Elk Will Smith-project staat momenteel stil na zijn Oscars-klapincident

Inhoudsopgave:

Elk Will Smith-project staat momenteel stil na zijn Oscars-klapincident
Elk Will Smith-project staat momenteel stil na zijn Oscars-klapincident
Anonim

De avond van 28 maart verliep niet helemaal zoals Will Smith het zich had voorgesteld. Voor de vierde keer in zijn leven genomineerd voor een Academy Award, werd hij grotendeels aangeprezen als een favoriet om uiteindelijk een eer te behalen die hem zijn hele dertigjarige carrière was ontgaan. Hij zou inderdaad als winnaar uit de bus komen in de categorie Beste Acteur dankzij zijn productieve optreden in de biografische sportfilm King Richard. De prestatie werd niettemin bezoedeld door zijn aanval op komiek Chris Rock in de nasleep van een grap die hij maakte ten koste van Smiths vrouw, Jada Pinkett.

Sindsdien heeft de acteur op Independence Day een reis naar India gemaakt om een spirituele retraite te ondernemen, weg van alle ophef rond het incident. Dit komt in het kielzog van veel van de gevolgen die hij al ondervindt voor zijn acties op de Oscar-avond. Behalve dat hij werd gedwongen ontslag te nemen bij de Academie, mocht hij het komende decennium geen Oscar-gerelateerde evenementen bijwonen. Hij heeft ook veel projecten waar hij aan werkte tot stilstand zien komen. Hier zijn alle aankomende Will Smith-films die tot nader order zijn uitgesteld.

8 'Emancipatie'

Misschien het grootste en meest directe slachtoffer van Will Smiths indiscretie bij de Oscars is de actiethrillerfilm Emancipation, die later dit jaar op Apple TV+ zou verschijnen. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een slaaf die in de 19e eeuw aan gevangenschap ontsnapte.

Het streamingplatform vertraagde de release van Emancipation in de onmiddellijke nasleep van het Smith-Rock-incident bij de Oscars, maar zou er toch mee door kunnen gaan zodra al het lawaai is weggeëbd.

7 'Bad Boys 4'

Het is niet altijd zo dat reboots van oudere franchises succesvoller zijn - laat staan net zo succesvol - als hun voorgangers. Toen Will Smith en Martin Lawrence in 2020 hun beroemde Bad Boys-personages tot leven brachten, werd dat derde deel van hun franchise echter een enorm commercieel en kritisch succes.

Na deze daverende triomf van de film aan de kassa en met critici, kondigde Sony Pictures aan dat ze al plannen hadden voor een vierde hoofdstuk. In tegenstelling tot Emancipation zijn er echter nog geen concrete stappen gezet in de productie.

6 'Snel &Los'

Dat kan niet gezegd worden van Fast & Loose, een misdaad-actiethriller die al in ontwikkeling was bij Netflix. De organisatie claimde de rechten op de film in juli 2021 en schakelde de Fresh Prince-acteur in om de hoofdrol in het verhaal te spelen.

Zoals het geval was met Emancipation, is er echter definitief een einde gekomen aan die plannen na de gevolgen die volgden op de klap van Will Smith op Chris Rock. Als zijn carrière een duikvlucht blijft nemen, kan Netflix de stekker uit het project trekken, of hem op zijn minst vervangen door een andere acteur.

5 'Helder 2'

Een andere Will Smith-productie die aan de gang was onder de vlag van Netflix was een vervolg op zijn urban fantasy-actiefilm uit 2017, Bright. Die originele foto kreeg veel kritiek van critici, maar viel zo in de smaak bij het publiek dat het een van de meest bekeken originele titels op het streamingplatform werd.

Hoewel Fast & Loose klinkt alsof er nog enige hoop is op productie, lijkt het erop dat de ontwikkeling voor Bright 2 helemaal is geschrapt na het slap-gate-incident.

4 'De Raad'

Voordat na de Oscars dit jaar alles begon te ontrafelen, leek Netflix veel vertrouwen te hebben in Will Smith. In nog een ander project in ontwikkeling, zou de acteur de beruchte drugsbaron van Harlem uit de jaren '70 - Nicky Barnes - spelen in een misdaadbiopic getiteld The Council.

De productie werd voor het eerst aangekondigd in september 2019, maar is nooit echt van de grond gekomen dankzij het drukke schema van Smith en de effecten van de COVID-pandemie. Omdat er niet veel wordt gezegd over plannen om het te annuleren of ermee door te gaan, blijft het project van de Raad stevig in het ongewisse.

3 'Vliegtuigen, treinen en auto's'

In augustus 2020 werd aangekondigd dat Will Smith en Kevin Hart zouden samenwerken aan een remake van de komische film uit 1987, Planes, Trains & Automobiles. In een post op Instagram sprak de komiek zijn vreugde uit over de mogelijkheid om samen te werken met Smith en zei dat het 'groots zou zijn voor hen en de stad Philadelphia'.

Net als The Council, waren die plannen al achtergebleven, zelfs vóór het klapincident bij de Oscars dit jaar.

2 'Schittering'

Will Smith is geen onbekende in sciencefiction, en hij zou terugkeren naar het genre met de door Akiva Goldsman geschreven film, Brilliance. De film zou een bewerking zijn van een roman met dezelfde naam van auteur Markus Sakey, en het karakter van Smith volgen in een wereld waar 1% van de wereldbevolking speciale krachten heeft.

Aangezien de film waarschijnlijk zal worden gekoppeld aan Smith's Overbrook Entertainment-studio, zou het toch een van de films kunnen zijn die uiteindelijk groen licht krijgt.

1 'Aladdin 2'

In 2019 speelde Will Smith in weer een nieuwe remake - dit keer van de geanimeerde muzikale fantasiefilm uit 1992, Aladdin. Met een budget van ongeveer $ 183 miljoen wist de reboot meer dan $ 1 miljard op te halen aan de kassa, hoewel het nog steeds gemengde recensies kreeg.

Een vervolg zou al in mei 2019 in ontwikkeling zijn. Met de huidige staat van loopbaaninertie van de acteur, kan het echter een tijdje duren voordat Aladdin 2 op onze schermen verschijnt - of helemaal niet.

Aanbevolen: