met zijn radiopubliek en zijn co-presentator Robin Quivers. Zowel Howard als Robin brachten in de jaren negentig veel tijd met Ivan door nadat hij ermee instemde de bewerking van zijn autobiografie "Private Parts" te produceren.

Toen Howard voor het eerst kennismaakte met Ivan, was hij geschokt door het feit dat de beroemde regisseur/schrijver/producent een grote fan was. In feite praatten Howard en Ivan vaak over wat voor gekke streken hij uithaalde in zijn radioshow. Dit was in de tijd dat Howard op de terrestrische radio was en zijn shock-jock-personage speelde, tot grote ergernis van veel conservatieve en politiek correcte groepen die er zijn.

Afgezien van het feit dat Howard en Ivan "heel close werden tijdens het maken van Private Parts", heeft Ivan volgens de radiolegende zijn leven "gered".

"Hij is altijd een mentor voor mij geweest. Hij is altijd een geweldige kerel voor mij geweest", zei Howard tegen Robin en zijn publiek. "Deze man heeft mijn leven gered. Ik voelde zo'n druk om die film Private Parts af te krijgen en hier was mijn druk … Er werden 21 verschillende kansen genomen om met het script te komen en we konden het niet doen. Ik schreef een van de scripts met een keer een andere man. Het was allemaal gebaseerd op mijn vader en onze relatie en bla, bla, bla, bla. Het was een stuk stront. En ik schreef het."

Voordat Ivan betrokken raakte bij Private Parts, had Howard een deal met de filmstudio en was er veel druk om het goed te doen. De studio had hun investering nodig om gerealiseerd te worden en werd ongeduldig. Maar Howard was niet tevreden met de scripts die hij liet zien of schreef. Met enorm veel geld en aansprakelijkheid op het spel, bleek het een zeer uitdagende situatie te zijn.

"Mijn agent heeft mijn scriptgoedkeuring gekregen. Godzijdank daarvoor. Omdat deze studio een van deze scripts zou hebben gemaakt, " legde Howard uit voordat hij beweerde dat ze hem uiteindelijk bedreigden door te zeggen dat ze Jeff Goldblum zover zouden krijgen om speel hem in plaats van Howard die zichzelf speelt

Toevallig kwam Howards agent Ivan Reitman tegen tijdens dit gespannen heen en weer en slaagde erin om een gesprek tussen hen twee tot stand te brengen.

"[Ivan belt me en zegt], 'Luister, ik heb je boek gelezen. Ik heb de hele film. Dit is wat er moet gebeuren.' Hij begon me aan de telefoon de film uit te leggen, zoals hij er een soort groot beeld van zag, "legde Howard uit. "Ik zei: 'Jezus Christus… je hebt gelijk. Het is simpel.'"

Kort na het telefoontje sloot Ivan zich aan bij het Private Parts-team, kreeg Howard een betere schrijver (Lenny Bloom), vond de juiste regisseur (Betty Thomas) en nam het bij talloze gelegenheden op voor Howard tegen de filmstudio.

Bovendien beweerde Howard dat Ivan hem vaak in vorm zou brengen als hij een slechte dag op de set had. In tegenstelling tot sommige mensen was Ivan niet bang om Howard Stern te vertellen wanneer hij moest "vormen" en dit hielp hem en zijn project enorm.

De waarheid over de vriendschap van Howard Stern en Ivan Reitman

Nadat ze samen Private Parts hadden gemaakt, dreven de twee entertainmentfiguren uit elkaar. Levens namen hen in verschillende richtingen, maar ze hielden nog steeds contact. Hun laatste correspondentie was eigenlijk slechts een paar maanden voordat Ivan stierf. Howard vertelde zijn publiek dat hij aan Ivan dacht en besloot contact met hem op te nemen. Toen Howard hem belde, babbelden de twee heen en weer, net als vroeger. Ivan wilde zelfs met Howard afspreken. Maar op dat moment hield Howard vanwege COVID-19 nog steeds afstand van mensen, dus liet hij de gelegenheid voorbijgaan om zijn oude vriend in te halen.

Toch gaf Howard toe dat hij erg blij was dat hij de tijd nam om contact op te nemen met Ivan, vooral toen hij het tragische nieuws hoorde.

"Het is klote. Ik ben erg verdrietig om te horen dat hij er niet meer is", zei Howard. "Ik ben er kapot van. Allereerst zijn vrienden moeilijk te vinden als jij mij bent. Vooral vrienden die een geweldige film met je hebben gemaakt. En ik ben gewoon verdrietig omdat die man zoveel talent had."

Aanbevolen: