Rolling Stone-lezers noemden deze enorme hit het slechtste nummer van de jaren '90

Inhoudsopgave:

Rolling Stone-lezers noemden deze enorme hit het slechtste nummer van de jaren '90
Rolling Stone-lezers noemden deze enorme hit het slechtste nummer van de jaren '90
Anonim

Kort nadat het tijdschrift Rolling Stone in 1967 werd opgericht, werd het een van de meest invloedrijke publicaties ter wereld. Op het hoogtepunt van het succes van Rolling Stone zagen mensen over de hele wereld de publicatie immers als een geweldige bron van muziekadviezen die ze voor zichzelf konden overnemen.

Als gevolg van zijn immense populariteit hebben generaties artiesten ervoor gezorgd dat ze er fantastisch uitzien als ze op de cover van Rolling Stone staan. Zelfs het verschijnen op de pagina's van Rolling Stone kan tegenwoordig een groot verschil maken voor de carrière van een muzikant. Toen Miley Cyrus bijvoorbeeld poseerde voor wellustige Rolling Stone-foto's, kreeg ze veel aandacht.

Hoewel Rolling Stone een positieve invloed heeft gehad op de carrières van veel muzikanten, kan het ook een bron van negatieve feedback zijn. In 2011 ondervroeg het tijdschrift zijn lezers bijvoorbeeld over het slechtste nummer uit de jaren 90. In plaats van een waardeloos deuntje te kiezen waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord, noemden de lezers van Rolling Stone een nummer dat een wereldwijde hit was het slechtste nummer van de jaren '90.

Buzzfeed Chimes In

Zoals iedereen die in de jaren '90 leefde, zal kunnen bevestigen, zijn er veel slechte nummers uitgebracht die in de loop van het decennium grote hits werden. Het is dan ook logisch dat veel verschillende mediabedrijven zich in het verleden met het onderwerp hebben beziggehouden. Net als Rolling Stone publiceerde Buzzfeed bijvoorbeeld een lijst met de slechtste nummers uit de jaren 90 die door hun lezers waren geselecteerd. Hoewel de lijsten van Rolling Stone en Buzzfeed niet verrassend enkele deuntjes gemeen hadden, waren er ook enkele opmerkelijke verschillen.

Volgens leden van de Buzzfeed-gemeenschap werd het slechtste nummer uit de jaren '90 uitgebracht door een typische band uit die tijd, Limp Bizkit. Van de nummers die de band van Fred Durst uitbracht, was het hun schreeuwerige cover van George Michael's "Faith" die de lezers van Buzzfeed als de slechtste van een decennium beschouwden. De tweede en derde keuze op Buzzfeed's slechtste nummers van de jaren '90-lijst waren Lou Bega's "Mambo Number 5" en Crash Test Dummies' "Mmm Mmm Mmm". Enkele van de andere nummers op de lijst van Buzzfeed zijn onder meer Creed's "Higher", Ricky Martin's "Livin' La Vida Loca" en Joey Lawrence's "Nothing My Love Can't Fix".

De runners-up

Toen Rolling Stone een artikel publiceerde over de nummers die hun lezers de slechtste van de jaren '90 noemden, namen ze de top 10 mee. Het is niet verwonderlijk dat de lezers van het tijdschrift ervoor kozen om enkele memorabel slechte nummers als onderdeel van hun lijst op te nemen. Bijvoorbeeld, Los Del Rio's "Macarena", Baha Men's "Who Let the Dogs Out?", Chumbawamba's "Tubthumping" en Billy Ray Cyrus's "Achy Breaky Heart" haalden allemaal de snit.

Naast de meer voor de hand liggende keuzes, waren sommige van de nummers die Rolling Stone's lezers als de slechtste uit de jaren '90 kozen, iets verrassender. Iedereen kan het er tenslotte over eens zijn dat het slechte nummers zijn, maar toch genieten veel mensen er toch van. Die groep omvatte nummers als Hanson's "MMMBop", Right Said Fred's "I'm Too Sexy" en Vanilla Ice's Ice Ice Baby. Natuurlijk, gezien al het geld dat Vanilla Ica verdiende met "Ice Ice Baby", lijkt het waarschijnlijk dat hij het goed vindt dat het nummer belachelijk wordt gemaakt. Ten slotte waren er twee nummers die veel mensen als klassiekers beschouwen, opgenomen in de lijst, "What's Up" van 4 Non Blondes en "My Heart Will Go On" van Celine Dion.

Het slechtste nummer

Toen de lezers van Rolling Stone stemden op het slechtste nummer uit de jaren '90, verwachtten ze waarschijnlijk dat een schrijver hun nummer één keuze in het resulterende artikel zou schrappen. In een verrassende wending raakte de flaptekst over het nummer alleen een reden waarom het nummer wordt gehaat voordat het zich concentreerde op de juridische oorlog die het deuntje inspireerde. Toch zouden de leden van Aqua niet blij zijn geweest als ze hadden vernomen dat "Barbie Girl" volgens de lezers van Rolling Stone het slechtste nummer uit de jaren '90 is.

“Barbie Girl – geschreven door de Deense dance-popgroep Aqua – is een ongelooflijk polariserend nummer. Veel mensen waren beledigd door de uitbeelding van een vrouw als de plastic pop van een man en smeekten hem om 'me overal uit te kleden'. Anderen hielden van de overdreven cartoonachtige video en het bizarre geluid van het nummer. Mattel (de makers van Barbie) waren niet blij dat hun product op zo'n openlijk seksuele manier werd gepresenteerd en spanden een rechtszaak aan. De rechtbanken oordeelden dat het lied een parodie was en dus toegestaan, maar Mattel sleepte het helemaal naar het Hooggerechtshof. Het bedrijf veranderde van gedachten in 2009 toen ze de tekst veranderden en het nummer in een advertentiecampagne gebruikten.”

Aanbevolen: