Jussie Smollett schuldig bevonden aan het faken van haatmisdrijven

Inhoudsopgave:

Jussie Smollett schuldig bevonden aan het faken van haatmisdrijven
Jussie Smollett schuldig bevonden aan het faken van haatmisdrijven
Anonim

De jury is binnen en Jussie Smollett is schuldig bevonden aan 5 van de 6 aanklachten wegens wanordelijk gedrag die tegen hem zijn ingediend. Daarom heeft Smollett, in de ogen van de wet, officieel de 'racistische' en 'homofobe' 'haatmisdrijven' die tegen hem zijn gepleegd, in scène gezet. Toch heeft hij zijn straf niet gekregen, maar zijn misdaden worden beschouwd als een klasse 4-misdrijf, dat volgens CNN 'bestraft kan worden met maximaal drie jaar gevangenisstraf en een boete van $ 25.000'.

CNN's Omar Jimenez herinnerde zich dat Jussie tijdens het voorlezen van het vonnis niet bewoog en recht voor zich uit zag staren. Zijn vingers waren verstrengeld in zijn handen op de tafel recht voor hem.”

Jussie verscheen roerloos terwijl het schuldige vonnis werd voorgelezen

“Smollett keek niet naar zijn familie, de rechter of wie dan ook, behalve rechtdoor in de richting van de jury.”

Een andere CNN-correspondent, Bill Kirkos, meldde dat Ola Osundairo (een van de twee broers) “Stil zat, zonder uitdrukking, terwijl het vonnis werd voorgelezen. Zijn gezichtsuitdrukking is nooit veranderd.'

"Ongeveer een minuut nadat het vonnis was voorgelezen, terwijl Ola de hand vasthield met een vrouw die naast hem zat, keek Ola meer dan een minuut naar de vloer."

"Bola Osundairo, zijn broer, was niet in het gerechtsgebouw omdat hij volgens zijn advocaat Gloria Rodriguez vanavond in een bokswedstrijd in Louisiana zal vechten."

Speciale aanklager Dan Webb was duidelijk erg blij met de overwinning van de aanklager en verklaarde kort daarna op een persconferentie: "Dat vonnis was een klinkende boodschap van de jury dat de heer Smollett in feite precies deed wat we zeiden dat hij deed."

Smollett krijgt mogelijk gevangenisstraf omdat hij getuigde tijdens zijn proces

Hoewel er potentieel is voor Smollett om te ontsnappen aan het vooruitzicht van gevangenisstraf en in plaats daarvan gewoon een proeftijd te krijgen, beweert Joey Jackson, juridisch analist van CNN, dat Jussie, door te getuigen tijdens zijn proces, zichzelf in wezen in de voet heeft geschoten.

"Als je in een zaak getuigt, krijgt de rechter nu een idee van wat je zei. Wat Jussie Smollett zei, werd door die jury resoluut verworpen. De jury kocht niet wat hij verkocht. rechter. Je kwam de rechtszaal binnen en verzon."

Smollett's advocaat, Nenye Uche, heeft aangekondigd dat hij het "respectvol oneens" is met de schuldigverklaring, en voegt daaraan toe:

"Hij [Smollett] heeft er 100% vertrouwen in dat dit in hoger beroep zal worden teruggedraaid. Uiteindelijk geloven we dat het recht zal zegevieren. We geloven niet dat het vandaag is gedaan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij zal worden vrijgesproken en dat hij onschuldig zal worden bevonden."

Aanbevolen: