Is Tony Danza gestopt met acteren?

Inhoudsopgave:

Is Tony Danza gestopt met acteren?
Is Tony Danza gestopt met acteren?
Anonim

In 2013 speelde de doorgewinterde acteur Tony Danza in een romantische komediefilm genaamd Don Jon. In de jaren daarna is hij nog maar in één film verschenen - en alleen in een stemrol.

Hij is ook betrokken geweest bij verschillende tv-shows, zoals There's… Johnny en The Good Cop. Maar voor iemand die een zeer actieve acteercarrière had sinds hij eind jaren '70 stopte met boksen, is zijn record in de afgelopen tien jaar behoorlijk vlekkerig geweest.

Boxing had ook een pad voor hem gecreëerd om te acteren, toen hij werd gecast als parttime bokser genaamd Tony Banta in de ABC-sitcom, Taxi. Net als zijn co-ster Danny Devito, wiens meest iconische rollen werden gedragen door de succesvolle sitcom, zette Taxi Danza's carrière praktisch in een opwaartse richting.

Ten minste vier decennia van consistent schermwerk zag het vermogen van de acteur omhoogschieten, nog verder gestimuleerd door zijn uitstapje naar vastgoedondernemingen. Sinds het begin van 2010 heeft zijn aan-en-uit-portfolio echter vraagtekens geplaatst over de vraag of hij zich klaarmaakt om helemaal weg te lopen van acteren.

Zijn recente verlovingen suggereren echter dat hij nog niet helemaal klaar is om zijn laarzen op te hangen - althans nog niet.

Danza speelde ook in ABC's andere hit-sitcom, 'Who's The Boss?'

Danza werd voor het eerst ontdekt door twee filmproducenten in het publiek van een boksarena terwijl hij professioneel in de ring was. Dit vergemakkelijkte zijn overgang naar het uitbeelden van de 'goedhartige maar trage' Tony Banta in Taxi, terwijl hij zijn plaats als bonafide televisieacteur in de show begon te versterken, tussen 1978 en 1983.

Na dit succes kwam Danza terecht in weer een andere veelgeprezen sitcom, dit keer als Tony Micelli in Who's the Boss?, ook op ABC. In deze rol kreeg de in Brooklyn geboren ster erkenning met vier Golden Globe Award-nominaties, evenals één in de Primetime Emmy Awards.

Deze twee sitcoms openden het pad voor Danza naar de arena op het grote scherm, waar hij te zien was in films als The Hollywood Knights en Going Ape.

In 1998 werd Danza opnieuw genomineerd voor een Emmy Award, dit keer voor Outstanding Guest Actor in a Drama Series, na zijn rol als Tommy Silva in het juridische drama van ABC, The Practice. Hij won ook lof voor zijn talkshow, The Tony Danza Show tussen 2004 en 2006.

Danza droomde nooit van Hollywood Fame

Danza's ervaring als docent Engels in de tiende klas tussen 2009-2010 werd opgenomen en uitgezonden op A&E Network, in de veelgeprezen zevendelige documentaireserie Teach.

De legendarische acteur had nooit gedroomd van de roem van HollyWood, maar gaf in plaats daarvan de voorkeur aan boksen en straatvechten. Ondergedompeld in het laatste tijdens zijn jeugd, schreven zijn vrienden hem voor de grap in voor de 1975 Golden Gloves, een amateur-bokswedstrijd die jaarlijks in de Verenigde Staten wordt gehouden.

Op 9 september 1977 klom Danza twee keer van het doek om Rafael Garcia aka Rocky in de openingsronde uit te schakelen. Het was dit gevecht dat hem in feite zijn doorbraakrol in Taxi bezorgde. In beide Wie is de baas? en in de film Angels in the Outfield portretteerde hij personages die honkbalspelers waren.

In 1979 bokste hij tegen een Floridiaanse onderwijzer en professionele bokser in New York. Een favoriet bij de fans vanwege zijn "straight-ahead" vechtstijl, Danza schakelde de Florida-leraar twee minuten in de eerste ronde uit. Enkele maanden later realiseerde hij zich dat hij klaar was met vechten nadat hij Johnny Heard had uitgeschakeld, ondanks dat hij oorspronkelijk van plan was een titel te winnen.

Danza's acteercarrière is aanzienlijk vertraagd

Zijn uitgebreide cameo in Don Jon in 2013 kwam samen met moderne acteersterren Joseph Gordon-Levitt en Scarlett Johansson, die de twee hoofdrollen in de film speelden. De film werd goed ontvangen door het publiek, want het leverde een bruto van $ 41 miljoen op aan de kassa, tegen een budget van ongeveer $ 7 miljoen.

De ervaren acteur zag zijn carrière daarna echter aanzienlijk vertragen, met optredens in slechts een beperkt aantal films en tv-shows. Hij leek zelfs een tijdje uit het publieke oog te zijn verdwenen, totdat hij vorig jaar weer opdook in een vertoning van No time to Die, nadat de release van de film was vervroegd naar 2021 vanwege zorgen over het coronavirus.

Afgezien van de vragen over zijn pensionering, ging het gerucht dat Danza onlangs is overleden, en een Facebook-pagina genaamd R. I. P Tony Danza trok bijna een miljoen likes. Deze geruchten over zijn overlijden zijn sindsdien natuurlijk onjuist gebleken - net als die van zijn schijnbare pensionering, met de acteur in de laatste aflevering van Blue Bloods op CBS.

Aanbevolen: