Komt er een derde 'Downton Abbey'-film?

Inhoudsopgave:

Komt er een derde 'Downton Abbey'-film?
Komt er een derde 'Downton Abbey'-film?
Anonim

In sommige opzichten kwam de inval van Downton Abbey op het grote scherm niet als een verrassing. Tijdens de serieloop behaalde het een verbazingwekkende 69 Emmy-nominaties (waardoor Seinfeld en VEEP effectief werden uitgeschakeld). Tegelijkertijd kunnen fans weliswaar geen genoeg krijgen van de geweldige cast van de Britse show, die wordt geleid door Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Phyllis Logan en natuurlijk Dame Maggie Smith (die ook het best wordt herinnerd voor haar tijd in de Harry Potter-franchise).

En dus, tot ieders vreugde, werd er in 2019 een Downton Abbey-film uitgebracht. De film zette in wezen het verhaal uit de serie voort, terwijl hij ook te maken had met een bezoek van de koning en koningin van Groot-Brittannië. De opvolger, Downton Abbey: A New Era, kwam recentelijk ook uit.

En deze keer trekt de familie Crawley naar Zuid-Frankrijk nadat de gravin-weduwe (Smith) een villa erft. Sindsdien vragen fans zich af of er binnenkort ook een derde film uitkomt.

Het was nooit de bedoeling dat 'Downton Abbey' een film zou worden

Toen de maker van de show Julian Fellowes de serie in 2015 beëindigde, dacht hij oprecht dat dat het was. Maar hoe meer hij over het idee nadacht, hoe logischer het werd. En dus begon Fellowes er plannen voor te maken. "Het was ongeveer een jaar nadat de serie was afgelopen, dat ik me realiseerde dat we een film gingen maken, en ik begon goed na te denken over waar het uit zou bestaan", herinnert hij zich.

Zo begon Fellowes het script in elkaar te zetten. En net als in de show wist hij dat hij nieuwe mensen in de mix moest introduceren. Dat is tenslotte wat er gebeurt in Downton Abbey. "Dat hebben we altijd gedaan, dat was een soort Downtown-kenmerk", legt Fellowes uit.

“Je wilt altijd een paar nieuwe personages, dus je kunt situaties krijgen die je nog niet eerder hebt onderzocht.”

Uiteindelijk ging Fellowes met Imelda Staunton mee, die zowel op het grote scherm als op West End lovende kritieken kreeg. "Ik wilde iemand hebben die opkwam tegen Maggie's personage Violet en haar zo goed mogelijk gaf," zei hij. “Het was een hele opgave. Maar gelukkig stemde Imelda ermee in om de foto te maken, en ik denk dat ze er geweldig in is.'

De eerste film was een behoorlijk succes en haalde meer dan $ 190 miljoen binnen aan de kassa. Om nog maar te zwijgen, het trok ook een nieuw demografische doelgroep aan, tot grote verrassing van Focus Features, die de film produceerde. "We waren eerlijk gezegd verrast en opgewonden dat 25-40-jarigen een zeer belangrijk deel van het publiek uitmaakten", merkte Jason Cassidy, de vice-voorzitter van het bedrijf, op.

En dus werd besloten dat er een vervolg zou komen waarbij Staunton ook zou blijven voor Downton Abbey: A New Era. Deze keer kreeg de actrice gezelschap van nog een paar Downton-nieuwkomers, namelijk Dominic West en Laura Haddock die een stomme filmactrice speelt wiens nieuwste foto plotseling wordt omgezet in een talkie. De verhaallijn is gebaseerd op Alfred Hitcock's Blackmail, dat begon als een stomme film, maar daarna een dialoog vertoonde in de tweede helft van de film.

Hier staat vandaag een derde 'Downton Abbey'-film

Sinds de release van A New Era zijn de reacties overwegend positief (hoewel critici verdeeld lijken te zijn over de nieuwste film). En als het gaat om de mogelijkheid van opvolging, gelooft Fellowes dat het alle kanten op kan.

“Ik weet het antwoord daarop niet, de waarheid is dat als ze meer willen en de cast meer wil, dan weet ik zeker dat we een manier zullen vinden om meer te leveren,” legde hij uit. "Maar ik vind het niet erg als het zijn gang gaat, ik denk dat dat ook eerlijk genoeg is."

Aan de andere kant blijft Focus Features de lippen stijf op elkaar houden over de filmtoekomst van Downton."Al onze focus op dit moment is om deze film contact te maken met het publiek", legde de voorzitter van het bedrijf, Peter Kujawski, uit. "Op dit moment gaat het echt over deze film en veel dingen waar we het over hebben die aan de rand van deze film liggen en die met Downton te maken hebben." Dat gezegd hebbende, gaf hij ook toe: "Het zou ook dwaas van ons zijn om niet na te denken over wat Downton kan blijven voor het publiek en hoe een toekomst eruit zou zien."

Aan de andere kant lijkt Downton-producer Gareth Neame er meer van overtuigd te zijn dat er een derde film moet komen. Downton vertegenwoordigt tenslotte een "prime piece of IP", een term die vaak wordt geassocieerd met eigenschappen van superhelden. "Ik zou graag nog een film willen maken en ik ben erg optimistisch over deze film, vooral voor de fans", merkte Neame op.

Voorlopig richten ze zich ook op het laten groeien van Downton IP buiten de bioscopen. Zo zijn er plannen voor een special getiteld Fireside Chat met Julian Fellowes en de videoserie Inside The Downton Kitchen.

Ondertussen was de cast van de film ook bezig met verschillende andere projecten. Om te beginnen speelde Dockery onlangs in het Netflix-drama Anatomy of a Scandal (dat ondanks gemengde recensies de meest bekeken show van de streamer werd), terwijl Bonneville en Smith allebei de hoofdrol zullen spelen in verschillende aankomende films.

Aanbevolen: