Basic Instinct-regisseur verdedigt DIE scène

Inhoudsopgave:

Basic Instinct-regisseur verdedigt DIE scène
Basic Instinct-regisseur verdedigt DIE scène
Anonim

Het was moeilijk om te leren dat een van de meest iconische, meest racistische scènes in de moderne filmgeschiedenis niet precies was gepland tussen de regisseur en de hoofdrolspeler.

Dit was het geval met de beruchte vragenscène in 'Basic Instinct', de erotische thriller uit 1992 geregisseerd door Paul Verhoeven. Tijdens de ondervraging wordt het personage van Sharon Stone, Catherine Tramell, ondervraagd door de politie na de moord op haar vriend, de gepensioneerde rockster Johnny Boz, gespeeld door Bill Cable.

Op een gegeven moment kruist het personage haar benen om te laten zien dat ze geen ondergoed draagt, en flitst ze naar de rechercheurs die haar vragen stellen. Na beweringen van Stone dat haar niet was verteld wat er op de camera zou worden getoond, heeft Verhoeven onlangs opnieuw gewogen op de controverse en zei dat hij geen idee had dat de opname zo schandalig zou blijken te zijn.

Paul Verhoeven over die 'Basic Instinct'-scène

"We hadden geen idee dat shot, met een klein beetje vagina - niet meer dan een streep - een probleem zou zijn", vertelde de regisseur, nu in de bioscopen met erotisch drama 'Benedetta', tegen 'The Sunday Times '.

In de scène in kwestie zijn de schaamlippen en vulva van Stone op de camera voor een oogwenk-en-je-zult-het-moment, lang genoeg om nogal wat opschudding te veroorzaken op het moment van vrijlating.

Vorig jaar onthulde Stone in haar memoires dat ze de scène aanvankelijk had opgenomen met haar ondergoed aan, maar de filmmaker vroeg haar later om het te verwijderen, zodat het niet op de camera zou worden getoond. Ze stemde toe, ervan verzekerd dat er niets zichtbaar zou zijn.

"Zo zag ik mijn vagina voor het eerst geschoten, lang nadat mij was verteld: 'We kunnen niets zien - ik wil dat je je slipje uittrekt, omdat het wit de licht, dus we weten dat je een slipje aan hebt, '" schreef Stone.

Ze stemde er uiteindelijk mee in om de scène in de film te behouden "Omdat het correct was voor de film en voor het personage; en omdat ik het tenslotte deed."

In zijn recente interview zei Verhoeven dat hij en Stone nog steeds een goede relatie hebben.

Paul Verhoeven over 'James Bond'-films

De filmmaker woog ook in op de meest recente James Bond-film, 'No Time To Die', en klaagde dat hij niet sexy was.

"Er was altijd seks in Bond! Ze lieten geen borsten zien, of wat dan ook. Maar ze hadden wel wat seks," zei hij.

"Ik zou teruggaan naar de realiteit. Auto's die niet in de lucht springen", legde hij toen uit toen hem werd gevraagd wat hij zou doen als hij in de regisseursstoel zat.

Aanbevolen: