Johnny Depp was niet Disney's eerste keuze voor Captain Jack Sparrow

Inhoudsopgave:

Johnny Depp was niet Disney's eerste keuze voor Captain Jack Sparrow
Johnny Depp was niet Disney's eerste keuze voor Captain Jack Sparrow
Anonim

Veel Pirates of the Caribbean-fans vinden de franchise zo speciaal vanwege het werk van Johnny Depp als Captain Jack Sparrow. Johnny's unieke kijk op het personage ziet hem als campy en dronken, struikelend en slurpend op een komische manier, en verre van het soort piraat dat andere acteurs tot leven zouden hebben gebracht als ze de rol hadden gekregen.

In het kielzog van beschuldigingen van huiselijk geweld en zijn lopende proces wegens laster met Amber Heard, is Johnny op het moment van schrijven ontslagen uit de zesde aflevering van de franchise, die hem naar verluidt ongeveer $ 20 miljoen zou hebben verdiend.

Omdat Jack Sparrow zo'n cruciaal onderdeel is van de Pirates-franchise, is het moeilijk voor te stellen dat iemand anders het personage speelt. Zijn co-sterren, waaronder Kevin McNally, Penélope Cruz, Orlando Bloom en Keira Knightley, spraken ook lovend over Johnny en deelden positieve herinneringen aan hun tijd samen op de set.

Maar er waren andere acteurs in de running voor de rol van Jack Sparrow, voordat Johnny eindelijk de rol kreeg.

Welke acteur speelde bijna Captain Jack Sparrow?

Fans kunnen niet geloven dat een van hen Robert De Niro was. Robert De Niro, beroemd om zijn maffiafilms en het portretteren van gangsters, is de laatste persoon die fans verwachtten om de stuntelige piraat te spelen.

Volgens Screen Rant heeft Robert de rol eigenlijk afgewezen toen Disney hem deze aanbood. Naar verluidt had de acteur het gevoel dat de film zou floppen.

Verre van floppen, Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl was een kassucces en leidde tot een reeks andere films in de franchise. Het maakte ook de hoofdrol, waaronder Johnny Depp en Orlando Bloom, internationale sterren.

Producent Jerry Bruckheimer gelooft dat de film - en de daaropvolgende franchise - zo'n commercieel succes was vanwege het innemende karakter van Johnny Depp.

"Wie gaat er nu een film zien over een ritje in een pretpark?" Bruckheimer zei (via ABC News). "Voor mij is de belangrijkste spil om je publiek te vertellen dat dit speciaal is, dit is anders [is] als Johnny Depp dit wil doen ", en voegde eraan toe dat het casten van Johnny een van de "grootste coups" van zijn team was.

Welke andere acteurs speelden bijna Captain Jack Sparrow?

Samen met Robert De Niro hadden verschillende andere acteurs de rol van Jack Sparrow kunnen spelen. Jim Carrey kwam in aanmerking voor de rol, omdat hij naam had gemaakt door excentrieke personages leuk te vinden.

Na de hoofdrol in films als The Grinch en de Ace Ventura-franchise, leek Jim Carrey een natuurlijke optie. Maar hij sloeg de kans om Bruce Almighty te filmen af.

Johnny Depp zelf is naar verluidt een fan van Jim Carrey, omdat hij helemaal in de wolken was toen de twee acteurs elkaar voor het eerst ontmoetten, toen Jim onverwacht Johnny's interview crashte.

De eerste keuze voor de piraat was naar verluidt Hugh Jackman. Op dat moment werd echter aangenomen dat Disney dit idee verwierp, omdat ze vonden dat hij niet groot genoeg was om de film te dragen.

Christopher Walken kreeg ook de rol aangeboden voordat hij afwees. Het is vrijwel zeker dat de iconische acteur Jack Sparrow op een heel andere manier zou hebben geportretteerd dan Johnny Depp.

Andere kanshebbers voor de rol waren Matthew McConaughey, Cary Elwes, Rik Mayall en Michael Keaton, van wie wordt gedacht dat ze allemaal kort in overweging zijn genomen voordat Johnny Depp de rol won.

Johnny Depp werd bijna ontslagen omdat ze Captain Jack speelde

Fans werden verliefd op Johnny Depps interpretatie van Captain Jack Sparrow, die naar verluidt is gebaseerd op Keith Richards en het klassieke stripfiguur Pepé Le Pew. Maar in de begindagen van de productie maakte Johnny geen indruk op de filmmakers met zijn kijk op de piraat. Eigenlijk was hij bijna ontslagen.

"Het drong tot me door dat [voormalige Disney-CEO] Michael Eisner een soort neiging had over hoe 'Goddamnit Johnny Depp de film verpest! Is het dronken? Is het homo?'” Johnny herinnerde zich aan Vogue.

“En dus verwachtte ik volledig ontslagen te worden, en ik kreeg een telefoontje van het hogere echelon bij Disney, die moedig genoeg waren om me te vragen: 'Wat ben je verdomme aan het doen?' En nogmaals, de vragen kwamen, 'Is het dronken? Is het homo?'”

Johnny liet de pushback van de studio echter niet de manier veranderen waarop hij het personage speelde. In plaats daarvan maakte hij grapjes met de producenten en hoopte hij dat ze hem aan boord zouden houden.

"Alles wat ik kon zeggen was, omdat ze me met een geweldige regel hadden voorzien, ik zei: 'Weet je niet dat al mijn personages homo zijn?' Ik had echt verwacht dat ik ontslagen zou worden, maar ik was' t om de een of andere reden. Ze gingen eigenlijk ondertitels onder mijn personage plaatsen, ze konden Captain Jack niet begrijpen."

Aanbevolen: