15 Acteurs die niet de eerste keuze waren voor de rollen die ze speelden

Inhoudsopgave:

15 Acteurs die niet de eerste keuze waren voor de rollen die ze speelden
15 Acteurs die niet de eerste keuze waren voor de rollen die ze speelden
Anonim

Hier is een leuk weetje; Het blijkt dat enkele van de meest iconische filmrollen in de filmgeschiedenis eigenlijk niet werden gespeeld door de acteurs en actrices die de regisseurs of studio's oorspronkelijk voor de rol wilden. Het goede is dat in sommige gevallen de acteurs die voor hen invielen en de baan op zich namen, zo goed presteerden dat ze voor altijd aan die rol gebonden zullen zijn - zoals Wolverine of Forrest Gump.

Het lijkt bijna te ongelooflijk om waar te zijn, want het is alsof de rollen speciaal voor hen zijn geschreven en tegenwoordig is het totaal onmogelijk voor ons om ons voor te stellen dat iemand anders die rollen op zich neemt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom ze niet de eerste keuze waren voor de rol, maar we gaan niet speculeren over de redenen waarom - het enige waar we om geven is het feit dat ze het hebben gedaan! Oh, en we gaan je ook vertellen wie deze rollen moest spelen…

15 Dakota Johnson kreeg de hoofdrol in vijftig tinten grijs nadat Emilia Clarke het afwees

Dakota Johnson als Anastasia Steele
Dakota Johnson als Anastasia Steele

Het v alt niet te ontkennen dat Dakota Johnson Anastasia Steele tot leven heeft gebracht op een manier die alleen zij zou doen, maar het feit dat de rol voor het eerst werd aangeboden aan Emilia Clarke doet ons afvragen wat de drakenmoeder anders zou hebben gedaan met Ana Steele's personage– maar we kunnen Clarke gewoon niet als Ana zien.

14 Hugh Jackman werd herschikt als Wolverine, ter vervanging van Dougray Scott

Hugh Jackman als Wolverine
Hugh Jackman als Wolverine

Als er ooit één personage was dat speciaal voor Hugh Jackman geschreven leek, dan was het Wolverine. De rol was echter oorspronkelijk bedoeld voor Dougray Scott die de rol van zijn leven verspeelde vanwege een eerdere verloving die ook wel bekend staat als Mission Impossible II. Het was de rol die een onbekende Hugh Jackman-filmsterstatus opleverde.

13 Olivia Pope van Scandal zou gespeeld hebben door Connie Britton en niet door Kerry Washington

Kerry Washington als Olivia Pope
Kerry Washington als Olivia Pope

Volgens People onthulde castingdirector Linda Lowy dat Kerry Washington niet altijd de vaste keuze was om Olivia Pope te spelen. Lowy zei gedeeltelijk: "Het netwerk las ons hun beste keuzes voor, en het waren Connie [Britton] en alle blanke vrouwen." Kun je je voorstellen dat iemand anders Livvie speelt? het is heiligschennis!

12 De rol van Derek Shepherd werd oorspronkelijk aangeboden aan Rob Lowe

Patrick-Dempsey-as-Derek-Shephered
Patrick-Dempsey-as-Derek-Shephered

Kun je je voorstellen dat Grey's Anatomy's Derek Shepherd wordt gespeeld door iemand anders dan Patrick Dempsey? Nou, het gebeurde bijna, Rob Lowe, de ster van Brother en Sister, werd oorspronkelijk aangeboden om de onstuimige dokter Derek Shepherd te spelen, maar wees het aanbod af. Ben je niet blij dat het Dempsey was die uiteindelijk McSteamy speelde?

11 Katie Holmes was niet de eerste optie voor de rol van Joey Potter in Dawson's Creek

Katie Holmes als Joey Potter
Katie Holmes als Joey Potter

Dawson's Creek-maker Kevin Williamson had iemand anders in gedachten voor de rol van Joey Potter. Cruel Intentions-ster Selma Blair stond bovenaan zijn lijst totdat hij de auditietape van Katie Holmes bekeek. Williamson vertelde EW gedeeltelijk: "Ik hield echt van Selma totdat ik natuurlijk de beruchte videoband kreeg uit de kelder van de familie Holmes in Toledo, Ohio."

10 Harrison Ford nam de rol van Indiana Jones over van Tom Selleck

Harrison Ford als Indiana Jones
Harrison Ford als Indiana Jones

Harrison Ford is Indiana Jones en Indiana Jones is Harrison Ford… als dat logisch is. Hoewel de ster niet de eerste keuze was voor de carrièrebepalende rol, was Tom Selleck dat wel. De Blue Bloods-ster liep weg uit de film vanwege contractuele verplichtingen voor zijn rol in Magnum PI en uiteindelijk de weg vrijmaakt voor Ford.

9 Reese Witherspoon werd legaal blond nadat Christina Applegate het afwees

Reese Witherspoon als Elle Woods
Reese Witherspoon als Elle Woods

Legally Blonde lanceerde de carrière van Reese Witherspoon, ook al was het cv van de actrice in het begin niet al te armoedig, maar het was haar vertolking van Elle Woods die haar plaats in de grote competities verstevigde. Maar goed dat Christina Applegate de rol afwees. De Married With Children-ster kreeg de rol aangeboden voordat Witherspoon het landde.

8 Jennifer Love Hewitt wees de rol van Robin Scherbatsky af die later naar Cobie Smulders ging

Cobie Smulders als Robin Scherbatsky
Cobie Smulders als Robin Scherbatsky

How I Met Your Mother's Robin Scherbatsky is een begrip. Het sympathieke maar overdreven sarcastische personage werd tot leven gebracht door Cobie Smulders, die niet de eerste optie voor de rol bleek te zijn. Volgens ScreenRant kreeg Jennifer Love Hewitt de rol aangeboden, maar weigerde ze om te schitteren in Ghost Whisperer.

7 Leonardo DiCaprio was niet de favoriete acteur van de studio voor Jack Dawson van Titanic

Leonardo DiCaprio als Jack Dawson
Leonardo DiCaprio als Jack Dawson

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet's chemie op het scherm in Titanic was onbetwistbaar, het duo bracht Rose en Jack tot leven in de veelgeprezen scheepswrak-tranentrekker. Volgens People was Matthew McConaughey eigenlijk de beste keuze van de studio om Jack te spelen. Winslet onthulde ooit: "Ik heb auditie gedaan met Matthew, is dat niet raar?" Ja, het is raar.

6 Emilia Clarke speelde Daenerys Targaryen niet in de GOT-piloot… Tamzin Merchant deed dat wel

Emilia Clarke als Daenerys Targaryen
Emilia Clarke als Daenerys Targaryen

Emilia Clarke is synoniem met Daenerys Targaryen, en het is moeilijk om de twee te scheiden. Volgens ScreenRant was Emilia Clarke niet de eerste persoon die in de rol van de moeder van draken werd gegoten - Tamzin Merchant was dat wel. Merchant speelde Targaryen in de unaired piloot, maar werd losgelaten omdat ze niet de juiste persoon was voor de rol.

5 Tom Hanks werd gecast als Forrest Gump nadat John Travolta de rol had afgewezen

Tom Hanks als Forrest Gump
Tom Hanks als Forrest Gump

Tom Hanks won een Oscar voor zijn vertolking van Forrest Gump en tot op de dag van vandaag drijven memes van het geliefde personage rond op het web. Hanks zou waarschijnlijk nooit het iconische personage hebben gespeeld als John Travolta de rol had geaccepteerd. Hanks is echter gemaakt voor de rol en hij speelde Forrest prachtig.

4 Katie Holmes werd overwogen om Buffy Summers te spelen voordat de rol naar Sarah Michelle Gellar ging

Sarah Michelle Gellar als Buffy Summers
Sarah Michelle Gellar als Buffy Summers

We kunnen zeker een tiener Katie Holmes zien die vampiers doodt en namen aanneemt. Voordat Sarah Michelle Gellar de titulaire rol van Buffy Summers in Buffy The Vampire Slayer kreeg, kreeg Holmes de rol aangeboden, maar wees deze af om de middelbare school af te maken. Het lijkt erop dat het prima is gelukt voor alle betrokkenen.

3 Bryan Cranston kreeg de rol van W alter White aangeboden nadat Matthew Broderick en John Cusack hem hadden afgewezen

Bryan Cranston als W alter White
Bryan Cranston als W alter White

Bryan Cranston won een hele reeks prijzen voor zijn vertolking van W alter White in Breaking Bad. Niemand anders had White tot leven kunnen brengen zoals Cranston deed. Het is dan ook een goede zaak dat de acteurs aan wie de rol voor het eerst werd aangeboden, Matthew Broderick en John Cusack, deze afwees.

2 Claire Danes wilde Rose Dawson niet spelen, dus de rol werd aangeboden aan Kate Winslet

Kate Winslet als Rose Dawson
Kate Winslet als Rose Dawson

Titanic verdiende Kate Winslet wereldwijde sterrendom en lanceerde haar carrière. De belichaming van Rose Dawson door de ster was spectaculair en deed het lijken alsof de rol op maat gemaakt was voor Winslet. Volgens The People onthulde Claire Danes echter dat er "sterke interesse" was in haar cast voor de rol die ze afwees.

1 Joel Kinnaman werd gecast als de Rick Flag van Suicide Squad nadat Tom Hardy zich terugtrok

Joel Kinnaman-draagt-een-leren-jas
Joel Kinnaman-draagt-een-leren-jas

Tom Hardy was geen gelukkige kampeerder toen hij werd gedwongen zich terug te trekken uit Suicide Squad omdat het botste met zijn andere project, The Revenant. Hoe erg het ook was voor Hardy, zijn vertrek maakte de weg vrij voor Joel Kinnaman die de rol van Rick Flag overnam… en hij deed het uitstekend!

Aanbevolen: