Fast and Furious: Vin Diesel was niet de originele keuze voor Dominic Toretto

Inhoudsopgave:

Fast and Furious: Vin Diesel was niet de originele keuze voor Dominic Toretto
Fast and Furious: Vin Diesel was niet de originele keuze voor Dominic Toretto
Anonim

De Fast & Furious-franchise is, net als de MCU en Star Wars, al jaren een wereldwijde kracht aan de kassa, en het lijkt erop dat elke nieuwe aflevering nog steeds een enorm succes wordt. Dankzij het opbouwen van een trouwe aanhang die gelijke tred houdt met de films, bevindt de franchise zich op een plek waar het gewoon geen kwaad kan. Natuurlijk worden de verhalen steeds gekker, maar mensen kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen.

Toen het eerste deel van de franchise werd samengesteld, bekeek de studio hun opties als het ging om de rol van Dominic Toretto. Vin Diesel mag dan de rol hebben gekregen, de studio had eigenlijk iemand anders in gedachten.

Laten we een wandeling maken terug naar de jaren 2000 en kijken wie de studio wilde in plaats van Vin Diesel!

Timothy Olyphant was in overweging

Gezien het succes van de franchise en het feit dat Vin Diesel hierdoor een van de grootste actiesterren in de geschiedenis werd, is het moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Vin Diesel het karakter van Dominic Toretto op zich neemt. Er was echter één acteur die Universal in gedachten had voordat Diesel de rol kreeg en hielp de franchise in een juggernaut aan de kassa te veranderen.

Timothy Olyphant is een zeer getalenteerde artiest die heeft kunnen gedijen in een aantal verschillende rollen. Als je zou kijken naar zijn tijd in de serie Justified en vervolgens in de serie Santa Clarita Diet, zou je zien dat hij in staat is om in elk scenario te stappen en het beste uit het materiaal waarmee hij werkt te halen.

Voordat de Fast & Furious-franchise werd gelanceerd, was Vin Diesel niet bepaald een begrip, en het is duidelijk dat Universal op zoek was naar iemand die iets meer onder hun riem had. Hoewel Timothy Olyphant een fantastische acteur is die uitzonderlijk succesvol is geweest in de entertainmentindustrie, is het moeilijk voor te stellen dat hij Dominic Toretto speelt.

Interessant is dat Universal hem graag in de franchise wilde krijgen, maar de beslissing was uiteindelijk uit hun handen, en wat er tussen Olyphant en de studio gebeurde, zorgde ervoor dat ze op zoek waren naar een andere persoon om de leiding over te nemen karakter in hun potentiële franchise.

Hij wees de rol af

Iedereen die bekend is met het castingproces in Hollywood, weet dat er veel bij komt kijken om dingen goed te krijgen, en Universal dacht dat ze hun man hadden gevonden toen ze Timothy Olyphant aanspoorden om Dominic Toretto te spelen in The Fast en de furieuze. Dit zou echter niet het geval zijn, maar het had een beetje te maken met Universal.

Veel acteurs grijpen de kans om te verschijnen in een film die mogelijk een franchise kan worden, maar in plaats van aan boord te springen en zijn handen vuil te maken, sloeg Timothy Olyphant de kans om Dominic Toretto te spelen eigenlijk af.

In een interview vertelde Timothy Olyphant over het potentieel van het spelen van Dominic op het grote scherm en zou hij enig licht werpen op de beslissing die hij nam.

Hij zou zeggen: "Bij mij dacht ik: 'Nou, dit zal gewoon stom zijn."

Sommige mensen zouden kunnen aannemen dat hij heel veel spijt zou hebben omdat hij de rol in de film niet op zich had genomen en door de jaren heen een obsceen geldbedrag misliep, maar hij zorgde ervoor dat dit tijdens hetzelfde interview.

Hoewel Universal hun man verloor, zou het op de lange termijn goed komen, omdat de perfecte persoon op de deur klopte.

Vin Diesel krijgt het optreden

Timothy Olyphant is iemand die veel naar de tafel brengt in zijn uitvoeringen, maar de rol van Dominic Toretto ging uiteindelijk naar de juiste persoon toen Vin Diesel een optreden van zijn leven binnenhaalde.

Door de jaren heen is de Fast & Furious-franchise een van de grootste en meest succesvolle in de geschiedenis van de entertainmentindustrie geweest, en Vin Diesel is een belangrijke reden waarom dit het geval is. Nee, hij levert geen optreden in waarmee hij in deze films een Academy Award gaat winnen, maar hij is zo perfect in het spelen van Dominic Toretto dat hij meteen alles wat er in de film om hem heen gebeurt, verheft.

In de entertainmentindustrie werken de dingen op een heel grappige manier, aangezien de meeste mensen de neiging hebben om de rollen te krijgen waarin ze thuishoren. Vin Diesel en Timothy Olyphant hebben allebei heel veel succes in het bedrijf gevonden en fans zouden wees ongelooflijk blij dat Vin Dominic Toretto is geworden en dat Timothy Olyphant zijn zaken heeft gedaan in succesvolle film- en televisieprojecten.

Aanbevolen: