Het is 30 jaar geleden sinds Basic Instinct; Hoe denkt Sharon Stone nu over Michael Douglas?

Inhoudsopgave:

Het is 30 jaar geleden sinds Basic Instinct; Hoe denkt Sharon Stone nu over Michael Douglas?
Het is 30 jaar geleden sinds Basic Instinct; Hoe denkt Sharon Stone nu over Michael Douglas?
Anonim

30 jaar geleden ging het Basic Instinct van Paul Verhoeven in première tot veel tamtam en controverse (mensen praten nog steeds over die ondervragingsscène vandaag). In de erotische thriller speelt Sharon Stone een moordende romanschrijver, terwijl Michael Douglas de detective speelt die vastbesloten is haar op te sporen.

De film viel misschien niet zo goed bij de critici, maar het was toch een kassucces. Aan het einde van zijn theatrale run bracht Basic Instinct wereldwijd een indrukwekkende $ 352,9 miljoen op.

Wat betreft de twee sterren van de film, Douglas en Stone moeten zich daarna nog herenigen op het scherm. In de loop der jaren is Stone echter opengegaan over hoe ze echt over de acteur denkt nadat ze tientallen jaren geleden verschillende intieme scènes hadden gedeeld.

Michael Douglas wilde geen basisinstinct doen met Sharon Stone

Rond de tijd dat Verhoeven castte voor de vrouwelijke hoofdrol in Basic Instinct, was Douglas bereid om verschillende actrices in overweging te nemen, behalve Stone. De actrice kon het hem niet kwalijk nemen, ze had op dat moment maar één grote film gemaakt.

"Ik had Total Recall al gedaan met Paul, maar Michael Douglas wilde niet met mij testen", herinnert Stone zich. "Hé, ik was niemand vergeleken met hem, en dit was zo'n riskante film. Dus Paul testte met mij en bleef mijn test spelen na die van iedereen die had getest."

Uiteindelijk konden ze echter geen andere actrice vinden die de rol wilde spelen. Toen overwoog Douglas Stone. "Uiteindelijk, nadat ze de rol hadden aangeboden aan 12 andere actrices die het hadden afgewezen, stemde Michael ermee in om met mij te testen", herinnert de actrice zich.

De scènes tussen Douglas en Stone in de film waren misschien intens (zo erg zelfs dat de actrice tijdens de opnames in het ziekenhuis werd opgenomen), maar het lijkt erop dat de twee sterren een goede werkrelatie hebben ontwikkeld. Douglas had ook niets dan lof voor zijn tegenspeler toen ze de film in Cannes vertoonden.

"Hij stond op en bracht een mooie toast op me uit", herinnert de actrice zich. “Dat moment was zo geweldig; mensen hadden ingebroken in mijn kamer om de bezittingen van Sharon Stone te stelen. Ik was een ster en had geen geld om nieuwe kleren te kopen.”

Sinds hij aan zijn basisinstinct werkt, is Michael Douglas een van de beste vrienden van Sharon Stone geworden

Jaren nadat ze samen op het scherm hebben gewerkt, hebben Douglas en Stone contact gehouden. 'Michael en ik zijn nu vrienden,' zei Stone. “Hij heeft me zoveel geleerd. Hij is zo'n enorm belangrijke mensenrechtenactivist geweest en ik bewonder hem enorm."

De twee sterren hadden zelfs een openbare reünie in 2010 (20 jaar nadat Basic Instinct uitkwam) toen ze samen het 32e jaarlijkse New York City Police Foundation Gala organiseerden.

Tegelijkertijd steunde Stone haar voormalige co-ster zeer toen Douglas werd gediagnosticeerd met keelkanker. Ik was natuurlijk heel erg bezorgd, want hij is heel dierbaar en belangrijk voor me. Ik ben er absoluut zeker van dat hij dit zal verslaan', zei de actrice.

“We zijn al heel lang vrienden en ik zit heel erg in zijn hoekje. Ik wilde er zeker van zijn dat hij de best mogelijke zorg kreeg, wat hij ook is, en dat zijn prognose goed was, wat het ook is.”

Stone geloofde ook dat de ongelooflijke relatie van Douglas met zijn vrouw Catherine Zeta-Jones de acteur zou helpen volledig te herstellen. "Hij is echt met de juiste vrouw getrouwd, en ik denk dat als je de beste persoon naast je hebt staan, er niets heilzamer is dan liefde," merkte ze verder op.

De laatste tijd werken Douglas en Stone ook een beetje samen. De actrice speelt momenteel in Ryan Murphy's Netflix-serie Ratched, terwijl Douglas een van de uitvoerende producenten is.

“Toen Ryan Murphy me voor het eerst het script voor de piloot van Ratched liet zien, wist ik dat hij iets speciaals in petto had”, vertelde Douglas ooit aan Forbes. "Hij heeft een geweldige stijl en is altijd erg onvoorspelbaar."

Met een cast die wordt geleid door Murphy's favoriete muze, Sarah Paulson, is het ook gemakkelijk om te denken dat de horrorserie is gekoppeld aan Murphy's American Horror Story. Ze zijn echter niet verbonden.

In plaats daarvan vertelt Ratched het oorsprongsverhaal van de kwaadaardige asielverpleegster Mildred Ratched (Paulson), het beroemde personage uit de klassieker One Flew Over The Cuckoo's Nest uit 1975.

Wat Stone betreft, ze speelt de rijke en maniakale Lenore Osgood. En hoewel ze de seriemoordenaar 30 jaar geleden zelf had geportretteerd, wist de actrice niet zeker of ze als dit personage zou overtuigen.

“Ik heb in lange tijd niet zoveel onderdelen gekregen,” legde Stone uit. “En als je niet de hele tijd je vak kunt uitoefenen, kan ik mijn gevoel voor referentie of vertrouwen verliezen. Dus ik moest echt teruggaan naar: 'Dat klopt, jij bent de persoon die dit soort [sic] rollen speelt, jij bent de persoon die weet hoe dit moet', en in wezen vragen: 'Hoe zou je dit?”

Netflix had oorspronkelijk twee seizoenen van Ratched besteld, dus fans kunnen meer van Paulson, Stone en de rest van de ongelooflijke cast van de serie verwachten. Dat gezegd hebbende, iedereen die hoopt op een reünie op het scherm tussen Stone en Douglas, moet misschien wat langer wachten. Het ziet er niet naar uit dat Douglas plannen heeft om in de tussentijd zelfs maar een cameo te maken.

Aanbevolen: