Wat de cast van 'Fight Club' heeft gedaan sinds de klassieke cultfilm

Inhoudsopgave:

Wat de cast van 'Fight Club' heeft gedaan sinds de klassieke cultfilm
Wat de cast van 'Fight Club' heeft gedaan sinds de klassieke cultfilm
Anonim

Fight Club is meer dan alleen een neo-noirfilm: het is een sociaal commentaar op wat er mis is met de wereld, en het was van begin tot eind perfect. Hoewel de verfilming van het gelijknamige boek van Chuck Palahniuk uit 1999 een kaskraker was, is het een van de grootste cultklassiekers van onze generatie geworden en het succes ervan kon nooit worden herhaald. Met in de hoofdrollen Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Jared Leto, Zach Grenier, Holt McCallany en meer.

Het is meer dan twee decennia geleden dat Fight Club in de bioscoop verscheen en al zijn castleden hebben zich met andere dingen in het leven gewaagd. Sommigen, zoals Brad Pitt, zijn doorgegaan met het groot maken in Hollywood, terwijl anderen het niet zo goed doen met rollen na Fight Club. Dit is wat de cultklassieker Fight Club-cast sinds de film heeft gedaan en wat de toekomst voor hen biedt.

6 Holt McCallany

Holt McCallany is misschien geen grote Hollywood-naam zoals zijn Fight Club-co-sterren, maar hij breekt momenteel harten en lost mysteries op in Netflix's psychologische thriller Mindhunter. De acteur van Men of Honor speelt de real-lief speciaal agent Bill Tench, die in de jaren zeventig en tachtig de ene moordzaak na de andere oplost. De serie heeft momenteel twee seizoenen in de beschikking en een komend seizoen drie is onderweg, maar showrunners stellen het al geruime tijd uit sinds 2020.

"Ik wilde een ervaring hebben die de ervaring van Bill Tench benadert", vertelde de acteur aan The Hollywood Reporter over het bezoeken van echte moordenaars om zich voor te bereiden op de rol. "Ik wilde begrijpen wat mijn man voelde toen hij naar deze plaatsen ging en deze interacties had."

5 Zach Grenier

Zach Grenier vond succes op televisie kort na Fight Club. De voormalige C-16: FBI-ster heeft een overvloed aan cameo-optredens in veel van CSI-spin-offs, Boston Legal, The GUardian, Enterprise en meer. Hij heeft ook zeven seizoenen de hoofdrollen in Touching Evil als speciaal agent Hank en The Good Wife.

4 Jared Leto

Als entertainer is Jared Leto een manusje van alles. Hij is een capabele acteur die hetzelfde niveau van werk in zijn muziek houdt, omdat hij de frontman was van zijn rockband Thirty Seconds to Mars. De formatie, opgericht door de Leto-broers, heeft vijf hitparade studioalbums uitgebracht en maakt zich nu op voor de komende zesde.

Over zijn acteerfilm gesproken, de multi-instrumentalistische methode-acteur heeft door de decennia heen meer succes geboekt. Zijn nieuwste film, House of Gucci, was enigszins polariserend, maar het leverde hem niettemin een overvloed aan nominaties op voor Beste Mannelijke Bijrol, waaronder van Satellite Awards, Critics' Choice Movie Awards, Screen Actors Guild Awards en meer.

3 Helena Bonham Carter

Als je haar gezicht kent, is de kans groot dat je de Engelse lieverd ergens anders hebt gezien, ook in de Harry Potter-serie waarin ze de gemene Bellatrix van Detta speelt. De filmfranchise is een van 's werelds meest rendabele geworden, met maar liefst 7,7 miljard dollar uit de acht films van 2007 tot 2011. Ze werd toen herenigd met Daniel Radcliffe en co. voor een HBO Max's special van Harry Potter's 20e verjaardag.

Bovendien speelde de trotse moeder ook in veel recente Netflix-hits, waaronder in Henry Cavill en Millie Bobby Brown's 2020-mysteriefilm Enola Holmes. Ze heeft ook twee Oscar-nominaties in haar decennialange carrière; als beste actrice in The Wings of the Dove uit 1997 en beste vrouwelijke bijrol in The King's Speech in 2010.

2 Edward Norton

Voor Fight Club was Edward Norton al een grote naam met een indrukwekkende backcatalogus. Hij maakte een illuster debuut in Primal Fear in 1996 en kreeg in 1998 een Oscar-nominatie voor Beste Acteur voor zijn werk als gereformeerde neonazi in American History X. Class 5 Films in 2003 en is achter de schermen gecrediteerd voor films als Down in the Valley en The Painted Veil.

Dat gezegd hebbende, gooide de acteur zijn handdoek niet in de ring van acteren. De lastige acteur, die ondanks zijn kritische lovende kritieken een reputatie had verworven als moeilijk om mee samen te werken, speelde ook in grote titels als The Grand Budapest Hotel, The Incredible Hulk en meer. Hij maakt zich nu op voor een aankomend Knives Out-vervolg met Dave Bautista, Daniel Craig en meer.

1 Brad Pitt

Brad Pitt heeft vrijwel alles bereikt waar een acteur ooit van had gedroomd, en is ook een van de machtigste mannen van Hollywood geworden. Al zijn beste werken hier opsommen zou geen recht doen aan de 58-jarige filmster, maar enkele van zijn essentiële films zijn Ocean's Eleven, Mr.& Mrs. Smith, World War Z, Moneyball, 12 Years a Slave, Once Upon a Time In Hollywood en nog veel, veel, veel meer. De acteur heeft echter geprobeerd zijn imperium uit te breiden. Hij werkte onlangs samen met een Franse platenproducent om zijn Miraval Studios te heropenen na twee decennia van onzekerheid, en tekende een deal met Apple om een aankomende racefilm over Formule 1 te regisseren.

Aanbevolen: