Dit is wat Aaron Eckhart heeft gedaan sinds 'The Dark Knight

Inhoudsopgave:

Dit is wat Aaron Eckhart heeft gedaan sinds 'The Dark Knight
Dit is wat Aaron Eckhart heeft gedaan sinds 'The Dark Knight
Anonim

Zelfs vandaag herinneren fans zich Aaron Eckhart het best voor zijn optreden in Christopher Nolan's Oscar-winnende film The Dark Knight, misschien wel de meest succesvolle DC-film tot nu toe (zelfs als deze misschien "vervloekt" was). De film wordt misschien het meest herinnerd voor Christian Bale's optreden als Batman en de versie van wijlen Heath Ledger tegen Joker.

Maar het v alt niet te ontkennen dat Eckharts vertolking van Harvey Dent en later, de dreigende Two-Face, een masterclass was in transformatie op het scherm.

Helaas kregen fans niet meer van Harvey (of Two-Face) te zien in Nolans derde Batman-film, The Dark Knight Rises.

Sindsdien is Eckhart ook uit DC vertrokken. Dit is tenslotte een ervaren acteur die filmrollen boekte lang voordat hij de wereld van Batman binnenstapte. Hij sloot zich zelfs aan bij een andere grote Hollywood-filmfranchise.

Aaron Eckhart speelde in deze Rom-Com met een 'Friends'-ster

Na het verlaten van Gotham, speelt Eckhart tegenover Jennifer Aniston in de romantische komedie Love Happens. In de film speelt Eckhart een weduwnaar en bestsellerauteur die verliefd wordt op een bloemist gespeeld door de Friends-ster. En voor Aniston was het niet echt moeilijk om voor haar co-ster op het scherm te vallen.

"Hij is echt prachtig, hij is echt en zo grappig, ontzettend grappig en hij is erg interessant", vertelde de actrice aan CheshireLive. 'Hij is diep, Aaron is diep - hij is een denker - dus we hadden net een bal samen. We lachten, ik hou van zijn gevoel voor humor, ik hou van hem als hij praat over filosofie en psychologie, hij is geweldig.”

Aniston kon het ook niet helpen, maar gutste over Eckharts toewijding en professionaliteit tijdens het maken van de film.

"Aaron is perfect en ontroert je zo", gutste de actrice. "Ik vond hem buitengewoon toegewijd en gefocust. Als je met zo'n artiest werkt, heb je constant iemand die je iets goeds geeft om mee te volleyballen."

Aaron Eckhart volgde dit op met een drama met Nicole Kidman

Nadat hij klaar was met zijn rom-com, speelde Eckhart de hoofdrol in het drama Rabbit Hole met Kidman. In de film spelen ze een stel dat net hun jonge kind heeft verloren.

En om ervoor te zorgen dat zijn beeld van een rouwende ouder zo realistisch mogelijk was, besloot Eckhart zelfs om lid te worden van een steungroep, vermomd als een rouwende ouder zelf.

“Het is onbeleefd. Het is heel gevoelig om daar naar binnen te gaan, natuurlijk is dat zo. Ik heb het onderzoek gedaan', onthulde Eckhart tijdens een toespraak in The Howard Stern Show. En zelfs als hij er alleen was voor onderzoek, kreeg de acteur toch het gevoel dat hij aan het rouwen was.

“100 procent, ik ben het kwijt. Je gelooft echt dat je net een kind hebt verloren. In die zin ben je zo dicht mogelijk bij de realiteit.”

Wat Kidman betreft, de actrice kwam bewonderen hoe toegewijd Eckhart aan de film was. "Aaron heeft hier alles voor over gehad", vertelde de Oscarwinnaar aan Emanuel Levy.“Ik vond het geweldig om naar zijn proces te kijken, de manier waarop hij alle wegen verkent. Hij is zo open als acteur, en hij is een droom om in de buurt te zijn."

Later speelde Aaron Eckhart ook POTUS in deze Gerard-Butler Led-franchise

Enkele jaren later werd Eckhart getikt om zich bij Butler aan te sluiten in de Has Fallen-franchise waar de Amerikaanse president Benjamin Asher speelde. En hoewel hij geen actiescènes deed zoals zijn tegenspeler, had Eckhart ook zijn eigen fysieke uitdagingen om mee om te gaan. En omdat hij het soort acteur is dat hij is, zet Eckhart zich opnieuw volledig in voor zijn rol.

Als acteur wil je het gevoel hebben dat je je in de omstandigheden bevindt waarin ze je hebben geplaatst. Dus ik moest acht uur per dag of meer in die boeien zitten. Ik heb ze niet al te vaak neergehaald; Ik vond het niet leuk om ze uit te doen”, bekende de acteur tijdens een interview met Shock Ya!.

“Vrij snel in de film, ik denk dat ik het gevoel in mijn beide armen verloor. Ik zou naar huis gaan en mijn armen zouden gevoelloos zijn. Ik heb de dokter er eigenlijk over moeten ondervragen.'

Aaron Eckhart speelde ook in deze Oscar-genomineerde film

Na het afronden van het werk aan twee Has Fallen-films (hij deed niet mee aan de derde aflevering, Angel Has Fallen), ging Eckhart samen met Tom Hanks schitteren in de voor een Oscar genomineerde biopic Sully. In de film speelde de acteur co-piloot Jeff Skiles terwijl Hanks het titulaire personage speelde.

Vanaf het begin was Eckhart zich ervan bewust dat het spelen van een echt persoon zijn eigen uitdagingen met zich meebracht. "Een echt persoon spelen, als ze nog leven, is ontmoedigend - omdat ze moeten leven met de resultaten van jouw inspanningen", vertelde de acteur aan Independent. “Jeff vliegt nog steeds. Ik wil dat mensen naar Jeff toekomen en zeggen: 'Hé, dat was een geweldige film'."

Naast deze films speelde Eckhart ook in titels als I, Frankenstein, The Rum Diary, Battle Los Angeles, Midway en de sportbiopic Bleed for This met Miles Teller.

Ondertussen kunnen fans Eckhart verwachten in de komende Showtime-serie The First Lady, waar hij president Gerald Ford zal spelen. De show heeft een krachtige cast met onder meer Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Gillian Anderson, Keifer Sutherland, Dakota Fanning en O-T Fagbenle.

Afgezien hiervan is Eckhart ook betrokken geweest bij minstens vier andere filmprojecten. Onder hen is de actiethriller The Bricklayer met Nina Dobrev.

Aanbevolen: