Chris Rock-fans begonnen een petitie om Will Smith van zijn Oscar te beroven

Inhoudsopgave:

Chris Rock-fans begonnen een petitie om Will Smith van zijn Oscar te beroven
Chris Rock-fans begonnen een petitie om Will Smith van zijn Oscar te beroven
Anonim

De Oscars van 2022 zouden gewoon weer een hosting-optreden voor Chris Rock zijn. Maar de gebeurtenissen die plaatsvonden, plaatsten de komiek in het middelpunt van weer een andere controverse over prijzen. Deze keer was het echter niet alleen een geval van de verkeerde winnaar die naar het podium werd geroepen. In plaats daarvan werd Rock fysiek aangevallen door collega-acteur Will Smith nadat hij een opmerking had gemaakt over Jada Pinkett Smith en een mogelijke G. I. Jane 2.

Het hele incident bracht beroemdheden en fans in shock en ongeloof. Sindsdien heeft Smith excuses aangeboden aan de komiek. Een paar dagen later kondigde de Men in Black-acteur zijn ontslag aan bij de Academie. Desondanks blijven de fans van Rock woeden tegen Smith. Nu eisen ze dat hij ook zijn Oscar-overwinning ontneemt.

Will Smith ontving een Oscar na het slaan van Chris Rock

Misschien, tot verbazing van sommige kijkers, stond Smith enkele minuten later weer op het podium om een Oscar in ontvangst te nemen voor zijn optreden in de biopic King Richard. In de film speelt de acteur Richard Williams, de vader van tennissterren Serena en Venus Williams.

Tijdens zijn dankwoord bood Smith zijn verontschuldigingen aan voor wat er enkele ogenblikken eerder was gebeurd. Hij noemde Rock echter niet in zijn toespraak.

"Liefde zal je gekke dingen laten doen", zei Smith in plaats daarvan. "Om te doen wat wij doen, moet je tegen misbruik kunnen. Je moet in staat zijn om mensen gek over je te laten praten. In deze business moet je mensen hebben die je niet respecteren. En je moet glimlachen, jij moet doen alsof dat oké is.”

Chris Rock-fans hebben een petitie ingediend om de Oscar van Will Smith weg te halen

Op dit moment doen fans er alles aan om zich rond Rock te verzamelen na het Oscar-incident. Naast het kopen van kaartjes voor de stand-upshows van de komiek, is er ook een petitie gestart met als doel het verwijderen van Smiths Oscar.

De petitie op Change.org is gestart door Kyle Banks. "Chris Rock maakte een grap over Jada, Will Smith stapte op het podium en sloeg Chris in het gezicht", legde hij uit. “Onaanvaardbaar, Smith had van het terrein moeten worden geëscorteerd en gediskwalificeerd. Afgezien van zijn prestaties verdient hij deze prijs niet meer en mag hij de komende jaren niet terugkeren naar de Oscars.”

Het doel van de petitie is om 1.500 handtekeningen te halen. Op het moment van schrijven heeft het al 1.031 handtekeningen bereikt. Sommige supporters legden uit waarom ze de petitie steunen. Sommigen suggereerden dat de overwinning van Smith gelijk staat aan het belonen van een aanval. Anderen wezen erop dat Smith een slecht voorbeeld was voor zijn fans en de jeugd.

Zal de petitie slagen?

De petitie is misschien dicht bij het bereiken van zijn kenmerkende doel, maar het v alt nog te bezien hoe het erin kan slagen Smith zijn Oscar-overwinning te ontnemen. Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat het verzoekschrift is ingediend met de wetenschap dat het niet noodzakelijkerwijs het beoogde doel zal bereiken. In plaats daarvan legde de site uit dat door 1.500 handtekeningen te verzamelen, de petitie lokaal nieuws zou aantrekken en tot meer berichtgeving zou leiden.

Ondertussen bepa alt de gedragsnorm van de Academie, die in 2017 werd herzien in het licht van de MeToo-beweging en het Harvey Weinstein-schandaal, dat elk lid dat de regels overtreedt, onderworpen kan worden aan disciplinaire maatregelen. Dit kan "schorsing of verwijdering" omvatten.

Tegelijkertijd kondigde de Academie aan dat het een "disciplinaire procedure" tegen Smith is begonnen na het incident op het podium. "Dhr. Smith's acties bij de 94e Oscars waren een diep schokkende, traumatische gebeurtenis om persoonlijk en op televisie getuige van te zijn, "zei de Academie in een verklaring.

Terwijl de procedure voortduurt, neemt de steun voor de annulering van Smith's Oscar-prijs toe. Onder degenen die deze oproep doen, is de eigen broer van Rock, Kenny Rock.

"Het vreet aan me als ik ernaar kijk, steeds weer omdat je een geliefde hebt zien aanvallen en er is niets dat je eraan kunt doen", vertelde hij aan de Los Angeles Times.“Mijn broer vormde geen bedreiging voor hem, en je had op dat moment gewoon geen respect voor hem. Je hebt hem net gekleineerd in het bijzijn van miljoenen mensen die naar de show kijken.'

Tegelijkertijd veroorzaakten de acties van Smith verontwaardiging bij andere Hollywood-beroemdheden. 'Hij had hem kunnen doden. Dat is pure uit de hand gelopen woede en geweld”, schreef regisseur Judd Apatow in een inmiddels verwijderde tweet. "Hij verloor zijn verstand." Ondertussen zei Wanda Sykes, die mede-presentator was van de Oscars, dat ze zich "fysiek ziek voelde" nadat ze getuige was geweest van wat er gebeurde. "Ik had gewoon zoiets van - gebeurt dit echt?" ze herinnerde zich op The Ellen DeGeneres Show.

Ondertussen lijkt het erop dat Smith al wat fall-out ervaart na zijn Oscars-incident. Om te beginnen is de door Smith geleide Netflix-film Fast and Loose naar verluidt op een laag pitje gezet. Afgezien hiervan heeft Sony naar verluidt de ontwikkeling van Smiths' Bad Boys 4 gepauzeerd. Bij Apple+' Smith's drama Emancipation zou midden in de postproductie zitten. Ondanks een geplande release in 2022, heeft Apple nog geen echte datum voor de serie aangekondigd.

Aanbevolen: