Deze sterren begonnen hun carrière in soapseries

Inhoudsopgave:

Deze sterren begonnen hun carrière in soapseries
Deze sterren begonnen hun carrière in soapseries
Anonim

In Hollywood moet iedereen ergens beginnen. Sommige van de grootste sterren van vandaag hadden een bescheiden begin met acteren in commercials, speelden extra's in low-budgetfilms en zelfs als worstelende stand-upcomedians.

Nog veel andere sterren die A-listers en Academy Award-winnaars werden, begonnen in een ander genre dat bekend staat om het gebruik van zich ontwikkelende acteurs: soapseries. General Hospital, All My Children en zoveel anderen hebben de carrières van grote namen als Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Demi Moore en vele anderen gelanceerd.

14 John Stamos

De Full House-ster kreeg zijn doorbraak voor de camera in General Hospital, een van de oudste soapseries in de televisiegeschiedenis. Stamos speelde twee jaar Blackie Parrish en terwijl hij aan het werk was, werkte hij samen met een andere toekomstige ster, Demi Moore.

13 Brad Pitt

Het is moeilijk om het Fight Club- en World War Z-pictogram voor te stellen in een televisieprogramma dat overdag wordt uitgezonden, maar het is waar. Pitts eerste sprekende rol in een project was een boog van twee afleveringen als tienerbasketbalster in Another World in 1987. Kort daarna ging hij door naar een beroemd tv-drama, Dallas, voor vier afleveringen.

12 Sarah Michelle Gellar

Voordat ze Buffy was, voordat ze Daphne was in Scooby-Doo, was Kendall Hart de talentvolle televisieactrice in All My Children. Gellar maakte dankzij de show meteen naam en het leverde haar een Emmy voor overdag op. Ze was pas 18 jaar oud.

11 Kathy Bates

Bate's bescheiden begin als acteur kwam in een verhaallijn van vier afleveringen in The Doctors. Ze speelde een personage genaamd Phyllis Gillette en volgens Entertainment Weekly was haar rol zo klein dat ze niet werd genoemd voor twee afleveringen. Het is duidelijk dat Bates het laatst lachte. Ze heeft verschillende Oscars en Golden Globes gewonnen en heeft in alles gezeten, van succesvolle sitcoms tot films die door het American Film Institute tot de hoogste worden gerekend. Ze was ook te zien in een paar afleveringen van All My Children in 1983.

10 Leonardo DiCaprio

DiCaprio steeg door de gelederen als kindacteur in verschillende televisieshows voordat hij de ster werd die hij nu is. De meest bekende van zijn tv-periode was zijn ondersteunende rol in Growing Pains. Hij was ook Mason Capwell in vijf afleveringen van Santa Barbara. De rol leverde hem een Young Artist Award-nominatie op.

9 Mark Hamill

Degenen die het Star Wars-pandemonium van de jaren 70 hebben meegemaakt, herinneren zich dat voordat Hamill Luke Skywalker was, hij Kent Murray was, een knappe jongeman in het General Hospital. Hamill was alleen te zien van 1972 tot 1973. Star Wars werd gemaakt en vier jaar later uitgebracht.

8 Michael B. Jordan

All My Children bestaat al sinds de jaren 70, maar bleef tot ver in de jaren 2000 toekomstige sterren voortbrengen. Onder hen is een kassamagneet en de rivaal van Black Panther, Michael B. Jordan. Jordan had een driejarig contract met de show als Reggie Montgomery. Als je bedenkt hoe snel soapsterren kunnen worden gedood, is een looptijd van drie jaar behoorlijk indrukwekkend. Grappig genoeg was hij niet de eerste acteur die Reggie speelde. Voor hem was het zijn toekomstige tegenspeler van Black Panther, wijlen Chadwick Boseman.

7 Elizabeth Banks

Banks is nu zowel een succesvolle acteur als een ervaren regisseur. Net als veel andere sterren begon ze onderaan en werkte ze zich omhoog. Ze had een enkele scène in een enkele aflevering van All My Children als serveerster. Het was een van haar eerste sprekende rollen. De aflevering werd uitgezonden in 1999.

6 Laurence Fishburne

Fishburne is een klassiek geschoolde acteur, een vaardigheid die hielp bij het spelen in zowel The Matrix als de verfilming van Shakespeare's Othello. Maar jaren daarvoor, toen hij nog maar een jongen was, was hij Josh Hall op One Life To Live van 1973 tot 1976.

5 Amber Tamblyn

De actrice, die ook een ervaren auteur is, kreeg haar start als Emily Quartermaine in het General Hospital van 1995 tot 2001. Twee jaar later zou ze de hoofdrol spelen in Jeanne d'Arcadia.

4 Morgan Freeman

Freeman deed in de jaren tachtig meerdere soapseries terwijl hij wachtte op zijn doorbraakrol. Freeman is te zien in verschillende afleveringen van Ryan's Hope en Another World. Uiteindelijk werd hij beroemd dankzij de voor een Oscar genomineerde film Driving Miss Daisy.

3 Demi Moore

Zoals eerder vermeld, speelde Moore samen met John Stamos mee in het General Hospital voordat hij verder ging met filmen. Moore speelde Jackie Templeton, een onderzoeksjournalist die van 1982 tot 1983 in de show verscheen.

2 David Hasselhoff

Hasselhoff is een van de beroemdste tv-acteurs ter wereld dankzij zijn rollen in Knight Rider en Baywatch. Voor die twee rollen was hij een aantal jaren Dr. William "Snapper" Foster in The Young And The Restless. Naast zijn iconische televisierollen zou Hasselhoff een zeer succesvolle muziekcarrière in Duitsland hebben.

1 Melissa Fumero

Fumero zal altijd Sgt. Amy Santiago voor Brooklyn 99 fans, maar voor soapjunkies is ze Adriana Cramer uit One Life To Live. Ze speelde het personage van 2004 tot 2008, een indrukwekkende ambtstermijn, en keerde terug naar de rol in 2010, en opnieuw in 2011.

Aanbevolen: