Dit verklaart waarom de cast van 'Friends' zich de show niet herinnert

Inhoudsopgave:

Dit verklaart waarom de cast van 'Friends' zich de show niet herinnert
Dit verklaart waarom de cast van 'Friends' zich de show niet herinnert
Anonim

Zelfs vandaag de dag is Friends nog steeds een van de meest populaire sitcoms in de televisiegeschiedenis. De zesvoudig Emmy-winnende show heeft een kerncast met Jennifer Aniston, Courteney Cox, Mathew Perry, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow en David Schwimmer. Gedurende de 10 seizoenen zag iedereen hun karakters opgroeien, verliefd worden en uiteindelijk settelen. Fans konden de cast ook dichterbij zien komen op het scherm en achter de schermen.

Meer recentelijk zijn Aniston, Cox, Perry, LeBlanc, Kudrow en Schwimmer herenigd op het podium voor de voor een Emmy genomineerde speciale Friends: The Reunion. En hoewel ze enkele van de meest memorabele momenten van de show opnieuw bezochten (en zelfs herenigd werden met enkele van hun andere co-sterren, waaronder wijlen James Michael Tyler die Gunther speelde), hebben sommige van de cast slechts vage herinneringen aan Friends vandaag. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze zich hun tijd in de show niet zo goed herinneren.

Dit is wat de cast van 'Friends' heeft gezegd over hun herinneringen aan de show

De cast heeft misschien 10 lange jaren aan de show gewerkt, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze zich nog steeds alles herinneren wat er op de set is gebeurd tot op de dag van vandaag. Na hun reünie op het scherm onthulde Cox dat ze zich niet kon herinneren wanneer ze enkele van de scènes hadden opgenomen die ze in de loop der jaren had bekeken.

"Ik baal er een beetje van dat we niet meer tijd hebben besteed aan het maken van foto's. Omdat ik niet veel heb om naar terug te kijken", merkte de actrice op tijdens Today. "Ik zie het op tv soms, en ik stop en ga, 'Oh mijn God, ik herinner me dit helemaal niet. Maar het is zo grappig."

En het bleek dat haar gebrek aan herinnering aan haar tijd op Friends haar ook niet in staat stelde om op sommige dingen te antwoorden tijdens hun reünie op het scherm. "Ik had alle tien seizoenen moeten kijken, want toen ik de reünie deed en er vragen werden gesteld, dacht ik:" Ik kan me niet herinneren dat ik daar was "", herinnert de actrice zich."Ik kan me niet herinneren dat ik zoveel afleveringen heb gefilmd."

Het blijkt ook dat het niet alleen Cox is met vervagende herinneringen aan de show. In feite heeft Kudrow hetzelfde meegemaakt. "Ja, Courteney en ik zitten helemaal in hetzelfde schuitje", aldus de actrice. "We weten niet eens meer wat de afleveringen waren." Maar toen zei ze ook: "Ik weet dat ik niet alle afleveringen heb gezien."

Naast deze actrices gaf hun co-ster Perry ook toe dat sommige van zijn herinneringen aan de show ook vaag zijn vanwege de verslavingsproblemen waarmee hij te maken kreeg tijdens het filmen. "Ik herinner me er geen drie jaar van", gaf de acteur ooit toe tijdens een gesprek met Chris Evans van de BBC. “Ik was er toen een beetje uit. Ergens tussen seizoen drie en zes.”

Aan de andere kant heeft Schwimmer ook toegegeven dat hij nauwelijks herinneringen heeft aan bepaalde afleveringen die ze hebben opgenomen. Toen hem bijvoorbeeld werd gevraagd naar de aflevering waarin ze een bal gooiden die nooit mag vallen, trok de acteur een blanco. "Ik weet het niet meer."

Waarom is de cast hun tijd op 'Friends' vergeten?

Sommige castleden zijn misschien hun tijd in de show al vergeten, maar dat is echt niets om je zorgen over te maken. Het blijkt dat zoiets als dit gebeurt nogal onvermijdelijk is. Het zijn tenslotte maar mensen en herinneringen duren niet eeuwig.

Volgens een onderzoek van Boston College dat in 2019 werd gepubliceerd, vervaagt de levendigheid van iemands geheugen naarmate de tijd verstrijkt. Boston College hoogleraar psychologie Elizabeth Kensinger en postdoctoraal onderzoeker Rose Cooper realiseerden zich dit na het uitvoeren van een experiment waarbij deelnemers verschillende afbeeldingen bestudeerden. Uiteindelijk ontdekten ze dat men de neiging heeft om na een bepaalde tijd aan geheugentekort te lijden en dat de levendigheid van zijn herinneringen ook wordt aangetast.

"We ontdekten dat herinneringen letterlijk lijken te vervagen: mensen herinnerden zich visuele scènes consequent als minder levendig dan ze oorspronkelijk werden ervaren", legt Cooper uit."We hadden verwacht dat herinneringen na een vertraging minder nauwkeurig zouden worden, maar we hadden niet verwacht dat er een kwalitatieve verschuiving zou zijn in de manier waarop ze herinnerd worden."

Interessant is dat ze ook ontdekten dat herinneringen met sterke emotionele connecties in dezelfde periode uit de geest verdwijnen als herinneringen die minder emotioneel geladen zijn.

Hierdoor, zelfs als Cox en Kudrow de beste tijd van hun leven op de show hadden, is het vergeten van hun herinneringen op de set iets dat gewoon niet kan worden vermeden. Maar goed dat Friends vandaag nog steeds beschikbaar is op streaming.

Intussen, na het verschijnen van de cast op Friends: Reunion in 2021, lijkt de mogelijkheid om een soortgelijke special te doen hoogst onwaarschijnlijk. Desalniettemin kunnen fans troost putten uit het feit dat Aniston, Cox, Kudrow, LeBlanc, Schwimmer en Perry zo dicht mogelijk bij elkaar blijven. En of ze zich nu veel van de show herinneren of niet, deze jongens zullen er altijd voor elkaar zijn.

Aanbevolen: